Sayfa 393/985 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: Viop - XVII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    hocam kesinlikle haklısınız. lakin kim 5 milyar dolar getirir de burada bu tesisi kurar. (ki on yıllardır sanayi tesisi kurulmadı) kaç yıl da amorti eder. siyasi ! riskler de mevcut. maalesef sıcak para cenneti olduk.
    En son star rafinerisi yapıldı 5.5 milyar dolar maliyetle. Bunların arazileri bile milyarlarca dolar ediyor, bakmayın siz çöküşçülere. Tosyalı holding 1 milyar dolar yatırımla iskenderunda yeni fabrika inşaatına başlayacakti, koronadan dolayı erteleme oldu mu bilmiyorum
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

2. Evlere misafirliğe gitme azalmıştı hepden azalır. Çok eskiden eve gelip tencere tava satanlar vardı, kapıya gelip pazarlama da biter.

Internet reklam sektörü de yükselir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Kimle konuşsam büyük çoğunluk ikili dip bekiyor alım için,.......
    Sn.Nexus;
    Ikili dip bekleyenlerin teknik/temel argümanları neler?
    Yazabilecekleriniz varsa paylasmanız mümkün mü?

4. Dow da yere bakmaya başladı. Yarı artı gapile açmaz ise balyozlamak için piyasayı izlemek gerekecek.
    Buradaki yorum ve önerilerim sadece kendimi bağlar. Hiç bir kişi veya kurum için yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım araçlarında vahşi doğa kuralı geçerlidir. Yatırım tercihin acvı veya av olması sağlar.

Şu swap meselesini abd ile çözerlerse her şey olumlu yönde değişeceği gibi.....Önümüzdeki günler ÇİN için zor günlerin başlangıcı olacak....ÇİNi suclayan batı her türlü çorap şimdiden örülmeye başlandı bile....Eğer bu gerçekleşirse aslan payını TÜRKİYE alır ticaret de....Onun için bir gözünüz çin üzerinde olsun....Bu durum tüm dünya borsalrınını ilk etepta olumsuz etkiler...ama sonraki günlerde TÜRKİYE bu durumdan pozif etkilenir....
    Bu söylediklerimi not alın....
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

6. Psikolog ve Psikiyatristlerin de işi artar. Ne gerçek ne değil belli olmayan dönemde insanların kafayı yememesi mümkün değil. Daha önce yazmıştım kitaplar videolar kitlelere özgü, bazı sorunlar ise kişisel ilgi gerektirir.

Güven ihtiyacı daha da artacak, normalde evdesin güvendesin hiç bir endişe duymaman lazım ama insanlar bana ters olduğu için evde kapalı kalmak güvensizlik doğurabilir.

Anket yapmışlar cumhurbaşkanına güven artmış, kim olsa güven artar idi, elinde imkanı olana güven duymak normal.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Evlere misafirliğe gitme azalmıştı hepden azalır. Çok eskiden eve gelip tencere tava satanlar vardı, kapıya gelip pazarlama da biter.

Internet reklam sektörü de yükselir.
    Sn. Ariston şuan ayakta kalan tek sektör online satış ve üretim bağlantısı olan firmalar.Online satışyapılan ürünlere de bakmak lazım gerisi bu yılı sağlam zararla kapatır. Kimse bu arada ev araba, giyime fazla para harcayacağını zannetmiyorum.Sağlam ihracat bağlantısı olmayan ve döviz açığı olan bütün firmalar havu atar gibi.
    Swap işinde de teminat oranı artınca firmaların döviz borçlerınıhedge etme şansı kalmadı. Viopta Dövizde MB piyasada yok. Doviz pozisyonlarında bir tek garanti yatırım shortların yükünüçekmişoda ciddi zarar yazıyor, ptlamasa iyi.
    Yani 2020 sanay sektörü için çok zorlu geçecek gibi.
    Buradaki yorum ve önerilerim sadece kendimi bağlar. Hiç bir kişi veya kurum için yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım araçlarında vahşi doğa kuralı geçerlidir. Yatırım tercihin acvı veya av olması sağlar.

Alıntı Originally Posted by G.explorer Yazıyı Oku
    Dow da yere bakmaya başladı. Yarı artı gapile açmaz ise balyozlamak için piyasayı izlemek gerekecek.
    Dow değil de S&P 500 endeksine bakmalı ....S&P endeksi tüm dünya borsalarını etkiler....

Sayfa 393/985 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •