Sayfa 410/475 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460 ... SonSon
Arama sonucu : 3793 madde; 3,273 - 3,280 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

kedi?

Enflasyon muhasebesi uygulaması bittiğinde (ben 2027 yılı diye düşünmekteyim) kediyi belki bulabilir o gün hissedar olanlar.

2023 kârı da geçen yıl bu zamanlar açıklandığında bizler 13 cıvarı beklerken 6,5 milyar cıvarında açıklanmıştı... Sunumları da küçük yatırımcıya açık yapmaktaydılar....
    Şimdi 2023 yılını revize ettiler, oldu 9,5 milyar. Sunumları bize kapalı yaptılar. Keşke o gün 9,5 milyar rakamını bulaydılar da 2024 yılı bu kargaşaları yaşamasaydı alark

Temettü dağıtabilme, vergi usul kanununa göre hazırlanmış bilançoda mevcut kâr sınırlarına göre yapılabiliyor.
    Malüm, bize açıklanan konsolide bilanço UFRS kurallarına göre borsadaki hissedarlara hazırlanan bir yemek çeşidi.

Şirket tövbekar üstadın dediği gibi gerçekte kâr etmekte, nakit üretmekte. Yatırımların fonlanmasına para aktarmakta.
    Alatonlar ve Dalia bu yıl hisse satmak yerine temettü almayı da tercih etmişler. Hisse geri alım kararı ve temettü rakamı bunun işareti.

Benim alaka gösterdiğim, şirket para kazanıyor, bize dağıtacağı para kadar da hisse geri alımına harcayacak. Piyasadaki hisse sayıları azalacak, temettü ödeme miktar ve alışkanlıkları artabilecek.
    Tübekar gibi emekli yatırımcıların, Kaliforniya İtfaiye Emeklilik Fonu gibilerin alakasını çekebilecek bir yere gelebilecek.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

1350 + (2,25 × 435 ) = yaklasik 2.3 milyar temettu ve hisse alimi icin bu yıl kasadan cikacak para..

Seneye hisse geri almazlarsa bu kadar para temettu dagitabilirler mi?

2,3 ÷ 435 = 5,28 tl tubekar abem yaklasik 0,15 dolar...
    1 dolara dogru gider insallah...

3. 2024 te ne kadar TL lik geri alım yaptılar?

'' Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 550.000.000 TL olacak
    Pay geri alımına konu olabilecek azami pay tutarının 4.350.000 TL nominal değerli olarak belirledi
    Pay geri alımı için öngörülen azami süre bir yıl olarak belirlendi ''

Tek geri alım kararı mı vardı?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    2024 te ne kadar TL lik geri alım yaptılar?

'' Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının iç kaynaklardan karşılanmak üzere 550.000.000 TL olacak
    Pay geri alımına konu olabilecek azami pay tutarının 4.350.000 TL nominal değerli olarak belirledi
    Pay geri alımı için öngörülen azami süre bir yıl olarak belirlendi ''

Tek geri alım kararı mı vardı?
    sanırım tekti sn british,
    yeni düzenlemede belirtilmiş zaten. önceki yapılan da mevzuata balanmış
    "Madde 10. Geri Alınmış ve Halen Elden Çıkarılmamış Olan Payların Sayısı, Sermayeye Oranı
    ve Bir Önceki Programın Sonuçları
    29.05.2024 tarihli ve 936 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından,
    Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ve 14.02.2023 tarihli 9/177 sayılı
    ilke kararı ile yapmış olduğu duyuru çerçevesinde tüm paydaşların menfaatlerinin korunması ve Şirket
    hisse değerinde sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla pay geri alımı yapılmasına karar
    verilmiştir. Buna göre pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarı iç kaynaklardan karşılanmak
    üzere 550.000.000 TL (beşyüzellimilyon Türk Lirası) olarak ve pay geri alımına konu olabilecek azami
    pay tutarı 4.350.000 TL (dörtmilyonüçyüzellibin Türk Lirası) nominal değerli olarak belirlenmiştir. Geri
    alım programı kapsamında; Şirket sermayesinin yaklaşık % 1’ini temsil eden toplam 4.350.000 TL
    (dörtmilyonüçyüzellibin Türk Lirası) nominal değerli 435.000.000 (dörtyüzotuzbeşmilyon) adet Şirket
    payı Borsa’dan Şirket’in kendisi tarafından satın alınmıştır.
    Şirket tarafından daha önce gerçekleştirilen pay geri alım programları uyarınca Borsa’dan satın alınan
    Şirket payları dikkate alınarak; (i) Şirket tarafından toplamda Şirket sermayesinin yaklaşık %2,287’sini
    temsil eden 995.000.000 (dokuzyüzdoksanbeş milyon) adet Şirket payları geri alınmış olup (ii) Şirket
    mülkiyetinde bulunan ve halen elden çıkarılmamış olan payların sayısı 995.000.000
    (dokuzyüzdoksanbeş milyon) olup sermayeye oranı % 2,287’dir. "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    1350 + (2,25 × 435 ) = yaklasik 2.3 milyar temettu ve hisse alimi icin bu yıl kasadan cikacak para..

Seneye hisse geri almazlarsa bu kadar para temettu dagitabilirler mi?

2,3 ÷ 435 = 5,28 tl tubekar abem yaklasik 0,15 dolar...
    1 dolara dogru gider insallah...
    sn 101
    başlangıçta söylediğim şuydu. hisse başı 50 kuruş verseler hedefim 100 000 lottu 50 000 lira eder bu da aylık 5000 Tl destek iyidir demiştim o yıllarda...
    şimdi eğer 100 000 lotum olsaydı bu sene için neredeyse aylık 1 asgari ücret olacaktı ki gerçekten boş bir söylem olmadığı ortaya çıkıyor...

şimdiki dönemde 100 000 lotumuz olmadığı için önümüze bakacağız. iftara da bşr şey kalmadı saçmalarsam affola... ALARKın normali olarak bir şekilde yılda 300 milyon dolar MERAM ve CENALden gelmeli. diğerlerinden anlaşılan 150 milyon dolar tamamlanamayacak ( ALSİM coşarsa neden olmasın deriz ama )... normal dedim kriz dönemleri değil. lütfen anlamaya çalışalım- sözüm meclisten dışarı-. tarım ve yeni alanlardan da bir o kadar gelmeli diyerek hedefimizi küçültecek değiliz. 2028 de hisse başı 1 doları aşacak ve yeni yatırım yerine belki de olgunlaşmış bir sürece gireceğiz...

pazar kuruluyor ama belki mezar daha yakındır

6. 2023 düzeltilmiş karı 9,5milyar , geri alım 550.000.000 TL

2024 karı 1,7 milyar , geri alım 1350.000.000 TL

Kar gerilemesine rağmen ; hem temettü , hem de geri alım tutarı 2,5 misli artmış

Kedi nerde?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    Ben gene bu enflasyon muhasebesine taktım ve bundan şikayet edeceksiniz...
    Tuncay Turşucuyu izliyorum. ALARK bilançosunu değerlendiriyor...

Sorgulamak yok rakamları sadece yorumluyor... 2023 yılı karı 9,5 milyarmış... hadi len kar 6.5 milyon neden 9.5 olarak düzeltildi... bana göre geçen yıl geçti ve ben karı yedim diyemiyorum. geçen yılın endekslenmesi sonucunda sen bu kadar kar ettin... bu kadar satış yaptın... hayır değil...
    Geçen yıl yaptığın satış mesela 5 milyardı. bunun şimdiki karşılığı 7.5 milyar. aslında böyle bir satış yok. geçen yılki 5 milyarın değeri 7.5, ettiğin kar da öyle...
    yani enflasyon muhasebesini kimse anlamıyor. peki bu karı ben sokağa gömdüm olmaz gömsen de değeri bu. acaba diğer özkaynak değerlemeleri de böyle midir? sorduğum soru bu işte...
    ALARKta geçen yıl üretimde sattığı elektrik 2,700 TL idi. bu sene 2500 civarında... işte üretimin derdi bu. maliyetler artmış satış fiyatı düşmüş...
    peki kar var mı var... ne kadar daha düşük. ama ben seni endeksledim şimdi aslında net parasal kazanç eksi durumda sen kar edemiyorsun. ama bankalar da zararda, olsun onlar enflasyon muhasebesine tabi değiller ve çok kar ediyorlar. peki o zaman Koç ve Sabancı holding neden zararda çünkü bankaları var ve orada kardalar bu bilançoda zarardalar...

kafa ütülüyorum ama neden kimse bunu görmez ya da görmezlikten gelir... Sn Britishin sorusundaki kedi de burada. benim param bu kadar aslında zarar ediyorum görünse de kar ediyor, ama bunu gösteremiyor. ve net parasal kayıp haline geliyor

odaklanmamız gereken tek şey sanırım özkaynak artışı... ama sanki onlar da endekslenmiş şekilde artıyor. benim fabrika binalarım geçen yıl 1 milyar liraydı bu sene enflasyon muhasebesi endekslemesiyle 1.5 milyar oldu. iyi de benim binam şehir içinde kaldı değeri 3 milyara çıktı. olmaz defter değeri bu kadar...
    gerçekten sanal bir çarkın içindeyiz. gerçekleri muhtemelen sahipler biliyor ve biz sadece el yordamıyla gidiyoruz.

Turşucu ALARKonun tarımını havaya bağladı... örtü altı tarım diye bir şey duymuşluğu yok
    mecburen kendimiz anlamaya çalışacağız gene herşeyi...

temettüyü hiç olmazsa 4 lira vereydiler eyi olacaktı

8. Pazartesi günü bir tavan bekliyorum bakalım tutacak mı

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 410/475 İlkİlk ... 310360400408409410411412420460 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •