Sayfa 419/999 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Viop LVII

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    abi bir laf vardır... ''dow yanarken, iş yatırım saçını tararmış ''

dün yazılmıştı.. 20-25 milyar tl'lik satıştan bahsedildi...

tabi tabela değişmedi (bekliyorlar ki dow döner yukarı )

o malın tahta kestirmesine başlarlar ise 11940 bence tutmaz

illa lönk deneyeceksen, 1188x... ten dene ilk pozu
    hayırdır dayuuu viop u bıraktın herhalde artık takılmıyorsun.....

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu işin başka yolu yok. Böyle yapılmak zorunda, ben de gelsem bunu yaparım, "ortodoks" yani klasik yöntem budur zaten.

Deniyor ki, sıcak para geliyor, yapısal düzelme yok vsvs. İyi de bu zaten sana 5-6 ay zaman kazandırır. Çözüm değil, pansumandır; yani bu işin ilk adımı bu, sonra yapılacaklar başarılı olup olmayacağını belirler. Ama işin başlangıcı böyle olmak zorunda.

Hele şu KKM biraz daha çözülsün önce, sonra yapısal ne kadar tedbir alınacak ona bakacağız.

Ha, lükse, şatafata alışmış sonradan görme siyasal islamcılar(akp) bu işi sonuna kadar götürebilir mi, sanmıyorum. Bir yerde pes edebilirler, o zaman da erken seçim kaçınılmaz olur. Ama önce 2026 daki anayasa oylamasına kadar ekonomiyi biraz da olsa rayına sokmaya çalışacaklardır.
    Hocam post keynesyen literatürü biraz okumanı, aşina olmanı öneririm naçizane.

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    bunlar daha iyi günlerimiz.Bu projeye dur denilmezse 10 sene sonra ne olduğunu daha net görülecek
    Kim ne derse desin, ülkemizin önündeki en büyük sorun budur...
    Ülkeyi yönetenlerin bunu göremiyor olması ciddi bir basiretsizlik..
    Hepsi elbette değil ama özellikle Ortadoğu ve Afganistanın en sorunlu ve tehlikeli insanları ülkeye dolduruldu.
    Kendi halkına daha eğitim verememiş bir ülkeden bunları eğitmesi elbette beklenemez..
    Kaldı ki eğitim versende almaları mümkün değil..
    Çok katılar..
    Avrupa bile bunlarla baş edemiyor....
    İnanılmaz hızlı çoğalıyorlar..Nüfusumuzun sindirebileceğinden fazla bir orana ulaşmak üzereler..
    Bir çok şehirde gettolar oluştu....

Allah korusun ilerde ülkede bir karışıklık olsa ilk ortalığı karıştıracak olanlar bunlar olacak...

Ya bunları topluma adam akıllı entegre etmeli ya da bir yolunu bulup göndermeli..

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hemen yine başladı yabancı şu kadar para kazandı, köşeyi döndüvs..Dolar alın tweet leri atan satılmış ekonomist bozuntularının bir yerinde patladı dolar. Sen böyle yaparsan, ülkeyi yöneten de al sana dolar der.

Dolar patlasın da, para kazanayım demek ayrı; ben sağlamcı adamım, dolar çıkar düşer umurumda olmaz, ben sağlamcı takılırım demek ayrı. BES yatırımım %80 gram altında şu an, ama dolar yerinde sayıyor, çıkmasın yeter ki, ben de para kazanmayayım sıkıntı yok. Dolar patlasın, ekonomi çakılsın diye dua edecek kadar kansız da değilim...Yani ikisi farklı şeyler.
    bravo cauti, doğruyu demişsin.. dolar patlasın, ekonomi yerle yeksan olsun, millet bankalara saldırsın, bmw ve hatta i-phone ithal edilemez duruma düşülsün döviz yokluğundan, eeeee sonra ?? işte bunlar gitsin, bunların gitmesine katalizör olsun ekonomik çöküş, öyle çökülsün ki bunlara gitmemekten başka yüz kalmasın, öyle beter çöksün

insan kendi yaşadığı ülkenin beter olmasından medet umar mı, bu ne menem bi ruh halidir, böyle yaparak politik tavır aldıklarını mı zannediyorlar ?? yüzyılın seçimini bay kemal kazanmış olsaydı, ekonominin başına muhtemelen babacan geçecekti, ve şu an şimşek ne yapıyorsa onu yapıyor olacaktı, babacan geçmedi şu geçti fark etmez, aynı politikalar uygulanacaktı, ortodoks denilenler

neymiş, yabancı swap yoluyla gelip şu kadar para kaldırıp götürecekmiş her ay her ay, eeee sen götür o zaman, faiz madem o kadar cazip -mevduatta 200 milyarın var, o kadar fiziki altının var, efektifin var varoğlu var.. git sen faydalan o faizden.. hayır, hem dövizini bozdurana kızacaksın, hem yabancının swap açarak TL faizinden faydalanmasına kızacaksın, sana göre döviz hep yükselmeli- çünkü öyle olursa krize gideriz, kriz katalizör olur, lübnan oluruz arjantin oluruz, sümme haşa afganistan oluruz

yerli bireysel yatırımcının bu faizden faydalanacak bayaa bi yığınağı var, yabancıya tanınan limit ise aylık 8-10 milyar bi para.. swap limitleri arttırılsın diye baskı yapıyorlar, ikide bir bloomberg haber geçiyor -arttırılasıymış- piyasa coşuyor.. yerli yemiyosa, müsade edin biz yiyelim diyolar

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Eskiler bilir..Endeksin fişini çekmeden önce son demlerde İhlas grubu da giderdi

Tabi eski zamanlar...Artık dinamikler farklı...
    benim endeks adına haziran ayı da AYI gecer görüsündeyim temmuz ve agustos yanlar da ralli beklerim
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. suni hikayelerle yürüyen bir borsa .. ama düsüsü de cıkısı da kimse bilemiyor mesela banka rallisinde kim vardı 4 x yaptılar simdi yanlar düsüyor ama kimse neden düsüyor cevabını bulamıyor .. valla ben son 7 sene de su dönem kdr kaotik ortam görmedim net bir sey yok ...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. pıst 100 de geçen hafta belirttiğimiz benim banta geldik 10570 vurduk 16 barı bunun altında olursa 240 dk graflarda bozulur günlük grafa bakmaya başlarız daha aşağı bantlar konuşuruz onlarıda daha önce paylaşmıştım.
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

8. Karakemal ekonomi yapılan programla ilgili sen fazla yorum yapma istersen KKM için söylediklerin duruyor övüyordun o zamanda aynı ağızla burada yazıyordun o KKM yi çıkaranlara br tane birşey yazmayıp şu gelirse şu olurdu yazmak boş muhabbet burada.Önce yanlışları yanlış yapanları yaz sonra gelecek olanlarla ilgili sallarsın
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Sayfa 419/999 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •