Suriye'den önce bizim baştan sona inşa revizyona girmemiz gerek. İktidar değişikliği olsa bile çok uzun bir süre elini attığı yer elinde kalır. Sistem kokuşmuş enkaz altında kalmış. Herkes olduğu yerde götürme derdinde.
Biraderin esi uzamanlığını (Dr.) Karsta yapıyor.zaten ana baba soyumuz Kars doğumlu.Biz İstanbulda doğmususz.Hanımı kıs turizmi için oaraya gönderdim 1 hafta oluyor...Sarıkamısta 200 liraya alabalık yemiş.cok ucuz diyor.Bugunde donuste getireceği hediyelik bal kasarları almıs...daha ucuza daha kaliteli ürünler almıs....gerci kalite eskisine göre ordada azaldı ama yine batıdan daha iyidir.o insanların hayalleri küçük o yuzden az calıyorlar.hem kaliteden hem gramajdan hemde fiyattan...hava -5 derece ama usmuyorum diyor.cok sevdi bizim hanım Karsı...
Sairin de dediği gibi Uykuda sakin beyaz sehir KARS'' ....
AVM varmı pek yok.sonradan görme sosyete var mı...yok ...olanalar ordan batıya göçetmiş ... tuketim toplumu değiller tam olarak.O yuzden de masarf harcama daha az.sorsan yapacak aktivite sosyal hayat batıya göre düşük derler....o sosyal hay-atta paranın anasını aglatıyor beyler...tercih meselesi yani...5 dk lık sosyal hayat için 2 saat fazladan calısırım diyen varsa okeyim...
kız koç universitesindeydi...TR de umut kalmadı deyip İngiltereye gönderdim....kızım felsefesi değişti....eskişden makyaj yapan her gun kıyafetle kombin yapan , avm gezen kız gitti.yerine daha doğal kırları doğayı seven , kendiyle barısık biri geldi...bana diyorki baba okula gelenler susleniyorlardı marka kıyafetlerle geliyordu.bende kendimi onlarla yarıstırıp onlara benziyordum.ama burda oyle değil.kim zengin kim fakir belli değil...oradaki evsileri görüp haline sukrediyor artık....
Borsada güzel operasyonlar oluyor hisselerde. Katılım ev diye bir hisse var 6 ay önce 200 görmüş şimdi 54 TL bandında. 200 den atlayan torununa miras bırakır gibi.
Büyük ŞEHİRDE yaşamış birisi doğuya adapte olamaz.
3-5 ay ay olursa eğlenceli olur,değişikliğin tadı çıkar.Ama burada yaşayacağım dersen alışmak çok zor.Zamanla sıkılmaya başlarsın.Seni, o küçük şehrin insanları-muhabbetleri boğar.
KAR-KIŞ;2 ay güzeldir.Ama ANKARADA yaşamış birisi için bile 5-6 ay kar fazladır.Zamanla depresif günler başlar.Bir-iki caddesi vardır.Oraya çıktığınızda herkes herkesi görür.ÖZEL hayat ,fazla kalmaz.
Geçici olduğunu bilmek ile kalıcı olarak kalmak arasında DAĞLAR KADAR fark vardır.
Doğuda-İÇANADOLUDA yaşadım.3-4 milyon nufus altında yere alışamam.Gezmeye eyvallah.3-4 ay da kalırım..ama o kadar...
Büyük şehirde yaşamak kadar güzel bir şey yok.Çocukların istediği üniversite-lisede yanında okurlar..HASTANE-SAĞLIK seçeneklerin sınırsızdır.İstediğin kişiyi hayatına alır.istediğinle görüşmezsin.Ülkemde öyle yerler var ki;zengin olsan bile zenginliğini yaşayamazsın...
Hele kamu personeli isen,burada kimsenin takmadığı-görmediği kaymakam , orada sana racon keser.Doktor-kaymakam sürtüşmesi çok olur.
Zoraki bir arkadaşlığa kendini zorladığın anlar olur.Oradaki yerel bazı aşiret-aileler bir hegomanya oluşturarak batıdan giden kamu gör. üzerinde bir güç gibidirler.
Buralarda kamu görevlilerinin kişisel egolarının izdüşümünü çok görürsünüz.
Burada takmadığınız bir görevli orada,dağ gibi karşınıza çıkar..
neymiş; BİTLİSİN BALI-KARSIN KAŞARI için...güle güle gidin abiler...![]()
Yer İmleri