Sayfa 392/812 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon
Arama sonucu : 6493 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. Bucim de bilanço bu kadar güzel olduğu halde fiyatına yansımamsı çok ilginç. Cuma günü %2 artan btcım bilanço açıkladı. Borç miktarı 1,617 milyon TL. Dönen varlıkları 476 milyon TL. Bu borç yapısı ve faiz oranları ile Allah yardımcılar olsun. BUCİM de toplam borç 265 milyon TL dönen varlıklar 599 milyon TL. Piyasa değeri bir birine yakın olan iki şirketin bilanço yapıları böyle. Bsoke yatırım sonrası bozulan finansal yapı belkide bucimin yatırım yapamaması nı sansa olarak düşündürüyor. Yatırım bugün bitmiş olsaydı finansallarda borç yükü ve artan kapasite talep yetersizliği nedeniyle fiyatları baskılayacak iki sebepten zarar verecekti
    Hayırlı gördüğümüz şer şer gördüğümüz hayırlı olabiliyor. Ytd

2. Roda özkaynak yöntemi ile bilanço değeri 51.500₺den 9 aylık son bilanço da 46,286milyn ₺ ye düşmüş. Yani kabaca 9 milyon dolar. Çemtaş dan biz bunun 84 milyon dolar fiyattan almadık mı. Duran varlıklar ın bilanço da nasıl yok hükmünde gösterildiği apaçık ortada. Çemtaş ın organize sanayi de ki arsası 100 dönüşmeden fazla bilanço da bütün duran varlıklar 2 milyon TL değil. Yani arsa değeri dönüm başına750/1 milyon dolar olan yerde bilanço da yarım dönüm fiyatı yansıyor. 30 - 40 yıl önce alınan duran varlıklar ı anladık da bari yeni ekspertiz değeri üzerinden roda limanı nı bilanço da görelim de gerçek değer üzerinden bir fikir sahibi olalım. Ytd

3.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    fk =4.98
    pddd =1.03
    çok güzel bir rasyo piyasa dengelendiğinde bu fiyatlarda tutamazlar kanımca

Bu lafı çok kullanıyorum ama
    Tek sıkıntı elimizdeki mallar sanırım.şimdilik
    Değerli arkadaşlar, bilanço sonrası güzel yorumlar yapıldı BUCIM hakkında. Özelikle şirketin performansını öteden beri takip eden kimi arkadaşların yorumlarından epeyce istifade ettik. Herkese emekleri için teşekkür ederim. Görüldüğü gibi, şirketin çarpanları gayet güzel. Ancak, bir hatırlatmayla bu rasyoların hesap edilenden daha iyi algılanabilmesi mümkün diye düşünüyorum. 3. çeyrekte CEMTS'a Roda için yapılan 3. taksit ödemesi vardı. Hatırlayalım, yaklaşık 30 milyon TL. Bir an için böyle bir ödemenin yapılmadığını, paranın cepte kaldığını hayal edelim. Şimdi de performansı BUCIM için yeniden hesaplayalım. Nasıl? Rasyolar daha da güzelleşti değil mi? Üstelik 12 aylıkta Roda için ödeme yok. Yıl sonu bilançosu şık olacağa benziyor. Piyasalar düzeltmesini nasıl olsa yapar. Faizler geri gelmeye başlarsa, borsaya pozitif yansır diye umuyoruz. Herkese iyi pazarlar... YTD.

4. yaşlı kurda bak sen bu bilanço ile fiyatı hala buralarda tutmakta, bu fiyatlardan vermekte ısrarlı. napalım o veriyorsa bizde yavaş yavaş alırız. o mu yoksa biz mi haklıyız zaman gösterecek.

5,17 üzerine attığında herşeyin rengi değişir diye tahmin ediyorum
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

5.  Alıntı Originally Posted by joeyramone Yazıyı Oku
    yaşlı kurda bak sen bu bilanço ile fiyatı hala buralarda tutmakta, bu fiyatlardan vermekte ısrarlı. napalım o veriyorsa bizde yavaş yavaş alırız. o mu yoksa biz mi haklıyız zaman gösterecek.

5,17 üzerine attığında herşeyin rengi değişir diye tahmin ediyorum
    Yazıklar olsun sana hala aynı zihniyet. Yok İT verme imkanı sunuyormuşta sende yavaş yavaş alıyormuşum aman dikkat et dikime alma

6. Alla allaaa
    Kaç tane konuya yazdım, ettim burada bir sorun var.
    Burada kimseye alında demedim, satın da.
    Aksine birşey yazıyorsam olası çıkışı da inişi de kendimce yazmaya çalıştım. Eğer bu hissenin benim yüzümden düştüğünü düşünüyorsan ki ben buraya yazdığımda sanırım hissenin fiyatı 4.80 civarıydı yine zarar etmemişsin demektir.
    Hadi diyelim bana aldanıp aldın (ki al demedim) ama sana şimdi birşey diyeyim madem neyin var neyin yok sat ve borsadan çık. Sana yüm iyi niyetimle bunu yazıyorum ister dikkate alırsın ister devam edersin. Yoksa bu kafayla borsada daha çoook zarar edersin.
    Merak etme ben tarman değilim. Ayrıca bilip bilmeden bu tarz konuşmalar hoş değil

7.  Alıntı Originally Posted by joeyramone Yazıyı Oku
    Alla allaaa
    Kaç tane konuya yazdım, ettim burada bir sorun var.
    Burada kimseye alında demedim, satın da.
    Aksine birşey yazıyorsam olası çıkışı da inişi de kendimce yazmaya çalıştım. Eğer bu hissenin benim yüzümden düştüğünü düşünüyorsan ki ben buraya yazdığımda sanırım hissenin fiyatı 4.80 civarıydı yine zarar etmemişsin demektir.
    Hadi diyelim bana aldanıp aldın (ki al demedim) ama sana şimdi birşey diyeyim madem neyin var neyin yok sat ve borsadan çık. Sana yüm iyi niyetimle bunu yazıyorum ister dikkate alırsın ister devam edersin. Yoksa bu kafayla borsada daha çoook zarar edersin.
    Merak etme ben tarman değilim. Ayrıca bilip bilmeden bu tarz konuşmalar hoş değil
    Alım Fırsatı felan veriyor demiyeceksin 12 yildir dudukluyor bizi diyeceksin ama ne zaman duduklemeden canı sıkılır ozaman cikis başlar diyeceksin bende sana evet haklısın kardeşim diyeceğim

8. bana göre alım fırsatı veriyor, sen istersen sat (bana göre sat kurtul madem böyle bir durumdasın) ve düdüklendiğin zaman alırsın.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

Sayfa 392/812 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •