Seneye kız 8. Sınıf internetten eğitimle bir halt olmayacağını bu sene gördük. Seneye sınava internetten hazirlanmak boşa kürek cekmek. Muhakkak okula gidip birebir eğitim şart. Oglan bu sene universite 4 e geçti en onelmli senesiokula gitmeden staj yapmadan ne yaparlar bilmem 2 sene bosa gidecek. Bir yansa corona bir yanda bosa giden yarimsene belki önümüzdeki senenin tamamı
bir halt olacağı yok.
Küresel araştırma: Virüs daha kolay bulaşmasını sağlayan mutasyon geçirdi.
Tamam da aga, daha ne kadar kolay bulaşabilir. Sosyal medyadan da bulaşabilir mi acaba, kapatsak mı sosyal medyayı.
Ben artık bu pandemi konusunda tüm dünyada iki tür insan olduğuna inanmaya başladım;1-her şeyi kuralına uygun yapmaya çalışan,kendi ve çevresindekilerin sağlığına önem verenler,2-saldım çayıra zihniyetindekiler...birinci grup sayesinde toplum ayakta kalıyor...
Ancak bu ikinci grupta öyle bazı insanlık düşmanları var ki ,hastalığını gizleyip toplum içerisine çıkıyor veya başka insanları mağdur ediyor,örnek;sayın üyenin akrabası veya Konya da elektronik mağazası sahibi,adamın testi pozitif,65 yaş+,iş yerine gidiyor ve halk sağlığı uzmanlarına evde yatıyorum diye yalan söylüyor,bunlar insanlıktan anlamaz en az 10 bin tl ceza yaz bir daha o evden adımını atmaz dışarı...![]()
Herkes bilinçli olsa dahi bu fikriyatın gerekli itinayı göstereceğini sanmıyorum. Üstelik o fikriyatın üstüne bir de muhataplar çocuk olacak , ergen olacak .
Yapılan sınavlarda dahi neler konusuldu. O sınavların hergün yapıldığını düşünün.
Bu kadar kolay bulaşan virüsten iyi yırttım sayılır. 3 gün boyunca ortalama bir saat aynı arabada yan koltukta bacanak hastane geliş gidiş.
El temizliğine aşırı önem vermem, kurallara uymam. Geçen ay tek başıma 9 saat yolculuk yapmama karşın maskeyi hiç çıkarmadım.Alışkanlıktan.Pandemi öncesinde de arabamda kolonya eksik olmazdı.
Yer İmleri