Sayfa 403/563 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by paracelsus Yazıyı Oku
    Sn. Tövbekar ne bekleniyordu. Beklentiler her anlamda daha yuksekti. Satış, esas faaliyet karı, favok ve net kar. Hepsi yanılttı maalesef.
    sn paracelsus
    GYO da 3 milyarlık vergi karşılığı mesela ...
    PTF ler 2.500 TL den (2000 Tlye düşmeye başlamış) işlem gördü son 3 ayda ki piyasa gerçekten nasıl onu göstermekte... hem ihracat hem de iç sanayi kan ağlıyor... Koçun Sabancının zararlarını düşünürsek zor bir piyasada olacağımızı beklemek lazım...
    yukarıda Enflasyon muhasebesi saçmalığını kenarından köşesinden tırtıkladım...

Eğer ülkenize güveniyorsanız işleri bir şekilde normalleşebilir diyorsanız bu enerji kullanımı ile olacak... şirket müthiş bir şans yakaladı ve borçları sıfırladı ( büyük hissedarlar fırsatı kaçırmadı hisse sattılar sadece geçen yıl % 4 arttı halka açıklık) kazanılan paralarla da güzel bir alanda yatırıma girdiler... bir şekilde gelecekte güzel fırsatlar oluşabilir...

Piyasanın beklentilerine gelince... etrafa baktığımızda mesela ben cumartesi mal kurmaya gelen nakliyeye işleri sordum... herkes nisan mayısı bekliyor eğer düzelme olmazsa dökülmeler başlayacak dediler... ikinci el araç piyasası konut piyasası canlı imiş hepsi hikaye... bir illizyon oluşturup buna inanmaya meyyal herkes... hisse düşecek diyenleri afaroz etmiyor muyuz. umuda inanç her zaman daha kolay...
    siz muhtemelen kol kestiniz üzüldüm. benim öyle bir felsefem yok. 2028 sonrasını beklemeyi düşünüyorum.

2. Haklısınız Sn. tövbekar. Kol kesmedim, ama ufak bir karla ayrılmak durumunda kaldım. Hayırlısı diyelim. Kalanlara bol kazançlar.

3. Verenin malını itinayla alırlar bundan sonra
    Mayıs bilancosuyla toparlanmaya başlar.

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    şirkete göre +8.3 milyar TL Net Parasal Pozisyon Kaybı kombine olabilir
    2023 te elektrik üretimi 9 419 696 geliri ise 14,765 mil.
    2024 te epey arttığı halde 9 882 099 geliri düşmüş 10 630 mil bu fark bile her şeyi izaha yeterli değil mi
    FAVÖK 6049 iken net kar 515 mil zarar olmuş

Dağıtım da da hakeza satış geliri 2023 te 30915 ten 2024 te 22727 mil a düşmüş dolayısı ile
    FAVÖK 8371 e net kar 1096 milyona düşmüş

taahhüt geliri 9057 lerden 4566 ya düşünce FAVÖK - 765 e nette ise 1725 zarar oluşmuş dolayısı ile geçen yılki taahhüt zararı büyümüş

Arazi geliştirme muhtemelen arsa satışından dolayı 974 net kara çıkmış

Sanayide de satış gelirleri düşmüş ve 209 mil zarar oluşmuş bunda arsa satışı var mı bilmem

Turizmde satış gelirleri 1958 den 1924 e düşmüş haliyle FAVÖK 523 e, net kar 420 milyona düşmüş ( 2023 biraz daha yüksek).

Tarımda satış geliri 1000 üzerine çıkmış olsa da FAVÖK 173 milyon zarar iken , nette 498 milyon kara dönüşmüş ( muhtemelen net parasal kazanç tır)

5. Sirkette bilmediğimiz başka bir sibel kekilli çocukluğu yoksa,bugün en kötü gün olarak dip olmamız lazım..her gelen bilanço artik iyi gelecektir, gecen seneye göre.

Çinli lere satış falan beklentim yok zaten..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    yukarıdaki bilgileri kendim için derledim . ayrıca yatırım hususunda bilgi bulamadım. bulan olur ise yazabilir mi?

bir de bu şirketin normalini bulsak iyi olur. acaba kar potansiyeli bu şekilde mi devam edecek yoksa bu bilançolar arızi mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    benim için pek problemli bakışlar ama geçen yıl özkaynaklar 43.947.343.787 iken bu yıl 64.702.580 bin TL...
    üç ay önceki 9 aylıkta nakit vb 4,149 milyar iken 12 aylıkta 8, 736 olmuş...

bakalım en iyi bilançoları hiç eden hisse burada nasıl davranacak...
    özkaynakların % 47 artışı normal mi? yani muhasebesel bir şey mi? diğer şirketlerde de benzer artışlar var mı bilen birileri yazabilir mi?
    Hisse defter değeri 150 liraya yakın demk ki mi oluyor bu?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,474
    çok fazla sayfa okurken dikkatim dağılmasın diye AI a okuttum sonuçlar aşağıda.
    Faliyet Raporundan çıkan sonuçlar,

Yatırımlar & Genişleme:

2025’te toplam 1,1 milyar ABD doları yatırım planlanıyor.
    10 bin dönüm sera yatırımı ile dünya genelinde ilk 3’e girme hedefi var​.
    Turizm yatırımları: Bodrum’da yeni otel inşaatı devam ediyor, 2030’a kadar Hillside’ı bir otel zinciri haline getirme hedefi var​.
    Uluslararası büyüme: Romanya, Kazakistan ve Özbekistan'da yeni taahhüt projeleri planlanıyor​.
    Enerji ve Sürdürülebilirlik:

470 MW güneş enerjisi, 80 MW rüzgar enerjisi projesi ön-lisans aşamasında​.
    YEKA-GES ve YEKA-RES 2024 projelerine 2025 başında teklif verilecek​.
    Karakuz Hidroelektrik Santrali'ne 4,5 MW ilave güneş enerjisi yatırımı yapılıyor​.
    Teknoloji ve Dijitalleşme:

2025’te WhatsApp destek hattı için yapay zeka entegrasyonu tamamlanacak​.
    E-talep yazılımı ile müşteri işlemleri otomasyona bağlanıyor​.
    Finansal Hedefler & Yeni Sektörler:

69,7 milyon ABD doları girişim sermayesi yatırımı tamamlandı​.
    Borsa İstanbul’da halka açık şirketlere yatırım stratejisi genişliyor​.
    ABD ve Avrupa’da özel sermaye yatırımları artırılıyor​.
    Tarım & Gıda Sektörü:

Yağmur suyu depolama yatırımları 2025’te devreye girecek​.
    Akıllı tarım projeleri 2025 yılında uygulamaya konulacak​.
    Gayrimenkul & Arazi Geliştirme:

1 milyar ABD doları değerinde gayrimenkul portföyü yönetiliyor​.
    Bodrum'da turistik tesis inşaatı hızlandı​.
    Genel Beklenti:
    Alarko, 2025-2026 yıllarında hem uluslararası hem de yerel yatırımlarla büyümeye devam edecek. Sürdürülebilir enerji, teknoloji, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde agresif büyüme planları var. Finansal hedefler güçlü, yeni iş alanlarına açılım sürüyor.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 403/563 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •