Sayfa 406/427 İlkİlk ... 306356396404405406407408416 ... SonSon
Arama sonucu : 3435 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: DOAS - Doğuş Otomotiv

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Arkadaşlar, durum böyle iken bu yüksek bağış hiç hoş olmadı. Birkaç sorum var. Bağış ve veya yardımın bir üst sınırı ya da başka bir düzenlemesi var mı? Bağışın nereye yapıldığını biliyor muyuz? Spk ya şikayet oluşturacak kimseler var mı? Teşekkürler.

2. Hedef fiyatlar güzel gibi gözüküyor
    Bir tanesi 347 tl endeks üstü getiri demiş.Yüzde 70 artış demek

Bakalım neler olacak,1 senedir satmadım, enflasyonu da ilave edersek yüzde 50-60 zarardayım

3.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Hedef fiyatlar güzel gibi gözüküyor
    Bir tanesi 347 tl endeks üstü getiri demiş.Yüzde 70 artış demek

Bakalım neler olacak,1 senedir satmadım, enflasyonu da ilave edersek yüzde 50-60 zarardayım
    Elektrikli Çin'li baskısı bitmeden endeks üstü getiri zor. Bir de bu enflasyon muhasebesi kafaları karıştırdı bir çok firma zararda veya düşük kaarlı gözüküyor.

Bende trene son anda binip büyük zararda olanlardanım. Fiyat 415 lirayı gördüğünde 410 satış girene kadar 410 un altına düştü bir daha da satış şansı yakalayamadım. Geldik buralara kadar gerçi ben uzuncuyum temettü verdiği sürece sıkıntı yok.

Üç sene , beş sene veya gittiği yere kadar beklerim benim tek kriterim iyi temettü versin yeter. YTD.

4. Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın

5.  Alıntı Originally Posted by Uğur taylan Yazıyı Oku
    Sanırım bilançodaki bağış deprem bölgesine cuhmur başkanına şirin gözüküp ballı ihaleler alacakya gerçi o bağışıda gider gösterip devletten almıştır adınıda bağış korlar bu memlekette ne doğruki nediyeyim Allah bildiği gibi yapsın
    Bu forumda bile bağışın nasıl ve ne kadarı vergiden düşülür bilmeyip te sanki on lira vergi tahakkuk ettiğinde maliyeye on lira ödeme yapmaktansa gidip bilmem nereye on lira verince sanki vergi ödemeye gerek kalmıyormuş gibi yorum yazanları görünce insan toplumun genel kültür seviyesini anlıyor.

Hiç değilse burada bu yorumları görmemek lazım. Köy kahvesinde Ali amca yapsa neyse.

Sayın sade vatandaş siz aydınlatın bizi vergi konusunda bilgi sahibi iseniz.

7.  Alıntı Originally Posted by memix Yazıyı Oku
    Sayın sade vatandaş siz aydınlatın bizi vergi konusunda bilgi sahibi iseniz.
    Emredersiniz paşam.

8. Bağış vergiden değil vergiden önceki kârdan düşülüyor.Örnek:10 milyar tl vergiden önceki gelir,1 milyar tl bağış var diyelim.Vergi de yüzde 20 olsun.Bağış olmasa idi 10 milyarın vergisi 2 milyar olacaktı.Bağış olunca 10-1=9 milyar tl nin vergisi 1,8 milyar tl olur.Yani şirket 1 milyar bağışın sadece 200 bin tl sini yani 5 te 1 ini vergiden düşüyor.

Ayrıca bu en iyi ihtimal.Bağışın vergiden düşürülmesinde bazı sınırlar var imiş.Bu sınırlar bağışın vergiden düşürüleceği tutarı düşürebilir imiş.Kaynak:

https://www.pwc.com.tr/tr/medya/kose...0indirilebilir.

Sayfa 406/427 İlkİlk ... 306356396404405406407408416 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •