Sayfa 42/1006 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 329 - 336 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Doları yıl sonu 4.40 tahmin ediyorsaniz. Tl de tutun 9 ayda TL den de yüzde 10 gelir ..aman yok dolar yılı 4.80 5 kapatır derseniz dolara geçin.yahut dolar hızlı şu aralar kısa dönemli bi 4.20 yapar oradan satarim.. sonra tekrar gevşer alıp sonbaharda tekrar girerim derseniz oda ayrı bir meziyet ister ..3.sikta paramın yarısı dolarda olsun isterse 9 ay yatsın geriye gelsin vs.hic umursamam yeterki bu anı kısa zamanda sinir bozucu yukselislere sinir sistemim düzgün dursun derseniz yarısını dolara geçin ...bir de tavsiyem yıllarca faizle nemalanmis birisi dolara geçtiğinde paranın TL getirisini kafadan silmek lazım .yoksa yatay gidislerde şu kadar faiz alırdım derseniz rahat olamazsiniz. .bir tanıdığım var 300 bin doları var .doları sadece ve sadece bir gecede 7 olursa diye tutuyor ..çünkü 94 ve 2001 ticaret yaparken yaşamis ..maliyete bilmiyor 3.30 dan almış geçen sene 3.90 dan da almış ..

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben de yasadim 1994 ve 2001 i hem de ticaret yaparken ama ben dolar tutmanin da maliyetini bildigimden dolar tutamiyorum.
    7 senede 1 kriz olacak dolar x2 yapacak diye 6 senenin TL getirisini gozardi edemem.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan82 Yazıyı Oku
    Vadelinin süresi 4 gün sonra doluyor ama tüm parayı tl. olarak vadeliye yatırmak ne kadar doğru bilemiyorum hele böyle altın ve dövizin yükseldiği bir dönemde.
    Kararsız kaldım bir kısmı ile dolar alıp vadeli mi yatırmak daha mı doğru olur, yoksa bu seviyelerden almayıp biraz beklemeli mi, paranın tamamının tl. de durması artık riskli gelmeye başladı.
    Dövizi sadece dolar olarak düşünmemek lazım.
    Euro ve sterlin 3 ayda %25 getiri sağladı.

Ayrıyetten TL faizleri artık yükselemez.

100,000 tl ev kredisi 10 senede 200.000 tl oluyor eee ne anladım bu işten?

Kimse ev falan almaz daha da yükselirse
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Dövizi sadece dolar olarak düşünmemek lazım.
    Euro ve sterlin 3 ayda %25 getiri sağladı.

Ayrıyetten TL faizleri artık yükselemez.

100,000 tl ev kredisi 10 senede 200.000 tl oluyor eee ne anladım bu işten?

Kimse ev falan almaz daha da yükselirse
    Valla var, hala beton alan var, hemde bazı yerlerde 40 yıla ulaşmış kira çarpanıyla o paraları bir şekil verip alan var... Şimdi TL yada döviz yatırımı yaparken alternatif yatırımın getirisini hesaplıyorsun yada birileri sana hesapla diye akıl veriyor ama beton alanlar neyin hesabını yapıyor veya onlara kim bu işin doğru olduğunu söylüyor diye şahsım olarak düşünmeden edemiyorum .

4. Olay gayet basit adamın eline bir şekilde para geçiyor .ya tarla satılıyor yada memleketinden anadan babadan bir ev ..de ki
    300.000 TL. .bankaya yatırsam TL de ölür diyor .faizini yesem anapara geberir..ee bir şekilde gelir olması lazım .evi alıyor kiraya veriyor ..kirasını gönül rahatlığıyla yiyor .nasıl olsa aldığı ev değer kazanmış ..yani buradaki ana unsur kira geliri vede artı olarak evinde enflasyon kadar üzerine koyması.. son 70 senedir hep üzerine koymuş bu saatten sonra trend değişir mi bilemem..bana göre de çok mantıksız.. ama durum maalesef böyle. Şahsen 400 bin verip sıfır evimi millete 1
    300 TL ye kiraya vermem.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Olay gayet basit adamın eline bir şekilde para geçiyor .ya tarla satılıyor yada memleketinden anadan babadan bir ev ..de ki
    300.000 TL. .bankaya yatırsam TL de ölür diyor .faizini yesem anapara geberir..ee bir şekilde gelir olması lazım .evi alıyor kiraya veriyor ..kirasını gönül rahatlığıyla yiyor .nasıl olsa aldığı ev değer kazanmış ..yani buradaki ana unsur kira geliri vede artı olarak evinde enflasyon kadar üzerine koyması.. son 70 senedir hep üzerine koymuş bu saatten sonra trend değişir mi bilemem..

Beton hep kazandırır diyorsunuz yani !... Demek ki kira çarpanı filan hep hikaye isterse 40 yıl kira çarpanı olsun hadi oturmak için vazgeçtim yatırım için bile o beton alınır ve her halükarda diğer finansal enstrümanlardan daha fazla getirisi olur. Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler yarından itibaren tüm birikimlerimi betona gömeceğim.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Beton hep kazandırır diyorsunuz yani !... Demek ki kira çarpanı filan hep hikaye isterse 40 yıl kira çarpanı olsun hadi oturmak için vazgeçtim yatırım için bile o beton alınır ve her halükarda diğer finansal enstrümanlardan daha fazla getirisi olur. Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler yarından itibaren tüm birikimlerimi betona gömeceğim.
    umutabi geliri döviz olan için ev fiyatları gerçekten cazip hale geldi bunu beton övmek için falan söylemiyorum ! yurtdışında çalışan mühendis maaşları 5000 7000 dolar arası 1.5 senede 100k doları rahat biriktiriyorlar ! 100k dolar = 400k lık ev !

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    umutabi geliri döviz olan için ev fiyatları gerçekten cazip hale geldi bunu beton övmek için falan söylemiyorum ! yurtdışında çalışan mühendis maaşları 5000 7000 dolar arası 1.5 senede 100k doları rahat biriktiriyorlar ! 100k dolar = 400k lık ev !
    İyide yaptığın yatırımı Döviz ile yapıyorsan o yatırımın getirisinide döviz ile hesaplarsan bir anlam ifade eder. Yoksa elma ile armut toplaması yapmış olursun. İlgili forumda İngilterede yaşayan bir arkadaşımın 100 bin pound ile Türkiyede yaptığı bir beton yatırımının ( 5-6 yıl önce ) geçen sene 400 Bin TL den satışa çıkarmasına rağmen satılmadığı konusunda bir yazı yazmıştım. Kira getirilerini filan ekle yine 100 bin Pound etmiyor . Oysa o arkadaşın kendi ifadesi aynı dönem 100 bin Pound`a mortgage alıp kendi yaşadığı İngilterede 200 bin Pound `a ev alsa şimdi 350 bin Pound ettiğini üstelik aylık 1100 Pound civarı ödeyeceği mortgage taksidi karşılığı evin kira getirisinin 1500 Pound olduğunu söylemişti. Bilmem ne demek istediğimi net anlatabildim mi !...

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    odea 14.60 temdit
    Tutar, Vade?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Sayfa 42/1006 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz