Sayfa 393/716 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493 ... SonSon
Arama sonucu : 5728 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    selec eski zirvesine yüzde 10 kaldı bizim yüzde 25. ne özelliği var anlamıyoruz dağıtıcı nasıl uçar gider. almadan satıyor sanırım bundan dolayı. üreten sürünüyor ecilc ve deva.
    ekonomik yavaşlamanın olduğu bir dönemde sağlık hizmet (hastane) ve sağlık (ilacın) durgunluktan etkilenmeyeceği için bistte diğer döngüsel sektörlere göre pozitif ayrışması beklenir. Selec pozitif ayrışması gayet doğal selec ile ilgili aracı kurumlar randevu alıp firmadan bilgi edinebilip neticesinde analiz raporu yapıp hedef fiyat verebiliyorlar buda hisseye yabancı yatırımcı ve kurumsal girişinin önünü açıyor. bizim şirket mit müsteşarlığı gibi çalıştığı için kimse rapor yazamadığı için son bir yılda yurt içinde pazar payın arttırmasına ihracatını önemli ölçüde arttırmasına rağmen maalesef yabancı ve kurumsaldan çok az rağbet görüyoruz benim geleceğe yönelik kişisel bir öngörüm var ve o doğrultuda yatırım yapıyorum ama rapor olmayınca yabancı ve kurumsaldan alım olmuyor. Temettücü zaten yok büyük spekülatörlerde şirketin sahibi ve ceosu eski borsacı olduğu için korkudan yanaşamıyordur. vel hasıl bizim şirket uzunca bir zamandır açıkladığı finansallara göre hareket ediyor tabi oda diğerlerine göre yaklaşık % 50 iskontolu işlem görüyor borsa dipteyken FK ortalaması 5-7 oluyor borsa yatayken FK ortalaması 8-9 oluyor borsa ralli yaparken 10-11 FK da işlem görüyor benim gibi uzunca süredir yatırım yapanlar alışkın bu duruma.
    Son düzenleme : KAFASINAGÖREYAZAN; 17-01-2024 saat: 14:33. Sebep: yazım hatası

2.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    İlacın muadili Saba üzerinden satışa cıkarılmış muadil bulunuyormuş eczanelerde ancak madopar bulunamıyor. muadilde sgk ödemesinde yokmuş vatandaş parasını verip alabiliyormuş sadece
    Evet maalesef aynen öyle. Muadili Domirpa isimli ilacı

saba ilç. şrk. üretiyor. Onlarda sgk kapsamında ödenmesi

konusunda devlete müracaat etmemiş. Vatandaş tamamının

parasını ödeyerek alıyor
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    aslında bu ilaç özelinde devletinde işine geliyor diğer ilaç ödeme listesinde olmadığı için vatandaşlar ilaç bedelinin tamamını cebinden ödeyerek alıyor
    doğru, külliyen vatandaşın zararına..o yüzden herkesin işine geliyordur, devlet de katkı payı vermekten kurtuluyor...böyle devam etsinler, bizim millete böylesi yakışır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Bu amerika tarafında ruhsatlandırma işleri hızlandı herhalde amoklavinden sonra bugun ki ruhsatlandırma 2 3 ay içinde 2. yeni ilaç ruhsatı bu amerika beni çok heyecanlandırıyor

5.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Bu amerika tarafında ruhsatlandırma işleri hızlandı herhalde amoklavinden sonra bugun ki ruhsatlandırma 2 3 ay içinde 2. yeni ilaç ruhsatı bu amerika beni çok heyecanlandırıyor
    bu çeyrek amoklavinlerin satışı başlamış olması lazım abd süreç biraz farklı işliyor önce fda onay veriyor sonra eyalet eyalet onay alınıyor sonra satışa başlanıyor amoklavinler için 2024-1 çeyrek satışa başlanır diye öngörülüyordu amoklavin önemli bildiğiniz gibi geçe yıl hindistan ve çinde salgın olduğu için antibiyotik ihrcatını kısıtlamışlardı ve batılı ülkelerde antibiyotik krizi yaşanmıştı bu senede çinde salgın var öyleki salgından dolayı yapacağı asya kupasını iptal edildi ve turnuva katara verildi bu çinliler bu yılda antibiyotik ihracatı yapmamıştır muhtemelen.

6. enflasyon muhasebesine geçiliyor bu kapsamda şirketler yeniden değerleme arsa tanışmaz vb gibi değerlemeler yapıyorlar. bu konu devada nasıl bir etki yaratır.

7.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    enflasyon muhasebesine geçiliyor bu kapsamda şirketler yeniden değerleme arsa tanışmaz vb gibi değerlemeler yapıyorlar. bu konu devada nasıl bir etki yaratır.
    arazi arsa bina demirbaş stok herşeyi güncellediğinde piyasa değeri defter değerinin altında kalırsa şaşırmam.

8. bu iş bankasından 1 haftadır satan yatırım fonunun yöneticisi bi sal bizi kardeşim bu nedir nefes aldırmadın inşallah malı bugün ki satışla bitmiştir.

Sayfa 393/716 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •