Özrünü samimi buldum ve kabul ediyorum...
Böyle durumlarda Spekülasyon kelimesini kullanmaný tavsiye ederim,normal ve yasaldýr
Manupülasyon suçtur ve ahlaksýzlýktýr...
Bir diðer tavsiyem bilgiyi kendine saklama olumlu/olumsuz her türlü bilgiyi önce ham hali ile paylaþ,sonra altýna yorumunu ekle...
Forum ahalisi otursun düþünsün taþýnsýn kendi karar versin....
Herþey gönlünce olsun....
Saygýlar/Baþarýlar...
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Ata Yatýrýmdan Cemal Demirtaþ ýn 3 gün önceki Stellantis ve Tofaþ Oto bilgi-yorumu
Bunun da forum da paylaþýlmamasý çok ilginç...
Stellantis yorumlarý bana bilgiye dayalý bir yorum gibi geldi ama siz ne düþünürsünüz bilmiyorum...
Bu iþ tamam demek istiyor ama tam da söyleyemediði için kývranýyor gibi geldi....
Olumlu/olumsuz her türlü bilgi paylaþtýkça güzeldir....
Saygýlar/Baþarýlar....
Þu cenabet kurumun onayý gelsin acil 20 lira temettü bekliyorum ,,tabi benim hayalim 🇹🇷🇹🇷
23-11 2023 tarihinde rekabet kurumu incelemeye alýyor.aradan yaklaþýk 10 ay geçiyor hala stellantis in devri konusunda onay çýkmýþ deðil.cery ve byd konusunda yýldýrým hýzý ile iþlem yapan hükümet yaklaþýk 7000 bin kiþinin ekmek yediði 350 tlden 205 tlye kadar tofaþýn düþmesine ve yatýrýmcýsýný madur etmesine sebeb olan rekabet kurumu acaba neden kararýný vermiyor?bu aymazlýðýn nedeni ne olabilir?böyle devlet yönetimi olmaz! yazýktýr günahtýr.zulümdür......
Herkese selamlar...
Þu uzun vadeli yatýrýmcý tartýþmasýna/geyiðine bende nacizane kendi görüþlerimle katkýda bulunmak istiyorum....
UZUN VADELÝ YATIRIMCI OL söylemi aracý kurumlarýn uydurduðu bir geyiktir....
Köylü Mehmet Efendi,Bakkal Nuri Abi,Emekli Öðretmen Songül Teyze 2000 yýlýnda 270 dolar dan altýn aldý...
Hiç strese girmedi ,yatýrýmý sürekli deðerlendi....
Yatýrýmý 20 yýlda 10 kat deðerlendi....
Sen ünüversite bitirdin,laptobun var,internette dalgalar/bilgiler üzerinde sörf yapýyorsun,yetmedi matriks aldýn anlýk takip ediyorsun borsayý
Ama sen 20 yýl önce Koç grubu þirketi diye sanayi þirketi diye Arçelik aldýn,dolar bazlý 50 cent geridesin....
Ne anladým ben bu iþden ?
Ýlkokul mezunu bakkal Nuri Abi seni 10 kat/defa tokatladý...
Yaþadaðýn stress de cabasý...
Bedellilere de yakalandýysan paranýn yanýnda donunu da kaptýrma ihtimalin var...
Dolar bazlý grafiklere baktýðýnda bir Egeen/Sasa yakalayamadýysan küllim zarardasýn...
Böyle kaç hisse var?
Ýki elin parmaklarýný geçmez....
Ülkelerin her yýl 4-5 yýlda bir tekrar eden döngüleri var....
Sende 3-4-5 yýlda bir hisse/sektör/endeks/emtia/menkul kýymet deðiþtiremiyorsan,günün/yýllarýn sonunda el elde baþ baþ da bekliyorsan ilkokul mezunu abiden daha geridesin demektir...
Tonla stress yaþayýp Hisse.Net e etkileþim kazandýrmaktan baþka yaptýðýn bir þey yok demektir...
Peki kolay mý?
Elbette deðil...
Bir yetenek,meziyet iþi olduðu açýk...
Hisseye aþýk olanlar, tamahkar olmayanlar,piyasa ile inatlaþanlar kaybetmeye ,hisse hamallýðý yapmaya mahkum...
Sn Tengri Han yaþadaðým adrenalin bana yetiyor,para kazansam da olur kazanmasam da olur diyenlere elbette ki lafým yok...
Yukarý da anlattýklarýmla kimseyi deðil kendimi tarif ettim...
Saygýlar/Baþarýlar.....
Ayda bir veya yýlda bir hisse deðiþtirmek de yanlýþ...
2-3 yýl bir deðer/yatýrým için yeterli bir süre bence....
Senin girdiðin o 3 yýlda hareket yoksa hatayý kendinde ara zamanlamanýn yanlýþ olduðunu kabul et....
Sat deðiþtir yatýrýmýný artýk önüne bak...
Arkana bakma....
Saygýlar/Baþarýlar....
Yer Ýmleri