Öz sermaye karlılığı % 15 olan bir hisseden bahsediyoruz. Bu kadar kötü gösterilmeyi hak etmiyor.
Öz sermaye karlılığı % 15 olan bir hisseden bahsediyoruz. Bu kadar kötü gösterilmeyi hak etmiyor.
hisse çok kötü demiyorum...ama son bilanço kötü ve bunu önceden öngörenler terkederek kağıdın 9 lardan buralara gelmesine sebep oldu...son dökülen her zaman ky olur...tepeden alıp dipten satmak ky(aslında coğu ky=kumarbaz daha mantıklı) için malesef strandart bi durum...tabi öngörülü,bilinçli olan ky ler istisna,onlar da zaten bi avuç...bir lafla trene atlayan bi dolu kumarbaz oldukça kasa daima kazanır...
O yüzden buralarda defalarca yazıyoruz. Günlük , haftalık, aylık beklentiler ile hissede pozisyon almak her zaman risklidir. Elbette kötü olan bir hisse ile de batana kadar beraber olmak doğru değildir. Herkesin kendine göre bir risk yönetimi olmalı. Bu yüzden hangi tahtada dans ettiğini çok iyi bileceksin. Umarım bu kötü günler güzel günlere dönüşür. KUTPO yatırımcısına kazandırır.
..........2016/3 aylık..........2016/6 aylık........2016/9 aylık........2016/12 aylık
ciro.....86,7 milyon..............83 milyon............63 milyon..........84 milyon
maliyeti....58,6 mil..............48 mil..................40 mil..............56,5 mil..
bürüt kar.....28 mil...............35 mil.................23 mil..............27,5 mil.
görüldüğü üzere brüt karda bir sıkıntı yok.....son gelen bilançoda 27,5 milyon brüt kar yapmış...neredeyse 28 milyon birinci çeyrek ile aynı seviyelerde....yönetim ne yapıp etmişse bir şekilde karı kırpmışlar...talebe 37 dostumun tespitleri çok yerinde....açıkçası patronun böyle bir şey yapabilme ihtimali hiç aklıma gelmemişti...bu yüzden gerçekten de hayalkırıklığına uğradım...kutpo ikidir beni yanıltıyor....ilk maliyetim 8,16 idi ve satışım 6,76 idi..beni büyük bir zarara uğratmış idi...
bu kazık da bize tecrübe oldu dostlar....artık bir tek kulak arkamız kaldı patronlar bunu bilsin...yanlız bu kulağın etrafını da artık çelik zırh ile kapatmayı düşünüyorum....
temetü vermesi çok olumlu...en son orge temetü haberinden sonra %8 lik tepki vermişti...artık kutpo nasıl davranır bilemem...ama artık dilim kutpodan çok yandı dostlar....
bu saatten sonra tüm topiklerde yorumlarımı çok seyreltmek isityorum...çünkü bazen istemeden de olsa bizim yüzümüzden insanlar zarar edebiliyor buda vebaldir dostlar....dün akşam bu yüzden uykum haram oldu...gece boyunca düşündüm...o yüzden de özür diliyip artık topiklerdeki yorumlarımı azaltmak istiyorum....bazen seyirci kalmak daha iyidir .....ALLAH yardımcımız olsun dostlar....
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
şaka maka bende artık evlencem diye çeyiz dizmeye geldim porselencilerden (6.66) şeytanın rakımıdır da 17.307 lot alış bekliyor bende bir miktar koydum verirse sevinirim temettü haberi herşeye rağmen iyidir bu hissede daha önce almadım ama hep takip ettim belli bir aralıkta hareketler yapıyor sonrada kar satışı yapılıyor buda demek oluyor ki bazı kişiler alta kademelerden alıyor şirket içinden aldığı haberler yukarlda işlem yapıyor ordan pazarlıyor sonra tekrar aşşaya sonra ordan toplayıp tekrar yukarı her üç ayda bir bu işer bi çok hissede oluyor ve adamlar trade yaparak şirketin karından daha çok yıllık kar ediyorlar .....
Beğenilmeyen bilanço bizi yaklaşık % 20 düşürdü. Ciddi bir düzeltme. Buralarda dip oluşturma çabaları başarılı olursa orta ve uzun dönemde yön yukarı çevrilecektir.
Tahta fırıldağa döndü. Kademeler havada uçuşuyor :-)
Yer İmleri