Sayfa 424/1002 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524924 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,385 - 3,392 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    ben maymun gözünü açtı sadece taraftarları hariç demek istedim ...
    memati yapıştır yeni bir proce.
    iş çöpe sarmadan gır belini.
    alo merkez alo merkez, bas bas baraları leylaya.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

demin fena kafaya caktilar
    gene kendi satip aliyo galiba ne dersiniz

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    MB; uyuma.. 12 'ye yaklaşıyor yine seninki...
    tuttun tuttun.. tutamadın.... geçmiş olsun...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Naci gitmese en kötü bakın en en en en kötü bu durumda olurduk, üstüne de eksi rezervimizi toplamış, iyi kötü önümüzü görüyor olurduk.

Borsaya hiç girmiyorum!

Naci niye giddi dayu? Ben bu sefer batmadım ama o zamanki batışımı hala içimden atamadım.
    Bunun cevabı "bence" Naci niye geldi ile ilintili. Amerika ve batıya yanaşma, şirinlik adımı. Sonra Biden'den randevu alamamalar, hiç pas vermemesi. Dolar bolluğu olan bir dönemde o faize rağmen giren cücük kadar para. Sonucunda o politikanın terk edilmesi.

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    demin fena kafaya caktilar
    gene kendi satip aliyo galiba ne dersiniz
    borç harç rezervle tutmaya çalışıyorlar işte... bütün kasım-aralık boyunca yapmaya çalışıp yapamadıkları şey...
    biraz önce kapalıçarşıdan canlı yayın vardı; millet harıl harıl altın almaya başlamış...
    seve seve arttıracaklar sonunda faizi; 1-2 puanla hallolacak bir mesele 10 puanla bile yatışır mı belli değil bu kadar çalkalama volatilite ve rezillik sonrası ...arada olan hepimize oluyor... giden milyarlarca dolar rezerv, batan giden binlerce insan da cabası...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5. Dünyada bizim gibi riskli piyasa yok. Shorttan baya zarar yazan biri vardı sanırım başkan 40 fırın ekmek muhabbeti oldu. Ona bizim piyasada o zarar bir hafta da çıkar demiştim bilerek değil tabi. Durmuş olsa güzel kar yazdı. 18 den dolar short yapan iyi kar yazdı. Bir haftada her yöne iyi kar ve zarar yazan oldu. Ben olsam mazotlu arabam varsa bir iki fıçı mazot alırım. Seçimden sonra yada seçim olmayacaksa %100 artar.

gerçek hayatta bazen sürtünme iyidir. doğada laminer ve türbülanslı akışlar şeklinde bir kategori var.. musluğu ilk açtığında düşük debide akan laminer, debiyi arttırdığında bozulan sütün yapı şekli türbülanslı akış oluyor..mesela golf topu pürüzsüz küre değil üzerinde çıkıntılar vardır ki türbülans oluşsun, ve havada daha uzağa gidebilsin( evet paradoksal gibi geliyor insana ama nedeni bu)..

faiz kararı da böyle bir şey.. bunlar dinsel inançları gereği sürtünmesiz bir ortam olsun istiyorlar.. faizi düşürelim ticaret canlansın açık vermeyelim, dolar problemimiz olmasın filan.. tek bir şey yaparak her şeyi yapabileceklerini düzelteceklerini zannedecek kadar ilkel bir zihniyet.. ama faiz bir araç ve piyasa oyuncuları (işadamı, tasarruf sahibi vb) için optimum şartlarda kaynakları yönetmeyi sağlıyor..

ama bunlar borcu çok sevdiklerinden onlara bedava borç verilsin (olması gerekenden daha düşük faiz) onlarda yazlık saraylar filan yapsınlar, yeni uçaklar alsınlar, yandaş stk ları fonlasınlar.. zihniyet bu.. doğada sürtünme (oyuncuların ekonomik faaliyetleri bir mücadedir) varsa ekonomide de olacak.. engelleyemezsin doğa kanunlarını ezber naslarınla..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. bas MB bas... 12 oldu.. uyuma ... bas....
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 424/1002 İlkİlk ... 324374414422423424425426434474524924 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •