Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
Arama sonucu : 77 madde; 25 - 32 arası.

Konu: Bir uzun vade yatırım denemeside benden

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    üstad bence trade işine girmeyip sürekli kumbara gibi biriktirerek en iyisini yapıyorsunuz ... ben de küçük yatırımcının zamanlama yapmasının gereksiz olduğunu öncelikli hedefin sermayeyi riske etmeden arttırmak olduğunu düşünüyorum... bugün geriye bakıp şu hisseyi 5 yıl tutsaydık şimdi kraldık diyenler oluyor mesela bunu 5 yıl sonra da dememek için iyi şirketlere uzun vadeli ortak olmak en iyisi gerçekten... zaten getiri hep yüzdesel olduğundan sermaye belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra portföydeki küçük bir artış bile tatmin edici bir tutarda olacaktır.. nasıl ki bu rallide birilerinin 100bin tlsi 150bin tl oldu, birilerinin 1mtl si 1.5m tl oldu.. birilerinin de 100m tl'si 150m tl oldu birkaç haftada... hadi 150 olmasın 130 olsun o da olumlu
    inşallah belirttiğiniz gibi borsamız üç beş maymunun elinde oyuncak olmaktan kurtulup hak ettiği seviyelere derinliklere gelir.. başarılarınızın devamını dilerim tekrardan iyi akşamlar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

2. Klasik laf vardır borsa yatırımcının yeridir uzun vadeciler hep kazanır trade yapanlar kaybeder. bence tam tersi

ilk defa 1990-91 yılında borsaya girmiş biri olarak bu tamamen yanlıştır tecrübeme göre. uzun vadeciler borsa stresini pek yaşamazlar ama pek bir şeyde kazanmazlar

bir cok yerde 2017-2018 de şu hisseyi aldım şimdi 4-5 yılda şu kadar kazandım diyen foruma twitter a yazan cok insan var ama ben daha o tur hısselere rastlamadım herhalde o tur bir hisseyi yakalama olasılığımla piyongoyu kazanma olasılığım aynı tl bazında kazanıyormuş hissi versede bu pek gercekci değil

mesela thyo 2010 yılında girdim ben mi kazandı yoksa eylül 2021 de 1 yıl önce girenmi para kazandı? ama 2021 de girende çıkacağı yeri bilmezse uzuncuyum diye yatar seyrederse 10 yıl sonra onunda elinde pek bir şey kalmayacak menkul, gayrımenkul, dovize göre

3.  Alıntı Originally Posted by hepsilin Yazıyı Oku
    Klasik laf vardır borsa yatırımcının yeridir uzun vadeciler hep kazanır trade yapanlar kaybeder. bence tam tersi

ilk defa 1990-91 yılında borsaya girmiş biri olarak bu tamamen yanlıştır tecrübeme göre. uzun vadeciler borsa stresini pek yaşamazlar ama pek bir şeyde kazanmazlar

bir cok yerde 2017-2018 de şu hisseyi aldım şimdi 4-5 yılda şu kadar kazandım diyen foruma twitter a yazan cok insan var ama ben daha o tur hısselere rastlamadım herhalde o tur bir hisseyi yakalama olasılığımla piyongoyu kazanma olasılığım aynı tl bazında kazanıyormuş hissi versede bu pek gercekci değil

mesela thyo 2010 yılında girdim ben mi kazandı yoksa eylül 2021 de 1 yıl önce girenmi para kazandı? ama 2021 de girende çıkacağı yeri bilmezse uzuncuyum diye yatar seyrederse 10 yıl sonra onunda elinde pek bir şey kalmayacak menkul, gayrımenkul, dovize göre
    Dediklerinize katılıyorum, ben de bu konu ile ilgili ekleme yapmak istedim. Bizim gibi küçük yatırımcıyı twitter'da malipule ediyorlar. Bu sene Twitter'da ciddi miktarda en yüksek fiyatlardan Ereğli tweet'leri gördük. Bazı arkadaşlar fabrika orada duruyor hiçbir şey olmaz diye düşünüyorlar. Ama 5 yıl dolar cinsinden aynı fiyatta kaldığı zaman bile çok kayıp yaşıyorsunuz.

Daha önce bu pazarlama faaliyetleri sonucunda en tepeden Tüpraş aldım zamanında . 35$ da hakkında çok güzel şeyler okuyup, düştü diye 30$'dan aldım. Pandemi dönemi 10$'a düştü, şu anda 15$. 30$'a Tüpraş aldığım zaman gidip risksiz 5 yıllık Eurobond alsaydım , 30$'ım, %20'den 36$ olacaktı. Dolayısıyla tepeden bir şey almamak lazım, belirli bir primi aldıktan sonra da ayrılmak lazım büyük hisselerden. Small Cap'lerde büyüme devam ettikçe devam

THY'i 1.5$'dan aldım, 3$'da vedalaştım, hiç pişman değilim.

Şu anda TTKOM (Maliyet: 0.5$), YKBNK(0.28$) ve GOODY(0.70$)'da bekliyorum. Seçim sonrasına kadar beklemeyi planlıyorum. Ben de uzun vadeli hisselerimi buradan paylaşmış olayım.

Bol kazanclar sayın mavi
    Insallah ıstedıgınız sonuca en kısa zamanda ulasırsınız
    benım elımde 16 hısse var bunlardan bazıları kısa vadelı hısseler .Yanı kafamda belırledıgım fıata gelınce satacam
    Buna karsın uzun vadelı hısselerımde var
    EGEEN INVES KAREL KONTR MEDTR MIATK RUBNS
    Bunlar uzun sure tasıyacak oldugum hısseler
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

bol kazançlar sayın mavi
    gerçekten şu son 2 yılda başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi
    ben son dönemde biraz maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisine merak saldım.. bir de nedense dayanıklı tüketim ürünleri yerine hızlı tüketim ürünlerini üreten şirketler daha çok hoşuma gidiyor
    şirket olarak enerji = aygaz, geri dönüşüm = bioen, ilaç=genil, bankacılık=isctr, yazılım=logo , elektronik=karel, giyim=rubenis, gıda=yaylgd şeklinde gidiyorum ...
    ama tabi moraller çok da iyi değil ilk çeyrek berbattı özellikle deprem ciğerimizi parçaladı bizi yaktı yıktı Allah sakınsın bütün vatandaşlarımızı ...
    hedeflerinize en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle saygılar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

6.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    bol kazançlar sayın mavi
    gerçekten şu son 2 yılda başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi
    ben son dönemde biraz maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisine merak saldım.. bir de nedense dayanıklı tüketim ürünleri yerine hızlı tüketim ürünlerini üreten şirketler daha çok hoşuma gidiyor
    şirket olarak enerji = aygaz, geri dönüşüm = bioen, ilaç=genil, bankacılık=isctr, yazılım=logo , elektronik=karel, giyim=rubenis, gıda=yaylgd şeklinde gidiyorum ...
    ama tabi moraller çok da iyi değil ilk çeyrek berbattı özellikle deprem ciğerimizi parçaladı bizi yaktı yıktı Allah sakınsın bütün vatandaşlarımızı ...
    hedeflerinize en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle saygılar
    Tesekkurler sn hatake sizede bol kazançlar, umarım şu heterodoks zırvalıklardan biran önce kurtulup normal modele geçer hesap kitap işlerimizi daha sağlıklı yaparız. Bilanço temel analiz vs şuan hiçbişeye bakmıyorum sadece fırtınanın dinmesini bekliyorum. Uzun vadede borsada herkesin kazanmasını isterim ve bu gerçekten mümkün. Yeterki şu akıl dışı işleri bi kenara bırakalım.

bence de fırtınanın dinmesini bekleyerek en iyisini yapıyorsunuz sayın mavi ... seçime kadar hem belirsizlikler hem kkm nedeniyle biraz daha dayak yiyeceğiz gibi, inşallah sonrasında akl-ı selim galip gelir yoksa tünelin sonu lübnan a falan çıkıyor
    iyi akşamlar dilerim saygılar

8. Sayın mavi1610mavi başlığınız çok güzel ve görüyoruz ki vazgeçmeden yazmaya da devam ediyorsunuz. Ekonomik okur yazarlığımı yeni yeni kazanıyorum 30 lu yaşlarımda desem yeridir. Acaba yatırımlarınızı farklı enstrümanlar ile kıyaslama yaparak yansıtma imkanınız varmı. Misal Ocak 2022 de 200bine yakın para atmışsınız ama o para enflasyon karşısında ne kadar oldu. Misal şu zamana kadar borsaya kaç Gr altına eş değer nakit akışı oldu şu an hisselerin değeri kaç gram altına denk geliyor. TL olarak baktığınizda büyümüş gibi görünüyor olsada aslında küçülmüş olabilir. 2021 Ocak ayında 80 bine araba aldım şuan 550 bin TL piyasası bununla kıyaslama yaptığımiz zaman şu ana kadar 2 yıllık süreçte parayı borsada tutmak sadece parayı eritmis gibi duruyor. Acaba yanlışmi düşünüyorum fikri olan arkadaşlarda yazarsa sevinirim.

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •