1 çeyrek konsolide
MI 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 çeyrek konsolide
MI 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne öldürür ne güldürür..,
235 bin ton üretim (144 bin’i CAN gübresi) 287 bin ton satış...
45 milyon EURO kredinin kur farkı tahakkukuyla 15 milyon net dönem zararı hiç yoktan iyidir.
DAP/NP/NPK bölümüne revizyon-yenilemeye 5 milyon daha harcamışlar geçen dönem... Bu bölümde NP/NPK gübrede geçen yıla göre biraz artış var, ama yeterli değil...
bakalım piyasa nasıl karşılayacak bilançoyu
ben yine çizgilerle tüm olasılıkları ortaya döküp kendimize bir yol haritası belirleyeceğim. geç saatlerde atarım buraya da
Yazıp çizdiklerim kesinlikle yatırım tavsiyesi kapsamında değildir.
melih_2005 twitter ( @maden_cevheri )
Beklediğimiz bilanço geldi,
Abudik gubidik olmazsa 270 -300 arası hasılat 15-20 milyon arası kar bekliyordum.. kasasında da döviz bazlı 189 milyon para vardı..
Şimdi kasada 370 milyon döviz bazlı nakit var, satışları rekor kırmış 305 milyon olmuş, 15 milyon zarar açıklamış... satışların rekor kırsın kasan nakitle dolsun sen zarar açıkla, akıllara zarar.. vardır elbet bir oyun..
Geçen sene aynı dönem 194,818 ton gübre üretmiş 199,808 ton satış yapmış....
BU sene 235,824 ton üretmiş 285,703 ton gübre satmış, yani ürettiğinden fazlasını satmış, (geçen seneden kalan stok yaklaşık 100.000 ton)..
sen ürettiğinden fazla mal sat, ama kar yazma.. BUNDAN SONRA YORUM YOK, SADECE BEKLİYECEĞİM...
bu bilanço işleri karışık oluyor. en son ipekteydim büyük kar açıkladılar dün bugün ise hisse yüzde 4 küsur düşmeden sattım bagfs aldım bugünde bilanço açıklanmış. ben bizim borsanın pek bilanço okuyacağını falan tahmin etmiyorum. bizim borsanın mantığı yok zaten sürekli para çıkışı oluyor günlerdir aralıksız endeks 105 binlerde, bu balon başımızda patlamasa bari.
2 Saat oldu inceliyorum....
Tahminim bu şekilde idi...
3 aylık hasılat 305.388.159 TL
Brüt kar 61.000.000 TL (yanıldım)
Finansman gideri 66.000.000 TL öngördüğüm gibi..
Net dönem karı (ZARARI) -15.000.000 TL. (yanıldım)
Tahminim ve gerçekleşenler bu...
Gelelim bilanço okumaya...
Birazdan devam edeceğim.
Yer İmleri