ekonomik yavaşlamanın olduğu bir dönemde sağlık hizmet (hastane) ve sağlık (ilacın) durgunluktan etkilenmeyeceği için bistte diğer döngüsel sektörlere göre pozitif ayrışması beklenir. Selec pozitif ayrışması gayet doğal selec ile ilgili aracı kurumlar randevu alıp firmadan bilgi edinebilip neticesinde analiz raporu yapıp hedef fiyat verebiliyorlar buda hisseye yabancı yatırımcı ve kurumsal girişinin önünü açıyor. bizim şirket mit müsteşarlığı gibi çalıştığı için kimse rapor yazamadığı için son bir yılda yurt içinde pazar payın arttırmasına ihracatını önemli ölçüde arttırmasına rağmen maalesef yabancı ve kurumsaldan çok az rağbet görüyoruz benim geleceğe yönelik kişisel bir öngörüm var ve o doğrultuda yatırım yapıyorum ama rapor olmayınca yabancı ve kurumsaldan alım olmuyor. Temettücü zaten yok büyük spekülatörlerde şirketin sahibi ve ceosu eski borsacı olduğu için korkudan yanaşamıyordur. vel hasıl bizim şirket uzunca bir zamandır açıkladığı finansallara göre hareket ediyor tabi oda diğerlerine göre yaklaşık % 50 iskontolu işlem görüyor borsa dipteyken FK ortalaması 5-7 oluyor borsa yatayken FK ortalaması 8-9 oluyor borsa ralli yaparken 10-11 FK da işlem görüyor benim gibi uzunca süredir yatırım yapanlar alışkın bu duruma.
Yer İmleri