Sayfa 425/435 İlkİlk ... 325375415423424425426427 ... SonSon
Arama sonucu : 3473 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Hocam aslında siz kod yazmaya çalışırken bölmeyeyim diye söylememiştim. Eğer kod yazma olayı başarılı olsa idi sizden

1=BEKLE, 2=SAT, 3=AL, 4=TUT şeklinde bir düzen isteyecektim.

Bunun sebebi kodun Indicator Builder dışında Explorer ve Expert Advisor'da da kullanmak istememdi.

Hisseleri konumlarına göre (1,2,3,4) tarama yapabilecek ve özel şartlar oluşturarak AL / SAT sinyalleri oluşturabilecektim.

Maalesef benim kod bilgim sizinki ile karşılaştırılamayacak kadar kısıtlı.

Neyse sağlık olsun, tekrar kolay gelsin hocam

Metastock ile olmayacağını anladım. Belki özel bir yolu varsa da ben bilmiyorum. Zaten bu tür kısıtlamalrdan dolayı yıllar önce Metastock kullanmayı bıraktım...!!!

Şimdi her şeyi kendi istediğim gibi kodlayabiliyorum. Yeri geliyor AmiBroker dışından da kod çalıştırabiliyorum. Örneğin Python gibi...

Bu sayede hayallerde sınır neredeyse yok gibi...

Hafta sonu bu konuda bir hazırlık yaparım ve inşaAllah cuma itibâri ile gerçekleşen tabloyu buradan paylaşırım. İnşaAllah bir aksilikle karşılaşmazsam çok zamanımı almaz...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Metastock ile olmayacağını anladım. Belki özel bir yolu varsa da ben bilmiyorum. Zaten bu tür kısıtlamalrdan dolayı yıllar önce Metastock kullanmayı bıraktım...!!!

Şimdi her şeyi kendi istediğim gibi kodlayabiliyorum. Yeri geliyor AmiBroker dışından da kod çalıştırabiliyorum. Örneğin Python gibi...

Bu sayede hayallerde sınır neredeyse yok gibi...

Hafta sonu bu konuda bir hazırlık yaparım ve inşaAllah cuma itibâri ile gerçekleşen tabloyu buradan paylaşırım. İnşaAllah bir aksilikle karşılaşmazsam çok zamanımı almaz...
    Tamam hocam elinize emeğinize sağlık. Görüşmek dileğiyle...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Merhaba...

binho, yeotek ve escom gündemimde değiller. Bildiğim hisselerden de değiller...

Cante 'yi de sen takip ediyorsun diye listede tutuyorum...

CANTE...

2.22 seviyesi 55 günlük ortalamaya denk geliyor. Kısa vade burası destek konumunda idi ve bugün de görevini yapıyor gibi...

Bu seviyenin altına düşerse işler o zaman karışır. Bu durumda 1.94 seviyesi gündeme gelir...

Şu an için almayı düşünüyorsan ertelemekte fayda var. Yok buralardan aldıysan da desteği takip etmekte fayda var...

Şu an için durumu pek de iyi değil açıkçası...

Zamana bırakmak lâzım...

NOT: Grafikler dünkü verilerle çizildi. Mâlum bende grafik verileri gün sonu güncelleniyor...

Sagolasın üstat teşekkür ederim

4. Cuma günü kesikli çizgi altı kapanış olumsuz oldu. 11.090 gibi bir destek var altına inerse diğer rakamlar yazılı grafta.

5. XBANK Nerede ise 1.5 yıl olacak siyah kanal üst bandını geçemedi.

Tüm hafta sonunu Three Line Break (TLB) Charts ile geçirdim...

Yapmayı düşündüğüm hemen her şeyi tamamladım. Detaylar çok uğraştırıyor ama bu da işin sıkıcı tarafı. TLB ile ilgili detaydan ziyade benim illâ mükemmel ve hatasız olacak dememden kaynaklanan sorunlar çıkıyor. Hâlâ da bitmedi ama şu ana kadar bulamadım. Nihâyetinde bizim sistem ve Tarama artık çalışır durumda. Bir hisse sorun çıkartıyor ama tek tek aramama rağmen gözümden kaçıyor demek ki...!!!

Şimdi sistemin tam ve bitmiş hâlini örnek olarak XU100 için paylaşıyorum:

Net olarak anlaşılabilmesi için hem oklarla hem de ters yönde yeni bir kırılımın gerçekleşmesi gereken seviyeleri gösterdim...

Bu sayede nerede yön değişti ve hangi seviyeden değişti görülebiliyor...

Şimdi asıl soru şu:

Burada her küp aslında birden fazla günü içeriyor olabilir...!!!

İşe bu durumda tarama yaparken sadece buna göre mi arattıracağız, yoksa gerçek kırılım olduğu güne göre mi arattıracağız...???!!!

Bence doğru olan ilk kırılım günün tarama yaptığımız gün olanları bulmamız lâzım...

İşte burada sistemi biraz farklı göstermemiz gerecek. Elbette bunu da hallettim ama bu kısım biraz uğraştırıcıydı...

Aşağıda THYAO 'nın gerçek zaman göre TLB olarak genişletilmiş hâli ve normal hâli mevcut...

Aslında son küp yeni gelmiş gibi görünüyor ama tam 9 gün önce gelmiş...!!!

Yani demem o ki;

- Eğer doğrudan TLB grafiğine bakarak tarama yapılamaz. O nedenle de MetaStock için yapamamıştık...!!!

- Ayrıca sadece TLB grafiği ile de trade yapılamaz. Açılımını da görmekte fayda var...

- Bir de bu grafiğin altına gerçek veri ile grafik ve hacim de eklenirse görüntü daha da netleşir...

- Ayrıca trade için sistem yapmak istenilirse, başka kriterlere de bakmak gerekir. Ortalama, ATR, ... gibi...

Taramalar için de bu kriterler eklenip daha güvenilir AL/SAT sistemi oluşturulabilir. Elbette buna göstergeleri de bol bol ekleyebiliriz. Artık tercih kullanıcıya kalmış bir durum. Ben şimdilik Ortalama ve ATR ekledim...

Bu bilgiler eşliğinde standart olarak tarama yapılınca aşağıdaki sonuçlar çıkıyor:

Aşağıdaki sonuçları görebilirsiniz...

Son düzenleme : T/A; 28-09-2025 saat: 18:55.

Sayfa 425/435 İlkİlk ... 325375415423424425426427 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •