-
Ingiliz progressive rock grubu Yes, 13. Studyo albumu Union’i 30 Nisan 1991’de Arista Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
Amerikali yazar (eski bir ********) Iceberg Slim’in (Robert Beck - Robert Lee Maupin - Robert Moppins, Jr.) olum yildonumu (30 Nisan 1992)

“Beyaz adamin zenci kadinlara neden gittiklerini biliyor musun, Caylak? Cunku cezalandirilmaya ihtiyaci var, cunku cezalandirilmaya bayilir, cunku hasta. Ellerinde para ile dolanan sarlatandir o. Kendini ne sanirsa sansin gagasini ve kamisini o igrenc kokan kara kiclara sokmadan edemez.
Pisligin icinde yuvarlanip kendini pisletir. Zavalli sapigin mutlulugu cektigi acidadir. Kendini lekeledigini sanir. Sonra da beyaz dunyaya doner. Boylece kendinin Tanri, zencilerin de ahirlarda tutulmasi gereken igrenc hayvanlar olduguna inanmaya devam eder.
Asil acikli olan hastaliginin farkinda bile olmayisidir. Caylak, baska yerde bulamazsin bu bilgileri. Ilk zenci ********lerle ilgili olarak anlattiklarim ********likten gurur duymana yetmeli.” ********

“You know, Greenie, why he's gotta come to 'em? The silly sick bastard is like a whore that needs and loves punishment. He's a joke with scratch in his mitt. As great as he thinks he is, he can't keep his beak and swipe outta the stink of a black ass.
He wallows and stains himself. The poor freak’s joy is in his suffering. The chump believes he’s done something dirty to himself. He slips back into his white world. He goes on conning himself he’s God and Niggers are wild filthy animals he has to keep in the stockades.
The sad thing is, he don't even know he's sick in the skull. Greenie, I'm pulling your coat from the bottom to the top. That rundown on the first Nigger pimps will make you proud to be a pimp.”
-
Suriyeli diplomat, sair ve yayinci Nizar Kabbani’nin (Nizar Qabbani) olum yildonumu (30 Nisan 1998)

Ogret bana
Gozlerimde gozyaslarin
Ogret bana bir kalp nasil olur?
Ve nasil ihtihar eder arzular
Ermissen
Kurtar beni bu buyuden
Bu inkardan
Askin sanki reddedistir
Nolur arindir beni bu inkardan
Gucluysen
Cikar beni bu ummandan
Cunku bilmiyorum ben yuzmeyi
Mavi dalga gozlerinde
Cekiyor beni derinliklerine
Yok maviden baska renk
Ne tecrubem var askta
Ne de bir kayigim.
Dostumsan
yardim et senden uzaklasayim
yok eger Sevgilimsen
yardim et senden sifa bulayim
Bileydim ask bu kadar tehlikelidir
sevmezdim
Bileydim deniz derin bu kadar
acilmazdim
sonumu bileydim
baslamazdim
Ozledim seni
ogret bana
Ozlem duymamayi
ogret bana
Yuregimin derinliklerinden
nasil cekip koparirim koklerini sevginin
nasil olur
ogret bana
Gozlerimde goz yaslarin
ogret bana bi kalp nasil olur
ve nasil ihtihar eder arzular
Ermissen
kurtar beni bu buyuden
bu inkardan
Askin sanki reddedistir
nolur arindir beni bu inkardan
Gucluysen
cikar beni bu ummandan
cunku
bilmiyorum yuzmeyi ben...

Se sei mio amico…
aiutami a lasciarti.
Se sei il mio amante…
aiutami a guarire da te.
Se avessi saputo che l’amore era così pericoloso…
non avrei amato.
Se avessi saputo che il mare era così profondo…
non avrei navigato.
Se avessi saputo quale sarebbe stata la mia fine…
non avrei iniziato.
Ti desidero,
insegnami a non desiderare…
Insegnami
come sradicare dal più profondo le radici del tuo amore…
Insegnami
come le lacrime muoiono negli occhi…
Insegnami
come muore il cuore…e come si suicidano le passioni.
Se sei profeta,
liberami da questo incantesimo,
salvami da questa miscredenza.
Il tuo amore è blasfemia,
purificami…
Se sei forte…
portami via da questo mare in tempesta…
io non so nuotare
e le onde azzurre nei tuoi occhi…mi trascinano verso
l’abisso.
Io non ho esperienza nell’amore,
e non ho neanche un battello.
Se ti sono così cara, allora…prendimi la mano.
Io sono innamorata dalla testa ai piedi.
Io respiro sott’acqua…
Io annego…
annego…
annego…
-
Arjantinli yazar, ressam ve fizikci Ernesto Sabato’nun olum yildonumu (30 Nisan 2011)
“Herkes bir dilencinin (gercek bir dilencinin) sorunlarinin birkac peseta ya da bir parca ekmekle cozulmeyecegini bilir, sadaka yalnizca verenin kendini iyi ve comert hissetmesine yarar, veren ruh huzurunu ve 'comert' unvaninini satin alir. Oysa ruh huzurunu ve comert biri oldugu dusuncesini satin almak icin gunde bir kac pesetadan fazlasini harcamayan bu insanlarin aslinda cimri, ne dar kafali oldugunu bir dusunun! Onemli olan insanin ruhunun gercekten ne kadar temiz oldugu ve ikiyuzluluk yapmadan (ve somurmeden) insanligin yoklugunu ortadan kaldirmak icin ne verebilecegidir!” Tunel

“Cualquiera sabe que no se resuelve el problema de un mendigo (de un mendigo auténtico) con un peso o un pedazo de pan: solamente se resuelve el problema psicológico del señor que compra así, por casi nada, su tranquilidad espiritual y su título de generoso. Júzguese hasta qué punto esa gente es mezquina cuando no se decide a gastar más de un peso por día para asegurar su tranquilidad espiritual y la idea reconfortante y vanidosa de su bondad. ¡Cuánta más pureza de espíritu y cuánto más valor se requiere para sobrellevar la existencia de la miseria humana sin esta hipócrita (y usuaria) operación!”
“Yasamin kendisi de uzun bir kabusa indirgeniyordu. Bu kabustan kurtulmanin tek caresi olumdu, olum bir uyanisti. Ama neye uyanmak? Iste bu kesin ve sonsuz hice uyanmanin cozumsuzluguydu beni intihar etmekten alikoyan. Her seye ragmen insanin varolana bir tutunmuslugu vardi.”

“La vida aparece a la luz de este razonamiento como una larga pesadilla, de la que, sin embargo, uno puede liberarse con la muerte, que sería, así una especie de despertar. ¿Pero despertar a qué? Esa irresolución de arrojarse a la nada absoluta y eterna me ha detenido en todos los proyectos de suicidio. A pesar de todo, el hombre tiene tanto apego a lo que existe.”
-
Hulu, Ramy Youssef’in hayatindan izler tasiyan dizisi Ramy'nin 2.sezon fragmanini yayinladi.
-
Neon, Sundance Film Festivali’nden odulle donen The Painter and the Thief belgeselinden ilk fragmani yayinladi.
-
Sergio Leone
-
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri