Hudutlar kevgir?
Ýstanbulda uyuþturucu operasyonu! 738 kilo metamfetamin ele geçti.
https://haberglobal.com.tr/gundem/is...e-gecti-283552
Hudutlar kevgir?
Ýstanbulda uyuþturucu operasyonu! 738 kilo metamfetamin ele geçti.
https://haberglobal.com.tr/gundem/is...e-gecti-283552
Bizim yeðen görmüþ sigaranýn içine koyup içiyorlar üstelik mesai saatinde fabrika da nasýl ne bilmiyorum.
Habere göre yiyeceklere içeceklere uyuþturucu atýp hesap kitliyorlarmýþ.
Külüpte dolandýrýlan turistler yaþadýklarýný internet sitelerinde þöyle anlattý:
* Ondej Plotycia: Bu kulübe asla girme! Ýçeceðime biraz uyuþturucu koydular ve beni soydular. Bu kulüpte 3 bin 500 dolardan fazla dolandýrýldým. Hayatýmdaki en kötü deneyimlerden biriydi.
* Andy U.: Birkaç küçük þiþe votka ve biraz þampanya için benden 2 bin 900 dolar aldýlar. Bu iþin içinde olup olmadýklarýndan emin olmadýðým iki Türk adamla gittim. Ýçecek ve nargile sipariþi verdiler. Eðer onlar da bu iþin içindeyse, bu oldukça ayrýntýlý bir dolandýrýcýlýktý. Onlarla akþam yemeðinden çýkarken tanýþtým ve taksiye binmek için yürürken onlarla sohbet ettim. Çok hoþ ve içten görünüyorlardý ve beni akþam yemeði yediðim yerin yakýnýnda bir bira içmeye davet ettiler. Gerçekten þüpheli görünen hiçbir þey yoktu ve ilk barda bir saatten fazla konuþtuk. Kapanýþta Oasis ten ayrýldýk ve yönetici beni bu çýlgýn faturayý ödemeye zorladý, yoksa ayrýlmama izin vermezlerdi. Buradan uzak durun.
* Leo B: Taksime yakýn sokaklarda bir adam benimle konuþtu ve beni bir þeyler içmeye davet etti. Daha sonra beni oraya götürdü ve benden 750 Euro ücret aldý. Bir daha asla Türkiye ye gelmeyeceðim.
* Jason Chong: Buraya gitme. Alt katta eskort kadýnlarýn olduðunu görür görmez içeri girmedim ve oradan ayrýldým. Çok þanslýyým ki baþýma kötü bir þey gelmedi.
* Chaobin Shi: Bu büyük bir aldatmaca. 62.000 TL ödedim.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/g...bozdu-42338282
S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti, görünümünü "negatif"ten "duraðan"a revize etti.
Olumlu geliþmeler de var.
Batan falan yok yani.
Açýklamada yenilenen siyasi belirsizliðin ortadan kalkmasýyla 2026 ya kadar yeni ekibin Türkiye ekonomisini dýþ borçla finanse edilen tüketimden uzaklaþtýrarak daha dengeli dýþ ve mali hesaplara, daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doðru yeniden dengeleyeceði öngörüldü.
Para ve finans sektörü politikalarýnýn etkinliði ve baðýmsýzlýðý artarken, Türkiye nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de TCMB nin net rezervlerinin güçlenmesi durumunda görünümün pozitife çekilebileceði ifade edildi. S&P, 2023 te temkinli de olsa faiz artýþlarýnýn devamýný bekliyor.
Aslýnda, çok aðýr konuþmuþ, kavgada söylenmez;
-Para politikalarýnýz baðýmsýz deðil demiþ, laf sokmuþ,
-Dýþ borçla çark dönüyor, borç alýp tüketiyorsunuz demiþ,
-Brüt mrüt geçin onu, neti arttýrýn demiþ, bugün arttýrmaya baþlasak çok milyar dolar eder..
Ben olsam bu laflarýn altýnda kalacaðýma;
'Ey S&P sen kimsin, sen ne karýþýyorsun, bu ülke kaynaklarýný geçmiþteki gibi yaðmalatmak mý istiyorsun, -hatta 4-5 sene önce olduðu gibi; bizim senin notuna ihtiyacýmýz yok, senin notun bizim için yok hükmündedir, biz kendi kredi derecelendirme kuruluþumuzu kurduk elhamdülillah' derdim.
Þimþek ve Gaye Haným siyaseten hala tam baðýmsýz deðil, seçime kadar idare edecekler limitler dahilinde, bir safahat oluþturacaklar, olur da görevden alýnmazlarsa yine 180 derece dönmezsek, tam serbest kalýrlarsa, bu sorunlar 1-2 yýla aþýlýr, biraz sancýlý da olsa.
Mesele, bunun daim olmasýnda, akýl bilim veri analiz sentez, eleþtiri, tartýþma kültürü, çoðulculuk, adalet hakkaniyet hukuk...idarede liyakat, toplumsal barýþ, iç huzur, dýþ siyasette tutarlý olmak, eðitime argeye önem... hepsi bir bütün.
Ve ilk þart ekonomide yatýrýmla üretimle reel büyüme, gerisi cambazlýktan ibaret, Alinin takkesi Veliye, Velininki Aliye..
Öldürmeyeceksin yazýyor taþ tablette...doðru...hemen altýnda da Çalmayacaksýn yazýyor....Herkes hýrsýz olur mu yaw, %1-2 hýrsýz olur, %1-2 sapýk olur, %1-2 de ne bileyim aþýrý olur ama %90 ý normaldir yaw...
Ahlaken asýl gerileme var, tekrar ede ede bazý þeyler normalleþti, doðru sayýlýr oldu. Ýki üç maaþ almak normal oldu, bankamatik memurluðu normal oldu, mülakatta her türlü hile normal oldu, hocasýna doktora tezi yazdýrmak kendi yerine, normal oldu.
Utanma yok...çekinme yok...pudra þekerci...BMW ye çakar taktýrmýþ, lastik yaka yaka otobanda geziyor, sosyal medyasýnda paylaþýyor...Eskiden olsa, ulan bi halt ettik, ortalýkta görünmeyeyim bari, kendimi unutturayým, kendi halimde takýlayým derdi...Ohoo bana gelene kadar neler var ben nelere þahit oldum ki, diyor, demeye getiriyor.
Ýnþallah çýkarýz þu sarmaldan, düþtüðümüz çukurdan...180 derece 'gene' dönmeyiz...batmayýz belki ama, ülke kýpýr kýpýr, baþka þeyler olabilir, dýþarýdan dayatýlabilir, Suriye, Libya, Irak, Afganistan, Mýsýr karmakarýþýk oldu, edildi. 10 milyon mülteci var, bu baþlýbaþýna istismar edilebilir bir hassasiyetimiz, bunlarý buraya gönderenlerin bir hesabý olmalý...Çok dikkat etmek lazým..Provakasyonlara karþý özellikle...Bir þeye/meseleye karþý olmak baþka þey, akýlcý olmak, bir topluma komple karþý olmak baþka þey. Bir anda, 10 milyon kiþi hangi ülkeye giderse gitsin, ülkenin bütün sistemleri sosyal yapýsý kurumlarý toplumu sarsýlýr, o yüzden kelle baþý para veriyor gönderme diye. Ümit Özdað' ýn tespitleri son derece doðru, ama bunlarý dillendirme þekli, ideolojik yaklaþýmý, o zeminde ele almasý da bir o kadar tehlikeli. Belki de bu bir taktik, dikkat çekmek için yapýyor olabilir, ama deðiþmez sonuç...
Doðruya doðru, eðriye eðri demek zordur, ak ve kara demenin konforu yoktur. Neyse uzadý kaçenzi...
Mesela bizim BJK carsi grubu, herseye karsi..![]()
Mesele, bunun daim olmasýnda, akýl bilim veri analiz sentez, eleþtiri, tartýþma kültürü, çoðulculuk, adalet hakkaniyet hukuk...idarede liyakat, toplumsal barýþ, iç huzur, dýþ siyasette tutarlý olmak, eðitime argeye önem... hepsi bir bütün.
Tam da AKP nin dedigi bu is'te.
Tumden goturuyor.
Ehi ehi.
Devamlý piyasaya baský yaratmak bombanýn fitilini kýsaltmaktýr,bu vaziyette dolar 40-faiz 50 olsa bile dýþ yatýrýmcý gelmez,siz bakmayýn yalamalarýn yabancýlarlan borsa uçuyor dediðine,yok öyle birþey,kaçan yabancý ülkemize güvenmediði için sadece gözünün kenarýylan izliyor,en büyük sorun yargý ve hukukta,hukuk oldu guguk,yargýn baðýmsýz güçlüyse,cumhurbaþkanýný bile yargýlayacak güçteyse yabancý o zaman gelir,adamlar devamlý yasalarý deðiþtirelim diyor,buna kim inanýr,herþey tek adamýn emrinde,emir veriyor yaptýrýyor,m.þimþek çaresiz þekilde deli tavuk misali orasý anya burasý konya diye dolanýyor,karþýsýndaki devamlý emirler yaðdýrýyor çabuk bitir bu iþi diye,onu yargýyý ele geçirmeden,faiz sebep derken düþünecektin,hýzlan moratoryuma doðu gidiyoruz,zaten içinde sayýlýrýz,ödemeler dengesi aksak,gerçekçþi kur ve faizden uzaðýz,en önemlisi üretim ve tarýmda sorunlar var,herkes borçlu,devamlý katlamalý zamlar vergiler,býçak kemikte þu an,korkutularak bu iþler düzelmez,ver emri yargýya attýr içeri politikasý olduðu sürece bu ülkeye mok gelir yabancý sermaye,adamlar yargýmýza bakýyor,vaziyeti görüyor týrsýyor,en önemli konu YARGI ve HUKUK,baðýmsýz olmadýðý sürece kimse gelmez deðiþim olmadýðý sürece.
Yer Ýmleri