Tanıdığınız firma sahibine sorarmısınız 2 sene sonra piyasa değeri 10 milyar dolar olacak şirketin hisselerini şimdi 1 milyar dolardan neden satıyor? Şu an 1 milyar dolar piyasa değerinden bu hisseleri alan kurumlar, 10 milyar dolara giderken bu hisseleri kime satacak? Piyasa değeri 10 milyar dolar olan Kocaer'i kim neden yatırım yapmak için alacak? Alanlar 20 milyar dolardan satmak için mi alacak?
14 aylık yaklaşık 3 kat yükselişin düzeltmesi fibo nun 0,618 ayağına alarak layıkıyla olmuş..bu gayet normal..içinde bulunduğu formasyon ilkönce 52,10 u alıp (fibo 0,382) ,akabinde sıkışmayı 56,30 da kırıp formasyon gereği gitmesi gereken yere gidecektir..
teknik açıdan bu 14 aylık süreç gayet sağlıklı..
kapanış mumu, rsı ve macd nin yönünü yukarı vermesiyle beraber ,ichimoku nun dönüş çizgisi temel çizgisini yukarı kesmesinin alameti olan yükseliş trendini tetikleme sürecini 52 lerde başlatacaktır..yani formasyonun indikatörlerle korelasyonunda da sıkıntı görmüyorum..
oturup 52 yi bekleyeceğim...
Kendisinin bana ilettigini sizlere ilettim. En son yaklasik 6 ay once gorusmustum. Zaten ilk alimida o gorusme sonrasinda yaptim 30 civari. Baktim guzel de gidiyor, dedigi cikacak 60 civari da ek alim yapmistim.
Iki ayri araci kurumdaki maliyetlerimi ekliyorum. Merak edenler gorebilir.
Sadede gelirsek patronun beklentisi bu yonde. Gerceklestirir gerceklestirmez kendi bilir. Ben buradaki lotlari uzun vade bekleyecegim. Herkesin hesabi kendine.
![]()
Şirketin %74,2'si Hakan Bey'de. 478 milyon lota sahip. Ben sizin yatırım stratejinizi, maliyetinizi, portföyünüzü sorgulayamam. Sadece 12,5 milyon lot sattı ve tahtayı darmadağın etti. Önümüzdeki 10 sene her yıl 12,5 milyon lot daha satmayacağının hiçbir garantisi yok. Payını satan değil alan patronların şirketlerine ortak olmanın daha anlamlı olduğunu düşünüyorum.
12 milyon lotu 50-69 arası kapları gönderip dağıttı : o gün ben şirketin fişini çekmiştim..dağıtım işlemi bittikten sonra derin bir sessizik,bütün destekleri şelaleye sarıp atıyor,isteyene her kademeden veriyor....vasat şirket, vasat yönetim ,vasat ucuzcu patron..yurtdışında bir şirket kurup borsadan bağımsız bu şirketi kasa yapacak,kendisinide tahtadan hisse satıp fonlayacak ..eskilerin deyimiyle ''tahtadaki fiyat gerçek fiyatdır''..buraya gelip lafontenden masallar anlatmak yerine arkadaşınız hakan kcaere sorun bakalım o 12 milyon lotu hangi kuruma satmış ? kalan lotları kendisini fonlamak için daha ne kadar satacak ?..boşbeleş yatırımcı düşmanı bir şirket..endex 11 bin, 9 bin endexte milletin elinde 70 tl den mal var,dikkatli konuşun..(benim maliyetim 23) ama yatırımcının morali bozuk..bırakın 10 katını 20 katını 52 üstünde kalsın 57 ye gitsin öpün başınıza koyun..
Kargaya yavrusu şahin gibi görünürmüş,Jes, Neom, katma değerli üretim, ihracat, bunlar yalan değilse beklentileri fiyatlaması lazımdı.
Endeks rekora odaklanmışken bu vatandaş hançeri yatırımcıya saplamış içinde çeviriyor.
Şahsen bölününce iki kata yakın ilave mal ile hamallığa devam gibi ama omurgasız iğrenç bir tahta, böyle tahtalarda beklemek kolay değil, izlemeyi bırakmak lazım.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
ben egegübre...kocaer...ereğli...berkosan...megmt hisselerini çok beğeniyorum...önümüzdeki bir iki yılda bu hisselerden güzel potansiyeller görüyorum...zaman zaman sermayemin bir kısmı ile bu hisseler arasında dolaşmak istiyorum..bakalım nasipte neler olacak ??
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri