Sayfa 403/1002 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Seyrediyorum seyrediyorum,artık yoruma hacet yok nani bitmiş.Üstüne konuşmaya değmez.Kim derdi ki bir mafya babası koca ülkeye doğruluk dersi verecek 20 yıllık sistemin üstünü çizecek.Hayırlısı artık, umarım imamoğlu devrinde adam gibi bir sistem kurulur.Bu akp üstüne konuşmaya falan gerek yok,sonları artık zaman meselesi,ortada acabalık bir durum kalmamış.
    Tek bir yasa kalmış geriye; Omerta Yasası. İttifakı arada tutan tek tutkal o...

Bu buradan kopartacam diye sardıkça, öbürü oradan, o konuşur da ben konuşmaz mıyım diyor.

Bence bunu affetmesinler öbürü de koltuğu terk etmesin biraz daha, tel tel izleyelim dökülenleri. Titan titana.

Tekrar etmeye çekiniyorum, otele çökmeye çalışanların isimlerini duydunuz mu? Kahve muhabbeti yuhh dedirtti.

Pazar keyfisi..

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Seyrediyorum seyrediyorum,artık yoruma hacet yok nani bitmiş.Üstüne konuşmaya değmez.Kim derdi ki bir mafya babası koca ülkeye doğruluk dersi verecek 20 yıllık sistemin üstünü çizecek.Hayırlısı artık, umarım imamoğlu devrinde adam gibi bir sistem kurulur.Bu akp üstüne konuşmaya falan gerek yok,sonları artık zaman meselesi,ortada acabalık bir durum kalmamış.
    İmamoğlunda da ,Suleyman Soylunun demokrat partideki durumunu görüyorum , bunlar kısa sürede dönusebilecek insanlar , hepsi parti parti gezmisler ayrıca gezmeseler ne fark eder ,
    Aynı filmi 3. Kez izlemek istemediğinden sistem değişimi şart bu alicilik ,velicilik bu ülkenin en büyük sorunu, bir sistem getireceksin bakkal Mehmet efendi bile gelse düzen bozulmayacak bu doğulu milletlerin hastalığı olan ,tek adamciliktan kurtulalım yoksa başımız beladan kurtulmaz

Bu dediğim tabii çok zor ataerkil millet evde babamız ,okulda öğretmen, kışlada komutan, bitmez tükenmez bir tek adam eğitiminden geçtik o yüzden ortak fikir üreten sistemleri kurmak ,zor .Ama imamın oğlu , torunu , imamın kendisi de olsa güç ve para insanı ne yapıyor gördük .

Sistem değişikliği dediğim anlamda kesinlessin o zaman pek çok kişi aday bile olmak istemeyecektir , zira halı hazırdaki şirketlerinin başında olmak daha karlı olacak tır.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    İmamoğlunda da ,Suleyman Soylunun demokrat partideki durumunu görüyorum , bunlar kısa sürede dönusebilecek insanlar , hepsi parti parti gezmisler ayrıca gezmeseler ne fark eder ,
    Aynı filmi 3. Kez izlemek istemediğinden sistem değişimi şart bu alicilik ,velicilik bu ülkenin en büyük sorunu, bir sistem getireceksin bakkal Mehmet efendi bile gelse düzen bozulmayacak bu doğulu milletlerin hastalığı olan ,tek adamciliktan kurtulalım yoksa başımız beladan kurtulmaz

Bu dediğim tabii çok zor ataerkil millet evde babamız ,okulda öğretmen, kışlada komutan, bitmez tükenmez bir tek adam eğitiminden geçtik o yüzden ortak fikir üreten sistemleri kurmak ,zor .Ama imamın oğlu , torunu , imamın kendisi de olsa güç ve para insanı ne yapıyor gördük .

Sistem değişikliği dediğim anlamda kesinlessin o zaman pek çok kişi aday bile olmak istemeyecektir , zira halı hazırdaki şirketlerinin başında olmak daha karlı olacak tır.
    ne dediğimi adam kaç yüzyıl evvel anlatmış

machiavelli, osmanlı ve fransız krallığı'nı şöyle kıyaslar: ''türk monarşisinin tamamını tek bir kişi yönetir; ötekiler onun kullarıdır; hükümdarlığını sancaklara bölmüş olup bu sancaklara çeşitli yöneticiler gönderir ve onları canı istediği gibi değiştirir, yerlerine başkalarını atar. ama fransa kralı, o devlette uyruklarınca bilinen ve sevilen birçok köklü soylu arasında yer alır: bu soyluların mirasa dayalı ayrıcalıkları vardır, kral kendini tehlikeye atmadan bu ayrıcalıkları onların ellerinden alamaz. bu yüzden bu iki devleti göz önünde bulunduran birisi, `türk'ün devletini ele geçirmenin zor olduğunu, ama bir kez ele geçirdikten sonra da elde tutmanın çok kolay olduğunu görecektir. buna karşılık, bazı açılardan fransa krallığı'nın daha kolay işgal edilebileceğini, ama elde tutmanın çok zor olduğu görülecektir`.''

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Doğru diyor. Açık demek zarar demektir.

Pekiii, Amerika'nın açık ara, İngiltere ile beraber dünyanın en çok açık veren ülkeleri olması...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ccount_balance

Battı bitti denilen İspanya, İtalya bütçe fazlası veriyorlar.

Olaya bak... Çin, Almanya, Japonya rekor bütçe fazlası veriyorlar. Kimsenin dönüp bakmayacağı, yerleşmeyi aklından bile geçirmeyeceği Tayvan almış yürümüş.

Öbür yanda Amerika, İngiltere açık üstüne açık. Ee hani bunlar dünyanın en gelişmiş ülkeleri, medeniyetin beşiği, her şeyin en iyisini en doğrusunu bilen ülkeler değil miydi? Nasıl oluyor bu iş?
    Şu yukarıdaki tablo ve konu hakkında eskiden beridir düşünüyorum.

Tabloya göre ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada gibi ülkeler ticaret açığı verirlerken; Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Taywan, G. Kore gibi ülkeler dış ticaret fazlası veriyorlar.

Bu konunun normali, oluru nedir?

Uzun zamandır Peter Schiff, Jim Rickards, Uğur Civelek vs takip ediyorum. Hepsinin de haklı olarak yakındıkları durum ülkelerinin cari açık vermesi ve çok borç yükü altında olmaları.

Peki...

İngiltere, Kanada, ABD ve Türkiye'nin de dış ticaret fazlası verdiğini hayal etmeye çalışalım.

Mümkün mü?

Herkes aynı anda kar edebilir mi? Bütün dünyanın aynı anda dış ticaret fazlası vermesi mümkün mü?

Daha açık söyleyeyim:

Herkes üretici olursa pazar kim olacak?

5. Bit oin resmi olarak taninacakmis, doları yerinden edermi bu para birimi,zaten geleceğin para birimi diyorlardı

6. Bu ptinin doları mb rezerv olarak tutmiyacagi,
    Aylık dolar grafiği,coin salgını üst üste koyunca
    Sanki bisiler cikicak gibi

7.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Bit oin resmi olarak taninacakmis, doları yerinden edermi bu para birimi,zaten geleceğin para birimi diyorlardı
    Bitcoini resmi olarak tanıyacak olan ülkeye turist olarak gitmek isteyeceğinizi hiç sanmıyorum. O derece ki şöyle söyliyeyim; o ülkenin yüzündn bu haber Bitcoin için pozitif değil, Negatiftir.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şu yukarıdaki tablo ve konu hakkında eskiden beridir düşünüyorum.

Tabloya göre ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada gibi ülkeler ticaret açığı verirlerken; Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Taywan, G. Kore gibi ülkeler dış ticaret fazlası veriyorlar.

Bu konunun normali, oluru nedir?

Uzun zamandır Peter Schiff, Jim Rickards, Uğur Civelek vs takip ediyorum. Hepsinin de haklı olarak yakındıkları durum ülkelerinin cari açık vermesi ve çok borç yükü altında olmaları.

Peki...

İngiltere, Kanada, ABD ve Türkiye'nin de dış ticaret fazlası verdiğini hayal etmeye çalışalım.

Mümkün mü?

Herkes aynı anda kar edebilir mi? Bütün dünyanın aynı anda dış ticaret fazlası vermesi mümkün mü?

Daha açık söyleyeyim:

Herkes üretici olursa pazar kim olacak?
    Elbette böyle bir sistem mümkün .Hatta dahası eskiden tam olarak sistem böyle işliyordu.Yani sınırsız para sisteminden önce paranın ve her türlü sistemin tekelleşmesi ve bu sistemlerin malum ellerde toplanmasından önce sistem son derece düzgün bir şekilde işliyordu.Hep aynı eller neden cari fazla versin,hep aynı ülkeler neden cari açık versin.İşin doğalı bazı yıllarda cari fazla vermek bazı yıllarda cari açık vermek.Misal eskiden bazı işi yapanlar çok para kazanınca herkes o işi yapıyordu o ürünü üretiyordu bu sefer o ürün zarar yazıyordu başka ürünü üretenler cari açık verirken cari fazla vermeye başlıyordu sistem sağlıklı olarak işliyordu.Ne zamanki sermaye uluslararası tekellerin tamamıyle eline geçti o sermaye kime yol verirse o gidiyor kimin önünü tıkıyorsa o gümlüyor.Aslında olay döngüsel olmalı.Ama uzun süredir sermaye güçlü ellerde o nedenle normal döngüler çalışmıyor.Geçen yüzyılda amerika lehine çalışan sistem çine döndürüldü şimdi tüm sistem çine çalışıyor falan.Aslında doğalı belli alanlarda amerika belli alanlarda çin olmalıydı,artık olmuyor.Tüm olay karar vericilerin elinde.

Sayfa 403/1002 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •