Sayfa 40/993 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 313 - 320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    kredi temerrütü takas primine gereksiz/etkisiz mi dendi ?
    arkadaşı alın merkez danışman ordusuna..
    forumda ziyan oluyor olmasın..

bir şey yazarken az tartmak gerekir
    üstad hoşgeldiniz nerelerdeydiniz ya

yokluğunuzda iffetin kafası hala sıkışmadı cama

100 binim vardı araba alıyordum 450 bin olacaksa görev alırım. Fazlasını da istemem..

3.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    100 binim vardı araba alıyordum 450 bin olacaksa görev alırım. Fazlasını da istemem..
    Cds de neymis = politika faizi onemsiz
    Hocam memleket kripton galiba he ışıl gözler ?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    yokluğunuzda iffetin kafası hala sıkışmadı cama
    bence eller tetikteyken zor..
    gevşesin/yayvanlaşsın piyasa.

yatayda 2 ay olacak, -0,60 swap kucakta.
    2 ay daha tutsalar -1.2 lira..
    çıkış eğimiyle 15-16 olacakta faiz masrafı anca çıkacak üstüne para kalacak..
    zamanlama herşeydir.

bir tur daha dönülürse elektrik/benzin +100% daha yer..
    eh işte, kurlar önemli olur mu olmaz mı ? önemli soru.

5.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    cds 650yi geçince neyi etkiliyor daha net görürsün ama aksiyon almak için geç olur
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bak şimdi dostum..benim arabam var 250bin..arabamı yenilecegim...450 bine alacagım arabayı..bu kısmı gerçekte yakın zamanda olacak.pazarlıgını yaptım ..şimdi budan sonrası olabilcekler..o araba belki 700 e gidecek..ama benim iş yerimle evim arası 55 km .eger cds denen zımbırtı (yani ülkenin rsk primi ) 650 yi kırarsa işe yayan gider gelirim çünkü o 700 bin olan arabaya koyacak benzini almaya gücüm yetmez..burada bir çok arkadaş bu işin egitimini almış bana açıklamak düşmez .ben meslek lisesi mezunuyum..kısacası dogru dürüst lise matematigi bile görmedim..sen yuksek lsans yapmışsın..aldıgın egitime istinaden anlayabilcegini düşünüyorum...hani bankalar vs yurt dişi boçlanmaya çıkıyorlar ya..çıktıklarında libor + 3 libor artı 5 le borçlandı falan deniyor ya..burada libor denilen önemli merkez bankalarının ortalaması alınıyor yanii ortalama %1 1,5 arası geziyor..libor+ sı bu oluyor..yanii ecb fed boe falan faiz arttırıyor ya.. onlar artırdıkça bu libor da yukarı gidecek..libor +5 le bu ülkeye borç veren adam ülke batarsa diye birde kasko yaptıyıor bu kasko işte o cds ...mesela bizim cds 560 sa ...adam yatırdıgı paranın %5,60 ının sigortaya yatıracak..demektir...o zaman niye bizim tahvilimizi alsın..yok sigortalmazsa üke de batarsa ana parada gidecek..o yüzden cds düşmeden ülkenin borçlanma kabileyeti yukselmez..cds düşerse borç bulabiliriz ..bu cds le kurnaz ve tefeci kurumlar risk alarak.. çok yuksek faizle borç vermeye başlıyor...anlık olarak borsaya veya dövize vs etkisi az olabilir ama makro dengeler açısından bakarsan battıgımızın resmidir...

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Bak şimdi dostum..benim arabam var 250bin..arabamı yenilecegim...450 bine alacagım arabayı..bu kısmı gerçekte yakın zamanda olacak.pazarlıgını yaptım ..şimdi budan sonrası olabilcekler..o araba belki 700 e gidecek..ama benim iş yerimle evim arası 55 km .eger cds denen zımbırtı (yani ülkenin rsk primi ) 650 yi kırarsa işe yayan gider gelirim çünkü o 700 bin olan arabaya koyacak benzini almaya gücüm yetmez..burada bir çok arkadaş bu işin egitimini almış bana açıklamak düşmez .ben meslek lisesi mezunuyum..kısacası dogru dürüst lise matematigi bile görmedim..sen yuksek lsans yapmışsın..aldıgın egitime istinaden anlayabilcegini düşünüyorum...hani bankalar vs yurt dişi boçlanmaya çıkıyorlar ya..çıktıklarında libor + 3 libor artı 5 le borçlandı falan deniyor ya..burada libor denilen önemli merkez bankalarının ortalaması alınıyor yanii ortalama %1 1,5 arası geziyor..libor+ sı bu oluyor..yanii ecb fed boe falan faiz arttırıyor ya.. onlar artırdıkça bu libor da yukarı gidecek..libor +5 le bu ülkeye borç veren adam ülke batarsa diye birde kasko yaptıyıor bu kasko işte o cds ...mesela bizim cds 560 sa ...adam yatırdıgı paranın %5,60 ının sigortaya yatıracak..demektir...o zaman niye bizim tahilimizi alsın..yok sigortalmazsa üke de batarsa ana parada gidecek..o yüzden cds düşmeden ülkenin borçlanma kabileti yukselmez..cds düşerse borç bulabiliriz ..bu cds le kurnaz ve tefeci kurumlar risk alarak.. çok yuksek faizle borç vermeye başlıyor...anlık olarak borsaya veya dövize vs etkisi az olabilir ama makro dengeler açısından bakarsan battıgımızın resmidir...
    Bilader ben lisans mezunuyum yükseğe başvuracaktım pahalı geldi. Sağ ol. Benim de dediğim şu CDS işlesin de etkisini görelim. Etkisi yok. Bak borsa gidiyor. Dolar yerinde sayıoyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bilader ben lisans mezunuyum yükseğe başvuracaktım pahalı geldi. Sağ ol. Benim de dediğim şu CDS işlesin de etkisini görelim. Etkisi yok. Bak borsa gidiyor. Dolar yerinde sayıoyor.
    CDS esasında bir risk barometresidir. ülkenin iflas riskini ölçer.. CDS arttıkça, iflas riski de artar..riskin artması demek, riskin gerçekleşme ihtimalini de artırır. ancak zamanı hakkında ya da olup olmayacağı hk bir fikir vermez..

ülkenin dış borcu arttıkça, buna mükabil rezervi eriyip, yerel para birimi dolar karşısında zayıfladıkça, ülkeden yabancı sermaye çıkışı oldukça vs.. CDS yükselir..

CDS fiyatlamasında şurası kırmızı çizgidir diyemeyiz.. bunu piyasa belirler..
    ytd..

8. Uzun süredir otomatik ödeme ve küçük para transferleri dışında bankalarla işim yok. Tam da bugünlerde Londra da birilerinin, birilerine kurların sabit kalacağı garantisinin verildiği haberleri utana - sıkıla televizyonlarda verilirken ; şimdi Fiba dan aradılar yeni kampanya başlatmışlar eğer 100 bin ve üzeri dolar getirirseniz %1 faiz veriyoruz dediler.

Ben de kahkaha ile %5 bile verseniz dövizi bankaya vermem dedim. Neden dediler. Sizler yerliye %1 faizi bile kampanya ile övünerek verirken , yabancıya %6 -9 arası faizi neden veriyorsanız ondan dolayı dedim. teşekkür ettiler ve '' Bunu da kandıramadık '' diyerek kapattılar.

Sayfa 40/993 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •