Sayfa 418/1001 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518918 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 3,337 - 3,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Sekreter 500 tl. alayım dedi. kredi kartını uzatınca '' o zaman 550 oluyor '' dedi. Neyse nakit ödedim. Teşekkür etti. Fiş - fatura dediğimde yine '' o zaman 550 '' dedi. Çıktım eczanaye gittim. Eczacı '' bu resmi reçete değil, sgk ödemez '' dedi. Sekreteri aradım ve resmi reçete neden yapmadınız dedim. Hocayla görüşmüş ve '' yarın sabah 9 da fakültede hoca sizi bekliyor '' dedi. Sabah gittiğimde hoca şeytana bakar gibi bakarak reçeteyi uzattı. '' Hocam bir kutu antibiyotik 110 dolar , ben emekliyim '' dediğimde , '' hasta olmadan önce emekli olduğunu hatırlayacaktın '' dedi.
    Gecmis olsun sn ressam ben de annemi periyodik olarak Ankara'ya goturuyorum, Gazi'de Prof Mehmet Akif bey var sagolsun onun sayesinde annem romatizma sorununu igne kullanarak da olsa asmis durumda biz de ozelde muayene oluyoruz ama hic oyle sorunlar yasamadik, cok iyi bir doktor her seyden once iyi bir insan size insan olmayan birisi denk gelmis.

Basimizdan gecen bir olayi anlatıyım, babam 2013 aralik gibi rahatsizlandi ayakta falan ama asiri zayfilama ve bir cok sorun, sararma vs neyse Tokat'ta Dh götürdüm doktor mr istedi bir ay sonraya gun verdi dedii, erken verin durum acil yok, neyse, ozel bir hastaneye geldik, orada hemen mr test vs yaptilar, gastroenteroloji uzmanı bakti durum cok kotu, pankreas kanali tikali stent atilacak, babam zaten kansermis bize soylemediler, bu sarilik Ankara'da Yuksek İhtisas ve Hacettepe'de yaptiklari uygulamayla geciyor dediler.

Neyse kalktik Ankara'da Yüksek İhtisas'a gittik acilden giris yaptik bir islem yaptiklari yok, Ercp yapmalari icin yatis yapmalari gerekiyor, yatis yapalim diyoruz yer yok, neyse Ankara'da yasayan akrabalarimiz ayni hastanede birisini taniyormus adam da depoda mi ne memur, o da o bölümün bir doktorunu taniyor, bu doktor İncek'de yeni bir bahce almis, Tokat'in fidanlari guzelmis, bizde fidan istiyor ben telefonla aradim Tokat'tan otobusle 10-15 tane fidan gonderdiler, bos yer olmayan hastanede hemen yer acildi, neyse su tahlil senin bubtahlil brnim oradan oraya Atatürk Eğitim de pet raporu baktilar ki kanser her yeri sarmia, su zaman ameliyat ediyoruz, konseydi vs derken 4 ay yattik hastanede sonra dediler ki hadi yallah eve biz bir sey yapamiyoruz, babam 2 ay falan da evde yasadi Ağustos ayinda da onu kaybettik 59 yasinda sene 2014, benim saglik sistemi deyince aklıma bu geliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Gecmis olsun sn ressam ben de annemi periyodik olarak Ankara'ya goturuyorum, Gazi'de Prof Mehmet Akif bey var sagolsun onun sayesinde annem romatizma sorununu igne kullanarak da olsa asmis durumda biz de ozelde muayene oluyoruz ama hic oyle sorunlar yasamadik, cok iyi bir doktor her seyden once iyi bir insan size insan olmayan birisi denk gelmis.

Basimizdan gecen bir olayi anlatıyım, babam 2013 aralik gibi rahatsizlandi ayakta falan ama asiri zayfilama ve bir cok sorun, sararma vs neyse Tokat'ta Dh götürdüm doktor mr istedi bir ay sonraya gun verdi dedii, erken verin durum acil yok, neyse, ozel bir hastaneye geldik, orada hemen mr test vs yaptilar, gastroenteroloji uzmanı bakti durum cok kotu, pankreas kanali tikali stent atilacak, babam zaten kansermis bize soylemediler, bu sarilik Ankara'da Yuksek İhtisas ve Hacettepe'de yaptiklari uygulamayla geciyor dediler.

Neyse kalktik Ankara'da Yüksek İhtisas'a gittik acilden giris yaptik bir islem yaptiklari yok, Ercp yapmalari icin yatis yapmalari gerekiyor, yatis yapalim diyoruz yer yok, neyse Ankara'da yasayan akrabalarimiz ayni hastanede birisini taniyormus adam da depoda mi ne memur, o da o bölümün bir doktorunu taniyor, bu doktor İncek'de yeni bir bahce almis, Tokat'in fidanlari guzelmis, bizde fidan istiyor ben telefonla aradim Tokat'tan otobusle 10-15 tane fidan gonderdiler, bos yer olmayan hastanede hemen yer acildi, neyse su tahlil senin bubtahlil brnim oradan oraya Atatürk Eğitim de pet raporu baktilar ki kanser her yeri sarmia, su zaman ameliyat ediyoruz, konseydi vs derken 4 ay yattik hastanede sonra dediler ki hadi yallah eve biz bir sey yapamiyoruz, babam 2 ay falan da evde yasadi Ağustos ayinda da onu kaybettik 59 yasinda sene 2014, benim saglik sistemi deyince aklıma bu geliyor.
    Basiniz sagolsun, cok aci gercekten.

Simdi, kizip doktora kafayi gecireni, her halde daha iyi anliyor insan.

3. Bugun bir arkadasim aradi az once.

Ankara, Dikmen, Cagdas'tan, Esenboga Hava alanina taksi ile anlasmis, 100 TL.ye.

Bu mesafe taksimetrede 135 TL. yaziyormus, ancak onlar durak olarak 250 TL. fiyat cekiyorlarmis.

Ozetle demem o ki, durumlar hic iyi degil.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku

Sağolun evet insan o surecte oyle bir girdabin icine giriyor ki ne yasadigini bile anlamiyor her sey bitince jeton düşüyor is isten geçiyor, bir umut diye oradan oraya kosturuyorsun.

5. https://twitter.com/sputnik_TR/statu...250960896?s=19

*Türkiye'den turist kabul edilmediğini hatırlatan işletmeciler, "Türk turistleri çok özledik", "Adaya gelen her Türk turist balık lokantalarında taze balık kalamar, ahtapot yiyordu. Salata ile karnını doyuran Alman turist gibi değildi" gibi yorumlar yapıyor

Yunanistan’ı geçen yıl ziyaret eden 33 milyon turist, tam*19 milyar euro*bıraktı. Ülkeyi geçen yıl 570 bini Batı Trakya, Selanik ve Makedonya bölgesine, 520 bini de Yunan adalarına olmak üzere 1 milyon 90 bin Türk turist ziyaret etti ve tam 330 milyon euro harcadı. Eğer günlük harcama miktarı esas alınırsa,*Türk turistler*82 euro ile listede 1’inci sırada.*

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku

P.ç 'in mesleği yok abi , her yerde var bunlar. Tuz çürüdü, insan bozuldu. Diploma verebiliyoruz da eğitim veremiyoruz.

Önceki hafta ben de tartıştım birisiyle. Bi rahatsızlıktan dolayı gittim . Tahliller yapıldı, ultrason yapıldı. Reçetem yazıldı. Eczaneye gittim ilac vermediler , teşhis yazılmamış.
    Diğer gün benim doktor izne çıkmış.

Aynı bölümden başka doktora gittim .
    Adam tekrar tahlil istedi . Hocam daha dün çıktı sonuçlar, neden yeni yaptıralım . Onlara bakalım, . Yan odadaki sizin arkadaşınız yazdı zaten dedim. Zaten virüs var hastanede neden daha fazla zaman geçireyim dedim.

Bu hemen ' ben bu işin istisasını yaptım 'diye bağırdı. '' virüs tehlikesi yok'' dedi .

Dur bir dakika dedim . Hastalığı falan bir kenara bırak, sen benimle nasıl konuşuyorsun, diyerek başladım . Gerisi malum. Kelimelere raks ettiririm, hıyar sen kimsin , biraz daha ihtisas alması gerektiğini anlamıştır.

7. Geride kalan yedi yılda imam hatip lisesi öğrenci mevcudu 225 bin artarken, diğer meslek liseleri programının mevcudu 476 bin azalmıştır. İmam hatip okullarının öğrenci sayısındaki artış diyanet vb. işlerin ihtiyaç duyacağının oldukça üstündedir. Bu nedenle, Türkiye’de iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, özellikle imalata ve tarımsal üretime dayalı iş kolları için kalifiye çalışan sağlayacak şekilde yönlendirilme yapılması gerekmektedir. 4+4+4 sistemi ile daha da imamlı cübbeli ahmetli günlere. Her gün verdikleri zarar büyüyor ülkeye. Ama halkımızın bir bildiği var yeter ki alnın secdeye değsin .

8. Sn ressam rahatsizliginiz seboreik dermatit olabilir mi? Eger oyleyse ilaclardan cok seker, yag, paketli hazir gidalar,glutenden uzak durmanizin, bu beslenmeyi de bir yasam standarti haline getirmenizin ve olabildiğince stresten uzak kalmanizin faydali olabileceğini düşünüyorum. Candida diyetine bir bakmanizi nacizane tavsiye ederim. Zaten diğer hususlarla alakali AHLAK temel sorun bu doktor da olur her hangi bir vatandas ta. O kadar çok yakınan varki etrafimda bu hussularla alakalı, bunlari anlatmanin bir faydasi yok diyorum hepsine sen ne yaptin? Her bir bireyimize dürüst yasamayi ahlakli yasamayi, kolay yoldan zengin olma hayallerinden vazgecmelerini ve bildigimiz tüm dogrulari anlatmamiz lazim. Okulda ogretmen, Camide imam, veya Kisla da asker herhangi biri farketmez hepimizin genclerin icinde ki dürüstlüğü, ahlak ile calisma azmini ateslememiz lazim. Onlara sadece matematik, namaz kilmak, Kuran okumak, uygun adim yürümek degil, fidan dikmek, meyve sebze yetistirmek, dürüst olmak, yardim etmek, dakik olmak, disiplinli olmak, küfür etmemek, hakkini yedirmemek, insanlara saygi gostermek, iletişim kurmak, cinsel hayat vb hususlarda akliniza gelen istismar edilebilecek herşeyi doğru dürüstçe anlatabilmemiz gerekmez mi? Peki sizin rahatca bir yasam saglamak için katkiniz ne oldu? Etrafinizda kac kisi genclere ornek olup onlarin yasam tarzlarini ahlakli olmaya yonlendirebiliyor? Ben malesef goremiyorum, etrafim bencil, kolay yoldan zengin olmaya çalışan, kendince dürüst ahlakli ama kendinden haberi olmayan insanlarla dolu. Biz nasilsak oyle yasariz kimseye suc atmaya gerek yok. Yaşım küçük hepinize saygılarımı sunarım. Saglicakla kalin.

Sayfa 418/1001 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518918 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •