Sayfa 403/1007 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: Viop XL

1. Tahvil 28 oldu peh içerde baya para vardı tahvilde bile zarar ettik kısa vadede ilave yapmalı borsadan çık diyo bana.

2.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Fiyatı soygun olarak ucuz görüyorsa buyursun şuan dileyene dilediği kadar mal veriyorlar 11,80-12,00 aralığından

Ha bence de revize şart en azından açıklanan tarihteki kura göre güncellenmeli.
    Bence bankalarda Mart bilançoları bekleniyor, enflasyonun üzerinde özkaynak karlılığı olmaz ise almazlar, açıklanan enflasyon rakamı ile bu çok zor. Seçim tartışmaları vardı CNNTurk ve Habertürk'de , Rusya-Ukrayna ve ekonominin önüne geçti.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. 10 yıllık %28 faiz insanları korkutur. Benden sonrası tufan faizi demek. İleride enflasyonun düşeceğine dair inanç yok gibi.

4. Faiz %28 'e çıktı.

Şimdi dolar'ı da örtülü faiz ile tutuyorlar..
    Enflasyon ise TÜİK bile %50 beklerken, reel enflasyon %100 'ü bulacak.

BİST 'in de ne yapacağını kimse bilmiyor.

Peki... hükümet belli ki seçime kadar doları örtülü faizle tutacak..
    Şimdik, bu 1 sene içinde altın fonları, döviz fonları parayı nasıl koruyacaklar?
    Kısacası, nakdi olan parasını nasıl koruyacak?

Var mı çözümü olan?
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    o değilde tam garan gidecek derken endeks bozmasın
    endeks bozacak gibi
    ama yoncada bugün sanki kapanışa yakın sağlam bi alış gelecek hissi var içimde
    bir halt olacağı yok.

6. Yok mu la bi çözümü önerisi olan? bu yıl %50 üzerinde enflasyon paramızı, malımızı nasıl koruyacağız :D

dolar garantili faize koysak faiz %20, dolar yatay. öte yandan enflasyon %50 üzerinde reelde %100 üzerinde.

yabancı senet fonları alsak, onlar burdan gelip %50 gitmez...

yani tek bir alan kalıyor... oda bist mi? bist 'e mi yatıracağız tüm parayı*

7.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Yok mu la bi çözümü önerisi olan? bu yıl %50 üzerinde enflasyon paramızı, malımızı nasıl koruyacağız :D
    Enflasyona göre dolar düşük kaldı bence. Enerji fiyatları bu şekilde kalır ise enflasyon hız kesmez kademe kademe yansır, kur da bir yerden tekrar patlayabilir. Dün bir iş adamı da ne yapacağımız bilmiyoruz, üretirsek zarar ediyoruz, üretmezsek de masraflarımız var vs konuşuyordu.

Şu ortamda stokçu tüccar kazanır FIFO metoduna göre işlem yapar.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Enflasyona göre dolar düşük kaldı bence. Enerji fiyatları bu şekilde kalır ise enflasyon hız kesmez kademe kademe yansır. Dün bir iş adamı da ne yapacağımız bilmiyoruz, üretirsek zarar ediyoruz, üretmezsek de masraflarımız var vs konuşuyordu.

Şu ortamda stokçu tüccar kazanır FIFO metoduna göre işlem yapar.
    bende onu diyorum, en azından adam dolar tutup kendini korumaya alabiliyordu enflasyon karşı.

Şimdi bunu nasıl yapacak? tüm yollar tıkandı bu sene. Tüm herkes %100 eriyecek kaçış yolu yok.

Sayfa 403/1007 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •