Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Valla var, hala beton alan var, hemde bazı yerlerde 40 yıla ulaşmış kira çarpanıyla o paraları bir şekil verip alan var... Şimdi TL yada döviz yatırımı yaparken alternatif yatırımın getirisini hesaplıyorsun yada birileri sana hesapla diye akıl veriyor ama beton alanlar neyin hesabını yapıyor veya onlara kim bu işin doğru olduğunu söylüyor diye şahsım olarak düşünmeden edemiyorum .
Olay gayet basit adamın eline bir şekilde para geçiyor .ya tarla satılıyor yada memleketinden anadan babadan bir ev ..de ki
300.000 TL. .bankaya yatırsam TL de ölür diyor .faizini yesem anapara geberir..ee bir şekilde gelir olması lazım .evi alıyor kiraya veriyor ..kirasını gönül rahatlığıyla yiyor .nasıl olsa aldığı ev değer kazanmış ..yani buradaki ana unsur kira geliri vede artı olarak evinde enflasyon kadar üzerine koyması.. son 70 senedir hep üzerine koymuş bu saatten sonra trend değişir mi bilemem..bana göre de çok mantıksız.. ama durum maalesef böyle. Şahsen 400 bin verip sıfır evimi millete 1
300 TL ye kiraya vermem.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beton hep kazandırır diyorsunuz yani !... Demek ki kira çarpanı filan hep hikaye isterse 40 yıl kira çarpanı olsun hadi oturmak için vazgeçtim yatırım için bile o beton alınır ve her halükarda diğer finansal enstrümanlardan daha fazla getirisi olur. Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler yarından itibaren tüm birikimlerimi betona gömeceğim.
İyide yaptığın yatırımı Döviz ile yapıyorsan o yatırımın getirisinide döviz ile hesaplarsan bir anlam ifade eder. Yoksa elma ile armut toplaması yapmış olursun. İlgili forumda İngilterede yaşayan bir arkadaşımın 100 bin pound ile Türkiyede yaptığı bir beton yatırımının ( 5-6 yıl önce ) geçen sene 400 Bin TL den satışa çıkarmasına rağmen satılmadığı konusunda bir yazı yazmıştım. Kira getirilerini filan ekle yine 100 bin Pound etmiyor . Oysa o arkadaşın kendi ifadesi aynı dönem 100 bin Pound`a mortgage alıp kendi yaşadığı İngilterede 200 bin Pound `a ev alsa şimdi 350 bin Pound ettiğini üstelik aylık 1100 Pound civarı ödeyeceği mortgage taksidi karşılığı evin kira getirisinin 1500 Pound olduğunu söylemişti. Bilmem ne demek istediğimi net anlatabildim mi !...
Yer İmleri