kolera havadisi
şehr-i hali efrencinin (ekim ayının) ikisinden dokuzuna kadar iranda - kırkı tahranda olmak üzere - iki yüz kırk vefiyat vukua gelmiştir.
11 ekim 1893
kolera havadisi
şehr-i hali efrencinin (ekim ayının) ikisinden dokuzuna kadar iranda - kırkı tahranda olmak üzere - iki yüz kırk vefiyat vukua gelmiştir.
11 ekim 1893
mec 9 teşrinievvel
imparator (vilhlem) hazretleri,
italya kralı hazretlerinin büyük mahdumu prens donapel hazretlerini almanyanın yüz kırk beşinici alayına kumandan tayin eylemiştir.
11 ekim 1893
sulh şartlarımız hakkında avrupanın kanaati
-----------------------------------------
avrupa gazeteleri izmir ve trakya tahliye edilmedikçe sulha razı olmayacağımızı yazmaktadırlar.
11 ekim 1921
rusyaya yardım
------------------------------------
tarafımızdan gönderilen yirmi altı ton mısırdan dolayı batum kumandanı teşekkür etmektedir
-----------------------------------
rus felaketzedelerinin tehvini ihtiyacı için gönderilen yirmi altı ton mısırı hamil (taşıyan) motorların batuma muvassalat ettiği trabzondan bildiriliyor.
batum kumandanı (ramiref gönderdiği teşekkürnamede ordumuzun temadi-i muzafferiyatı temenniyatında bulunmuştur.
11 ekim 1921
konyada zelzele
bir çok köyler harab olduğu gibi nüfusça zaiyat vardır.
11 ekim 1921
cümleten selamlar hayırlı sabahlar.
kısrak iştirası
memalik-i mahruse-i şahanede (istanbulda) cins kısrak islahı zımmında miktarı kafi kısrak iştirası (satın alınması) ziraat ve orman ve maden nezareti celilesince tensib edilmekle canib-i bab-ı aliden istizan-ı keyfiyet olunduğu (izin alındığını) karşı gazetelerinde görülmüştür.
12 ekim 1893
bugünün değimiyle o otomobil almak.
tahlis
fener iskelesi tanzifat mavnacılarından hasan dünkü gün çatladı-kapı açıklarında denize düşerek gark olmasına ramak kalmışken etraftan yetişilerek tahlis edilmiştir.
12 ekim 1893
insanların denize düşmediği gün neredeyse yok,
hergün mutlaka birisi düşüyor.
Yer İmleri