Öncelikle ayrıntıda kaybolmayı sevip de orjine dönebilen kortekslerin, insanlık bilgi birikiminde vazgeçilmez olduğuna inanan biri olarak, karmaşıklığı sadeliğe indirgeyecek fikrin orjinine dönmeyi sağlayacak düşünce akımlarını edinmeniz dileğiyle sözüme başlıyayım.
Başlığın ilk sayfalarında insanı hayvandan ayıran özelliğin "düşünebilmesi" olduğunu ifade etmişsiniz. Yıllarca benim de sizin gibi inandığım hayvanlardan farklılığı sanılan homo sapiens ensefalonunun gri maddesinin oluşturduğu " düşünmek eylemi" nin bence esas oğlan olmadığını belirteyim. Akıl/düşünce üretebilmek varlığın devamı amaçlıdır. Esas oğlan homo sapiensin varlığının devam ettirebilmesinin belki de tek anahtarı olan "geleceği planlayabilmesi"dir. Düşünebilen yapay zekalar ortaya çıktıkça yıllar önce bir hipotez olarak ortaya attığım bu fikre karşı inancım daha da sabitlendi.
Yazımı yazma sebebim aslında yukarıda bahsettiklerim değil. Konuyu okurken gördüğüm Balance indikatörünün beynimde oluşturduğu aksiyon potansiyelleri.
Sizin bilgilerinizi paylaşarak benim gibi artık bu düzende bilgilerini paylaşmayı zul olarak gören birine fikir kaynağı oluşturarak yarattığınız paradoks takdire şayan.
Teşekkürler
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
Yer İmleri