Aynen
Bir kaç ay evvel dolar kuru sakinleşmişken MB faiz indirmek bi yana 0.25 daha yukarı çekip sıkı duruşumuz devam edecek demesinden kıllanıp dolar hareketlerini izleyince , dedim bunlar sistemi kurmuşlar..Bu sistemde tl ye yüksek faiz dolar talep muslukları kes forex i yasakla sen bizzat forex masasına geç kuralları koy ..
Birde faiz konusundaki bütün açıklamalar bıçakla kesilmiş gibi sona erdi..hayrola faizler mi düştü..
Bu dolar gitmez diye o yüzden 3 aydır yazıyorum
Doları düşürebilecekleri en iyi şekilde düşürüyorlar, az az her ay. Bir anda 3.34 e düşmesindense kademeli olarak 3 ayda 3.34 e düşerse dolara verilebilecek en büyük darbe verilmiş olur. MB faiz indirmedikçe doların yönü aşağıdır bence. Ne zaman faiz indirimi baskıları başlar , ya da FED faiz arttırır ve bizimkiler arttırmaz ise o zaman dolar yeniden roketlenir.
yahu cahil cahil konuşuyor,bilmediği konularda iftira atmaya bayılıyor. rezalet başka hiç bir şey değil. bu malum kafalar havuz medyası izlemeye devam etsin,benim elimdeki verileri rüyalarında göremezler. kafa yok ki anı yaşıyorlar,orta uzun vade hakkında hiç bir fikirleri yok.ben bu seviyelerden çuvalı doldururken bunlar cırcır böceği gibi ötüyor.
Aynen öyle kaynayan kurbağa misali..
Misal 3.50 kırıldı diye 2 gündür çok sert aşşa beklenirken yavaş yavaş takılıyorlar..
2017 ortalamasını 3.40 45 lerde olacak şekilde ayarlayacaklar işte..
Haaaa bu eğilimi durduracak tek şey global bi dalgadır..
O konuda da senden benden ilerideler merak etme..Matrix izleyip de teknik analiz yapıp dolar satmıyorlar emin ol..
Doların 4 tl harekerinden sonra resmen çöktüler masaya..Çok ustaca hareket ediyorlar.Teknikçileride avlıyorlar..
Terso pozisyon alanları (cesaret varsa) yada döviz mevduatçılarını miktarlarını ortalama vade dönüşlerini herşeyi biliyorlar ona göre fiyat oluşturuyorlar..
Yer İmleri