Artan

45,32 10 17:17
176,20 9.99 17:17
81,55 9.98 17:13
14,91 9.96 17:10
90,50 9.96 13:55
Artan Hisseler

Azalan

123,30 -10 17:16
258,75 -10 13:55
26,64 -10 17:17
223,60 -9.98 17:15
4,43 -9.96 17:17
Azalan Hisseler

İşlem

10.612.329.466,62 17:17
6.017.104.112,38 17:17
5.897.118.660,88 17:17
5.213.344.395,65 17:17
5.123.968.579,50 17:17
Tüm Hisseler
Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
Arama sonucu : 34 madde; 25 - 32 arası.

Konu: Fon Portföyümüze Yön Vermek İçin Gelecek Stratejisi ve Öngörülerimiz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Pazartesi sabaha kadar bekleyemeyecek misiniz? Uyku tutmuyor geceleri her halde?

Sizi kırmadan söylemenin kolay bir yolu yok ama bence fona yatırım yapan birinin bu kadar acelesi olmamalı.[/QUOTE]

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Pazartesi sabaha kadar bekleyemeyecek misiniz? Uyku tutmuyor geceleri her halde?

Sizi kırmadan söylemenin kolay bir yolu yok ama bence fona yatırım yapan birinin bu kadar acelesi olmamalı.
    Ukalalık yapmam sorar gecerim,biliyorsan yanıtlarsın.Şımarıklığa hiç gerek yok..!

3.  Alıntı Originally Posted by genc35 Yazıyı Oku
    Ukalalık yapmam sorar gecerim,biliyorsan yanıtlarsın.Şımarıklığa hiç gerek yok..!

Şu yazdığınız kısacık 3 cümlede bile çelişkiye düşmüşsünüz. Öğrenince bize de haber verin.

4. Her fon yatırımcısı, getirilerini de , geldiği nokta, ulaşacağı nokta anlamında da mutlaka matematiksel olarak verilerle takip etmeli. Bu işin olmazsa olmazı. Çok faydalı paylaşımlar, sağolun.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. KASIM AYI YATIRIM STRATEJİM VE BİST 100 ÖNGÖRÜLERİM;

Kasım ayı beklentilerimi geçen hafta sonu yazmayı planlıyordum ama o kadar hızlı gündem değişti ki, biraz beklemeyi daha uygun gördüm. Açıkçası geçen hafta Cuma günü kime sorsanız, bu hafta olacakları tahmin etmenin yanından bile geçemezdi sanırım. En az favorinin geldiği at yarışı gibi bir hafta geçirdik.

Bu ay başında portföy dağılımım;
    - %70 Defansif Değişken Fonlar (IBB;OPB)
    - %15 Yerli Hisse (NNF;TKF)
    - %5 Altın (TCA)
    - % 5 Yabancı Hisse (TMG)
    - %5 Nakit

şeklindeydi. Biraz da şans eseri araba alma durumu üzerine 1/3 nakite geçmiştim, ancak geçen hafta yaşanan sürpriz gelişmeler sonucu araba planlarını erteleyip, nakdi biraz daha yatırıma aktarmaya karar verdim.

Bugün itibariyle şöyle bir durum ortaya çıktı.

Bu ay içerisinde dalgalanma devam ederse; altını %10’a, yabancı hisseyi %10’a, borçlanma araçlarını %10 a tamamlayıp, bu seviyede bırakmayı düşünüyorum.

Esas üzerinde durmayı düşündüğüm konu BİST’in geleceğine göre portföye yön vermek. Değişken fonlarımın yarısında OPB’den oluşuyor, genelde %20-30 arası hisse taşıyorlar, IBB’de öyle bir sıkıntım yok. O yüzden her ne kadar şu anda hisse portföyü %12 görünse de OPB’nin etkisiyle biraz daha yüksek bir oranda.

Kasım ayında aşağıda paylaştığım grafikte de göründüğü gibi, 1250 üzerinde kaldıkça ağırlıkları azaltmayı düşünmüyorum ancak 1250 test edilir ve kırılırsa OPB’nin büyük kısmını satmayı düşünüyorum. 1250 test edilir ve tekrar yukarı dönersek, bu kez Hisse fonlarının payını %20’ye çıkarmayı düşünüyorum ve 1450’lere kadar gidebileceğimizi ön görüyorum.

Tabi burada tüm senaryo MB’nin piyasa beklentisi doğrultusunda hareket ettiğini var sayıyorum. MB’nın faizi önümüzdeki hafta istenen düzeyde arttıracağını, ancak ondan sonra ufak tefek bahanelerle aşağıya salınacağımızı düşünüyorum. Bunlarda orta vade yukarı yön için sağlıklı hareketler olacaktır. Yönün değişmemesi için kritik seviyeler 1220-1200 olacaktır. Belki son hızlı rallide bırakılan 1197 civarındaki gapin doldurulması beklenebilir. Buraları tekrar test etme olasılığımız yüksek.

6. Merhabalar. Aralık ayı ongorulerinizi merak ediyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Merhabalar. Aralık ayı ongorulerinizi merak ediyorum
    Selamlar,

Bugün itibariyle aşağıdaki gibi bir dağılım mevcut portföyümde.

Değişkenlerde OPB ve IBB taşıyordum, ay başından itibaren kademeli olarak OPB'yi sıfırladım, sadece IBB ile devam ediyorum.

Bistte bir düzeltme beklediğim için, geçen ay mevcut olan OPB'lerin tamamını ve NNF ile TKF'nin bir kısmını düzenli olarak azalttım. %10 civarı bir yerli hisse ağırlığı ile, satmadan devam etmeyi düşünüyorum. Olası düzeltmelerde hisse ağırlığını arttırmayı düşünüyorum. NNF ve TKF'nin yanına 1-2 fon daha eklemeyi düşünüyorum. Kafamda IPB,TCD ve ELZ var, duruma göre giriş yapacağım. Bist için 1310-1250-1200'lerde ilave yapmayı düşünüyorum. Kafamdaki plan, mevcut durumda %10 ile devam etmek. 1310'lara sarkarsak %15'e, 1250'lere sarkarsak %20-25'e, 1200'ler görülürse %30 hisse fonlarına dönmek. Yapım gereği fazla risk almayı sevmiyorum, o yüzden en fazla %30 hisse fonu taşımak gibi bir stratejim var.

Yabancı hisse kısmında GBC var, şu anda değişiklik düşünmüyorum ancak yılbaşı sonrası düzeltmeler olursa uzun vadeli IPJ toplamayı düşünüyorum. Yurtdışı piyasalarda balon vb. iddialar dolaşsa da, şu an net bir şekilde trendin yukarı olduğu görülüyor, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiririm.

Altında geçen ay 1800.-USD civaroarında payımı arttırdım. Buraların taban olduğunu, uzun vadede kur etkisiyle de portföyümü krizlere karşı destekleyici bir etkisi olacağını düşündüğümden düşülerde bir miktar daha payımı arttırabilirim.

Portföy gelişimi de şu an itibariyle aşağıdaki gibi, yıllık %30-35 gibi bir hedefim mevcut.

8. Meesut hocam hap şeklinde bir paylaşım olmuş. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •