Sayfa 413/1004 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Buna bir kelam etmediniz...
    2022 de enflasyonun (resmi) %20 den büyük olacağına kesin gözle bakılıyor. Kur geçişkenliği de arttı diye hesaplanıyor, %30 olsa resmi enflasyon kaç faiz gerekir?

a. Pas geçti, niyet değişikliği açıklamadı?
    b. Pas geçti, 2022 ilk aylarında kurun enflasyonist baskısıyla mücadele edeceğini açıkladı?
    c. -100 ama bu son dedi?
    ç. -100 ve daha devam edeceğiz dedi?
    d. Bizim kurla işimiz yok, o kendisi serbest piyasada dengelenecektir dedi?

10-11 e düşüp yataya başlaması için direk +300/400 gerekir.(Buradan kar al, ötede daha da artacak demek ki diye müteakip +300/400 leri bekle)
    12.50-13 e düşüp Ocak ayını beklemesi için pas artı, niyet değişikliği açıklaması gerekir.
    İnadım inat denirse, 15-16+ gösterilir acil toplantı karar v.s. beklenir.
    İnceldiği yerden kopsun denirse, e o da kopar bu ısrarları kırmaz.

Erenler burada önemli, satınca viopta cart alanlar yani...

A-İlk etapta potansiyel satıcılar;
    -Erenler,
    -%50 den %62 ye DTH da ilave mallananlar,
    -Uzun vadede kar almak için kollayanlar,
    -Bi depik de ben atarım der MB hızlandırmak için,

B-İlk etapta potansiyel alıcılar;
    -Yusuf yusuf dolar borcu olanlar,
    -Malı kaptıran düşse de alsam diyenler,
    -Kriz korkusu tetiklenenler

If A>B düşer, yukarıdaki senaryolar doğrultusunda, else kimse düşüremez bu saatten sonra bu tahvillerle bu enflasyon beklentisiyle,

Şakkadanak faiz arttırması lazım +400/500, millet bi noluyo lan diyecek, daha da artmaz bu satmayalım diyecek, +200 daha şakkadanak...hepsi dağılır çil yavrusu gibi..

Para basıp dağıtıyorlar, bunu yapmasalardı return move daha kolay olurdu, her geçen gün artan miktarla zorlaşıyor, ama neticede TL, çözümü vardır.

Devalüasyon sonrası 6 ayda toparlanmak diye bir şey yok en az 2 sene...tabi önce bir devalüasyon bitecek..

Her halükarda, faiz>enf olana kadar kur buraların altına 2 TL inse bile düzeltir çıkar ve yukarı sıkıştırır kısa sürede...kimse parasının eriyeceğini bile bile faize dönmez. Belki tahviller daha da artarsa oraya geçiş başlayabilir...YTD

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ben olsam Kısa vadeli Eurobonda yatarım...FED faiz artırımına başladığında paran da dönmüş olur....Hatta MB toplantısı başladığında %50 si ile Eurobond alırım ,kalanı MB toplantısı sonrasına bırakırım
    Size çok teşekkür ediyorum. Millet ıvır zıvırla uğraşmaktan konudan sapıyor. Bir de ultra acayip yazanlar var.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Dün otomobil kredisi için birkaç bankaya gittim

Faizler %20 deyken 16 oran veren bankalar faizler 15 lerdeyken 19 oran verdi
    Yani devlet isterse %1 e düşürsün bankaların maliyeti yüksekse size yine yüksekten kredi verecek.

Bunu bile bile faizleri kağıt üzerinde düşürüp reelde tepeden vatandaşa veriyorlar ve mb halen indireceğim diyorsa bunda kesin bir iş vardır arka planda
    Benim anladığım özeller kredi vermek istemiyor bile. Kamular akıtıyor krediyi sisteme.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    2022 de enflasyonun (resmi) %20 den büyük olacağına kesin gözle bakılıyor. Kur geçişkenliği de arttı diye hesaplanıyor, %30 olsa resmi enflasyon kaç faiz gerekir?

a. Pas geçti, niyet değişikliği açıklamadı?
    b. Pas geçti, 2022 ilk aylarında kurun enflasyonist baskısıyla mücadele edeceğini açıkladı?
    c. -100 ama bu son dedi?
    ç. -100 ve daha devam edeceğiz dedi?
    d. Bizim kurla işimiz yok, o kendisi serbest piyasada dengelenecektir dedi?

10-11 e düşüp yataya başlaması için direk +300/400 gerekir.(Buradan kar al, ötede daha da artacak demek ki diye müteakip +300/400 leri bekle)
    12.50-13 e düşüp Ocak ayını beklemesi için pas artı, niyet değişikliği açıklaması gerekir.
    İnadım inat denirse, 15-16+ gösterilir acil toplantı karar v.s. beklenir.
    İnceldiği yerden kopsun denirse, e o da kopar bu ısrarları kırmaz.

Erenler burada önemli, satınca viopta cart alanlar yani...

A-İlk etapta potansiyel satıcılar;
    -Erenler,
    -%50 den %62 ye DTH da ilave mallananlar,
    -Uzun vadede kar almak için kollayanlar,
    -Bi depik de ben atarım der MB hızlandırmak için,

B-İlk etapta potansiyel alıcılar;
    -Yusuf yusuf dolar borcu olanlar,
    -Malı kaptıran düşse de alsam diyenler,
    -Kriz korkusu tetiklenenler

If A>B düşer, yukarıdaki senaryolar doğrultusunda, else kimse düşüremez bu saatten sonra bu tahvillerle bu enflasyon beklentisiyle,

Şakkadanak faiz arttırması lazım +400/500, millet bi noluyo lan diyecek, daha da artmaz bu satmayalım diyecek, +200 daha şakkadanak...hepsi dağılır çil yavrusu gibi..

Para basıp dağıtıyorlar, bunu yapmasalardı return move daha kolay olurdu, her geçen gün artan miktarla zorlaşıyor, ama neticede TL, çözümü vardır.

Devalüasyon sonrası 6 ayda toparlanmak diye bir şey yok en az 2 sene...tabi önce bir devalüasyon bitecek..

Her halükarda, faiz>enf olana kadar kur buraların altına 2 TL inse bile düzeltir çıkar ve yukarı sıkıştırır kısa sürede...kimse parasının eriyeceğini bile bile faize dönmez. Belki tahviller daha da artarsa oraya geçiş başlayabilir...YTD

Detaylı açıklama için teşekkür ediyorum.

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Benim anladığım özeller kredi vermek istemiyor bile. Kamular akıtıyor krediyi sisteme.
    Yok hocam Kamularda vermek istemiyor , bir sürü şart koşuyorlar...Belirli kişilere kredi vermek zorundalar o kişilerin içinde vatandaş yok...Pandemi döneminde verdiler....

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Yok hocam Kamularda vermek istemiyor , bir sürü şart koşuyorlar...Belirli kişilere kredi vermek zorundalar o kişilerin içinde vatandaş yok...Pandemi döneminde verdiler....
    O zaman çok farklı bir şeyler var.

7. Hayırlı olsun..!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya demokrasi için ana tehdit. Küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır" dedi.

8.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Size çok teşekkür ediyorum. Millet ıvır zıvırla uğraşmaktan konudan sapıyor. Bir de ultra acayip yazanlar var.
    Onlar simdi 4 kisi oldular, bombos adamlar okuma gec.

Sayfa 413/1004 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •