Sayfa 425/1023 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    TÜSİAD ın ithalatçı distrübütöt kanadının kalemşörleri de senin gibi düşünüyorlar.

Bu yüzden cari açık azalmıyor ve ortalık distribütör ithalatçılara kalmış. Damat Feri gibi Erol Bilecik gibi.

dünyada her şey legonun parçaları gibidir. onu ordan alırsın bunu burdan alırsın, patentini koyar satarsın malı götürürsün. önemli olan fabrika sayısıdır ve işsizliğin azalmasıdır. bütün herşeyi üretmene gerek yok. zaten üretemezsin. önemli olan katmadeğerin ve marka değerinin ne kadarının sana kaldığıdır.

bu bayan Amerika da FED de çalışmış. KOÇ üniversitesinde Pirefesör hoca. Diyor ki siz sadece ham madde üretin. öyle marka değerli son rafa hazır ihracat hazır bitmiş ürün üretmeyin. Amerikanın menfaatini bozmayın. Yazının özü bu.

Selva Demiralp, Professor of Economics, Koc University. Former Economist at the Federal Reserve Board

http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...alir--2646867/
    ya ne kalemşörü ne diyosun bir şey hakkında bilgin yoksa 2 dakika sus ya..

2. Tofaş'tan teknoloji atağı
    Tofaş'ın Türkiye'de geliştirdiği bağlanılırlık teknolojisi "Fiat Yol Arkadaşım Connect'de; akıllı telefon ile otomobilin kapıları açılıyor, lastik basınçları, yakıt ve akü durumu takip edilebiliyor, ambulans hizmetine kadar birçok faydalı fonksiyondan yararlanılıyor.

https://www.dunya.com/sektorler/otom...-haberi-410731

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    arkadaşım ben mühendisim maliyet analizi de uzmanlık dallarımdan biri. motor hariç değil. bir arabanın en pahalı donanımları;

- motor
    - şanzıman
    - abs
    - esp
    - diğer elektronik kontrollerdir. vs

geri kalanı şase sac ve lastiktir kabaca. şanzımanı şu anda bilemiyorum bir ara reno meganda bir seride trde kendi dizaynı şanzımanları denedi patladı diye biliyorum. o yukarıda yazdıklarımın hepsi, ithaldir. zaten otomatikse onlar külliye ithal.

burada stratejik olmayan biyel, segman, piston vs vs üretilir ancak bunların da hepsi yabancı bağlantılı,patent korumalı ürünlerdir sacın bile çoğu ithal. . sen burada tırmalayıp üretir, bunları üretmek için devasa enerji santral yatırımları, makine parkı yaparsın, çoğunu bunu sana üretme izni veren işverene ödersin. yurtdışına ihraç edersin motor üreten bunları sana geri satar. böylece yaptığın 100 birim ihracatın 80-90 minimum birimi ithal edersin. yoksa bmwye de porscheye de parça üretiliyor bursada

buzdolabında en büyük maliyet kompresördür gerisi ıvır kıvırdır,

elektronikte diyottan karta ithaldi, paneli işlemciyi falan saymıyorum. şu anda durum nedir hakim değilim bildiğim değişen bir şey yok batı cephesinde.

ayrıca bu kadar sanayi fetişi de iyi değildir. bana kalırsa tuzaktır. açıklarım ama yazmaya mecalim yok.

3. Yüngül: Geleceğin teknolojisini bu topraklara getirmek için İsveç le savaştık
    Vestel, geleceğin teknolojisini süper teşvik le Türkiye ye getirecek. Türkiye yi pil üretimi alanında dünyada sayılı, Avrupa ise tek büyük üretici konumuna getirecek bu yatırımın hikayesini anlatan Yüngül, Önce Polonya sonra da İsveç bu yatırımı çekmeye çalıştı, çok mücadele ettik, kazandık dedi.

https://www.dunya.com/sirketler/yung...-haberi-411419

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    arkadaşım ben mühendisim maliyet analizi de uzmanlık dallarımdan biri. motor hariç değil. bir arabanın en pahalı donanımları;

- motor
    - şanzıman
    - abs
    - esp
    - diğer elektronik kontrollerdir. vs

geri kalanı şase sac ve lastiktir kabaca. şanzımanı şu anda bilemiyorum bir ara reno meganda bir seride trde kendi dizaynı şanzımanları denedi patladı diye biliyorum. o yukarıda yazdıklarımın hepsi, ithaldir. zaten otomatikse onlar külliye ithal.

burada stratejik olmayan biyel, segman, piston vs vs üretilir ancak bunların da hepsi yabancı bağlantılı,patent korumalı ürünlerdir sacın bile çoğu ithal. . sen burada tırmalayıp üretir, bunları üretmek için devasa enerji santral yatırımları, makine parkı yaparsın, çoğunu bunu sana üretme izni veren işverene ödersin. yurtdışına ihraç edersin motor üreten bunları sana geri satar. böylece yaptığın 100 birim ihracatın 80-90 minimum birimi ithal edersin. yoksa bmwye de porscheye de parça üretiliyor bursada

buzdolabında en büyük maliyet kompresördür gerisi ıvır kıvırdır,

elektronikte diyottan karta ithaldi, paneli işlemciyi falan saymıyorum. şu anda durum nedir hakim değilim bildiğim değişen bir şey yok batı cephesinde.

ayrıca bu kadar sanayi fetişi de iyi değildir. bana kalırsa tuzaktır. açıklarım ama yazmaya mecalim yok.

4. sanayi,tarım, hayvancılık trenleri çoktan kaçtııı,paralar betona gömüldü. o yüzden DOLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ!

5. Aynen. Döviz yükselsin, Faiz asla artmasın!

ithalatçı distribütör TUSİAD çılar nalları diksin. Yurtiçine iş yapan BETONCULAR ın iş yaramaz olanları temizlensin.

her dayak iyidir. dayaktan sonra toparlanılır. yıllardır 1$ ihracat yapmayan adamlar iş adamı diye tanıtıldılar!

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    sanayi,tarım, hayvancılık trenleri çoktan kaçtııı,paralar betona gömüldü. o yüzden DOLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ!

6. o adamların hiç biri batmayacak hepsi zaten isviçrede dubaide st tropezde yükünü tutmuştur. üçün birini halk alacak farkında bile değilsiniz... yazık yav... zorluyu koçu şarık'ı şakşaklamaya devam edersiniz. ithal ikameci kalkınma nedir, nasıl yapılır önce onu öğrenin bir...

7. tempra nerede? efsane idi bence parça birleştirmek örnek gösterilecek birşey değil..ona bakarsanız doğuş holding garantiyi yurtdışına sattı bu da bir ihracat..ihracatçı şirketlerin parası nereye gidiyor ona bakmak lazım. ithalatçı dediğin adam da parasını bu ülkede harcıyor bu ülkede personel istihdam ediyor. ayrıca ithal etmek onların suçu deil ben de vw e binmek isterim kıytırık renault ve forda bineceğime, vw olmasa hala saçma arabalara biniyorduk. Şimdi renaul ford da iyi arabalar yapmaya başladı. O ithalattan devletin kazandığı vergiyi de bir hesap et ayrıca.
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu başlıkta çok bilen adam havalarından geçilmiyor.

Burada eğleşenlere öğretici üslupta ders verme gayretleri.

Bir tutam biberi var dünyadan haberi var cakaları.

Buradaki insanları hacıyatmaz, cahil, bir moktan anlamaz kabul etmeler...

Neden böyle bilemiyorum.

Sayfa 425/1023 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •