Artan

34,98 12.84 17:44
13,64 10 17:32
35,20 10 17:44
1.188,00 10 17:41
80,85 10 17:43
Artan Hisseler

Azalan

104,40 -10 17:44
245,50 -9.99 17:42
13,73 -9.97 17:44
601,50 -9.96 17:44
3,62 -9.95 17:44
Azalan Hisseler

İşlem

8.143.053.339,00 17:44
7.921.583.063,95 17:44
6.352.177.203,95 17:44
5.933.261.697,20 17:44
5.159.969.484,48 17:44
Tüm Hisseler
Sayfa 426/806 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon
Arama sonucu : 6444 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1. Baksaniza dusmus kagitlar nasil yuzde 5-6 toparlanirken pandemi sonrasi gibi hirsizlarin yaptiklari yuzunden kimse de kagida gelmiyor, Kim gelir bu hirsiz surusunun sirketine . Keriz gibi bekliyoruz umutla, yok su kadar ucuz yok Ederinin 3-4 de biri diye diye herifler paramizi eritti bu sirkette . Oncelikle Haci Muratin ve kayinpederinin sonra da yk uyesi herkesin ve yoneticilerinin colugundan cocugundan ciksin caldiklari. Bir sirket bu kadar utanmaz bu kadar haysiyetsiz olamaz . Pandemi doneminde geri alim yapmadiginda anlamaliydim ne kadar haysiyetsiz olduklarini ama CFS nin olabilme ihtimaline kandim , simdi de yurtdisi santiyelerinden paranin gelecegini umdugum gibi . Spk ya da digerleri de bu hirsizliga goz yumdu, genel kurula gitsem birini vurur indiririm o kadar igreniyorum hepsinden , o yuzden sinirine hakim olacak insanlar gitsin yuzlerine hirsiz olduklarini bunlarin anlayacagi dilden soylesin . Telekonferans notlarina ulasamadim, ona da ulasan paylasirsa sevinirim

2.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Bireysel ortakların bir kısmı, tekfende hakim ortakların usulsüzlük yaptığını düşünüyor. bunu da inşaat işi üzerinden yaptığını düşünüyor. hukuki bir süreç başlasa bile (ki elde "şüpheye mahal vermeycek deliller" olmadan) sonuç almanın zor olduğu bir dava olur. bu başlıkta ve sosyal medyada yazılanlarda bunu gözlemliyoruz.

bu konuda; şirketi, hukuk yolu ile sonuç almadan "hizaya getirmek" uzak olasılık olduğuna göre (aksiyon olmadan sonuç olmaz, aksiyon olsa bile ıspat konusu muğlak); ortaklar, şu bakımından mülkiyet haklarını korumaya çaba sarfedebilir:

Zarar eden iş ünitelerinin (inşaat şirketleri) işlerinin devamında ısrar ederek, azınlık hissedarların zararına yol açılmıştır. firma yöneticileri "basiretli ve tedbirli bir tüccar" gibi davranMAMAktadır. Bu konuda şirketin karar ve planlarının incelenmesi, proje fizibilitelerine verilen onayların değerlendirilmesi için hukuki inceleme talebi yapılabilir. Hukuksal zemini oluştuturulup, inşaat işi tasfiye ettirlebilir (mi?)..

Aramızda hukukçu var mı? değerlendirilebilir mi?

Usulsüzlük bağlamında değil ama bu bağlamda dava açarak şirketin hukuki takibe alınması değerlendirilebilir.

Benim görüşüme göre, inşaat işinin tasfiye edilmesi firmanın bist değerlemesine ileri derecede katkı sağlar. tek başına Toros dahi kalsa mevcut seviyenin 4-5 katı olması dahi mümkün.. burda ya da sosyal medyada yazan bir ortak demişti ki inşaat işi tasfiye edilirse usulsüzlük yapacak alan kalmaz.. ben de diyorum ki zarar, ister usulsüzlük ister basiretsiz davranma sonucu olsun; inşaat işinşin tasfiyesi bireysel yuatırımcının lehine olur. belki de tekfen yatırıcısının sorunlarının çözümü budur. yani;

zararın kaynağı, ister inşaat işinin modelinin veya konjonktürünün karsız olması olsun, ister usulsüzlük olsun; "belayı def etmekte" (inşaat işinin tasfiyesi) bireysel yatırımcının menfaati maksimumdur..
    Ortak

“Hayatta yemez”…

Bu tip tutucu - atıl şirketler zamanında şirket alıp, satamadıkları için tarih olurlar.

Tekfen’ de “ küllerinden doğmayı” beklerken kül olacak muhtemelen

İnşaat’ ı satmadan, Toros’ u halka açsalar herkes Toros’ a geçer, 5 dk beklemeden

Kurumlaşmamış şirketlerin sonu budur, bak daha 2. Nesile bile geçemeden tarih olacaklar bu gidişle

Bu Arada SOCAR, mocar kayıp değerler nasıl oldu Allah bilir

Okullar tatil olunca Pandorra anlatır belki

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Ne bataklık bir şirketin kağıdına bulaşmışım be yaa.!! Vay amk..
    % 3-5 zararım olsa satıp kaçardım da,% 30 içerdeyim.. Kağıdın tekrar 25-26 Lara gelmesi ve Kurtulmam için,Mezarda emeklilik gibi bişey bu durum..!!
    .la havle..!!

4. https://gro-intelligence.com/insight...or-world-crops

https://www.dunya.com/sektorler/tari...-haberi-651308

Zaten yüksek olan gübre fiyatları bu kez de savaş etkisi ile daha da yukarı gitmeye başladı. Torostaki bu finansal fırsat, maalesef inşaat segmentindeki adet haline gelmiş; zararların ve sürekli negatif yönlü ortaya çıkan sürprizlerin gölgesinde kalmaya devam edebilir. Yatırımcı "öğrenilmiş çaresizlik" modunda... yönetimden, bu durumu değiştirecek bir aksiyon (inşaat işinde rehabilitasyon veya yeniden yapılanma, olası tazminat tahsilatları, şirketteki başı kesik tavukluk durumunun ortadan kaldırıldığını gösterecek bir yönetsel değişiklik vb) gelmesi bu modu değiştirebilir.

Artan gübre fiyatları karşımıza muazaam bir gıda enflasyonu olarak gelecek.. bu da ayrı ve çok büyük bir sorundur maalesef.

5. Bu gunlerin projeksiyonunu yaparak Tekfen almistim 2 sene once , cok belliydi bu gida krizleri fiyatlari ancak insaat kisminda yapilabilecek hirsizliklari tespit etmek zordu . Tarim kismi arada kayniyor da asil kepazelik de orada her sene 100 er 100 er geciriyorlar bize . Noldu bugday islahlari, patates depolari, meyve ihraclari hepsi fasa fiso . Bu arada bizim 2 tane organomineral tesisi acildi , 1 tane haber oldu mu Gubre demisken. Yatirimci iliskilerindeki zat a bunu soyleyince onemsiz oransal olarak diyor biz insaat firmasiyiz diyor , enka yi ornek veriyorum diyecek lafi kalmiyor. Bastan asagiya curumus bir sirket her kademesi her hattiyla. Pandir degistirir dedik o hepsinden beter cikti . Sayin Maslak bu sirketin yonetim kurulu baskani zekeriya yildirim diye bir bunak var , o haysiyetsizi herhangi bir yazili gorsel medyada gordunuz mu mesela , sen orada yk baskani olarak konmussun bostan korkulugu degilsin

6. Bugun yukseldin diye laf etmeyecek degilim , tum patronlarinin yoneticilerinin yedi sulalesini yedi ceddini *++

7.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Bu gunlerin projeksiyonunu yaparak Tekfen almistim 2 sene once , cok belliydi bu gida krizleri fiyatlari ancak insaat kisminda yapilabilecek hirsizliklari tespit etmek zordu . Tarim kismi arada kayniyor da asil kepazelik de orada her sene 100 er 100 er geciriyorlar bize . Noldu bugday islahlari, patates depolari, meyve ihraclari hepsi fasa fiso . Bu arada bizim 2 tane organomineral tesisi acildi , 1 tane haber oldu mu Gubre demisken. Yatirimci iliskilerindeki zat a bunu soyleyince onemsiz oransal olarak diyor biz insaat firmasiyiz diyor , enka yi ornek veriyorum diyecek lafi kalmiyor. Bastan asagiya curumus bir sirket her kademesi her hattiyla. Pandir degistirir dedik o hepsinden beter cikti . Sayin Maslak bu sirketin yonetim kurulu baskani zekeriya yildirim diye bir bunak var , o haysiyetsizi herhangi bir yazili gorsel medyada gordunuz mu mesela , sen orada yk baskani olarak konmussun bostan korkulugu degilsin
    sayın maximetu, tekfen benim portföyde 2 hisseden biridir ve görece oldukça azdır. tekfenin mevcut durumunu işim gereği merakla izliyorum. tecrübeme göre, mevcut durum sürdürülemezdir. göz göre göre şirketin içi zararla (ya da başka şekilde) bu kadar uzun süre boşaltılamaz.. ortada finansal bir değer var ve bu değeri mutlaka maksimize edecek bir eylem olur. bu genel kuraldır.

tekfende bunu zorlayacak bir şeyler olur; olmazsa ne olur? mesala; dipnot 4e baktı iseniz; bu sene inşaat segmenti özkaynak rakamı; negatif 1.3 milyar TLye döndü (4.b kısmı; ana ortaklara ait özkaynak kısmı ). bildiğim tüm kapitalist sistemlerde her tüzel kişilik ayrı ve müstakil bir hukuksal şahsiyettir.. yani; şirketlerin borca batıklık durumu konsolide edilmez. yanii torostaki birikmiş karla inşaat işindeki birikmiş zarar şirketler aynı tüzel kişilikte birleşmedikçe konsolide edilemez. tekfende öyle bir durum yok (yani toros ayrı şirketi inaatşçılar ayrı şirkettir). ne demek istiyorum; tekfen içindeki inşaat şirketlerinin bir kısmı bu mali tablolara göre teknik iflas noktasında olması çok çok muhtemel.. şimdi değilse bile bir kısmı yakın zamanda faal oldukları ülke kanunlarına göre hazırlanmış mali tablolarda öyle olacak. eğer o ülkelerdeki şirketler birer şube olarak Tğürkiyedeki Tekfen İnşaatın "şube"si (branch office) olarak kuruldu ise bu sorun Türkiyedeki tekfen inşatta vardır. KPMG bu durumda, inşaat segmentinin hesaplarını tasfiye bilançosu hükümlerine göre hazırlamalıdır.

teknik iflas: şirketin sermayesinin belli oranını (TRde 1/3) kaybetmişse, hesabi olarak iflas noktasındadır ve alacaklı taraflar alacaklarının ödenmemesi durumunda şirketin tasfiyesinşi mahkemeden talep edebilir. bu kanun başka bir çok ülkede mevcut (oransal koşullar değişir). UFRS tabloda şirket bırakın 1/ü tüm sermayeyi tüketip, negatif özkaynak durumuna geçmiş. UFRS tek başına yeterli resmi göstermez, bu da doğru ama UFRS ile local raporlar arasındaki farklar belli terminlerde ortadan kalkar (dönemsellik ilkesi farkları gereği)..

özetle ve finans dışı terimlerle: şirket sermayeyi UFRS tabloda inşaat segmentinde tüketmiş ve hatta yükümlülükler aktiflleri 1.3 milyar TL aşmış durumda.. buna "borca batıklık" da denir.

eğer bu resim inşaat segmentindeki şirketlerde local finansallarda 31 Aralıkta dönemsellik ilkesi uygulaması farklı ise, bilin ki yakın zamanda orada da öyle olacak ve bu şirketler için şu ikisinden bir olmak zorunda:

1-bir şey olacak ve 3-5 yada kar yazmaları gerek ki bilançodaki bu deficit / açık pozitifie dönsün
    2-bu şirketlere ek sermaye konmalı (inşaat şirketlerinde sermaye artırımı).

denetçi inşaat segmentindeki bu borca batıklıktan denetçinin görüşü kısmında söz etmiş olmalı.. bu rakam küçük değil.. fırsatım olursa bakacağım.

bahsettiğiniz diğer konu: tekfendeki ana sorun yönetimdir.

8. https://m.sabah.com.tr/yazarlar/dile...likli-aile/amp

Sayin Maslak
    Gate insaati zamaninda bu Enver Ünver denen adamdan aldilar , bu adam asiri derin kirli para transferleri olan bir adam . Gama yi ic ettirdiler bu adama ve su anda batik . Tekfenin de bu tarz adamlarla birlikte isler yapiyor olmasi cok bariz para kacirma kirli isler icinde oldugunu gosterir . Tekrar ediyorum aldiklari isler Teknik olarak soyluyorum o kadar zarar edilemez isler . Stad isinde o kadar zarar edilemez miktarsal olarak , rusyada da o zarari boru hatti gibi is kaleminin sayisinin yuksek olmadigi bir yerde ediyorsan kontratsal durumlardan dolayi o parayi alirsin . Alamiyorsan buyuk Teknik hatalar yapmissindir ki know how i yuksek bir firma olarak bu hatayi yapacaklarini dusunmuyorum. Irakta calisan arkadas ile konustum zarar etmiyoruz diyor mesela , tekfen zarar etmez diye kendi Agzindan diyor calisan . Bunlarin kirli adamlarla kirli isler cevirip para kacirmasi var buna kesin eminim , yoksa demez mi 92 yasindaki olen ortagin karisi sirket hisseleri 440 milyona dustu , Dogru duzgun temettu gelmiyor nasil is diye , bu insanlar bi yerlerden bu parayi almadan sessiz kalabilir mi allah askina . Rusyada yuksek rubleden zarar yazdilar simdi alsalar da alacak yariya dustu zaten dolar bazinda , oyle boyle kaziklamadilar bizi . 6.7 milyar ruble zarar yazdi , yaklasik 90 milyon dolardi . Simdi Hepsini aldi diyelim 50 milyon eder . Aradaki fark da rusvet verildikten sonra bi yerlerde birilerine transfer edilir

Sayfa 426/806 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •