Sayfa 425/805 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon
Arama sonucu : 6439 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Parayla sktigim eskortlar bile bu sirket yoneticilerinden patronlarindan daha onurlu sereflidir. Bunlar kadar haysiyetsiz sirket gormedim ben , borsanin yuz karasi . Ne cimeri ne denetcisi ne spk si goz yumdular bu talana, bu ise alet olan herkesin colugundan cocugundan ciksin bizden caldiklari
    Katılıyorum

Beyaz atlı Pandorra boş çıktı

Yüzünü gören cennetlik

Ak yatırım öneri listesinden çıkartmış. Koyu kısım dikkat çekici.

Tekfen' i de taahhüt iş kolundaki öngörülebilirliğin ciddi ölçüde azalması nedeniyle portföyden çıkartıyoruz. Şirketin 2022 için
    beklenti paylaşmamasını da negatif yönlü risklerin ağır basmasına yoruyoruz.
    Tekfen' in taahhüt hariç değerinin oldukça ucuz olduğunu düşünmekle beraber, taahhüt tarafı kaynaklı risklerin kısa vadeli performansı baskılayacağını düşünüyoruz.

3. Pandemi sürecinde beni de kanser etmişti. Uzun süre elimde kalmıştı. Teknik olarak alım için iyi yerde görünüyor ama buradaki kıdemlilerin yorumları geriye dönük biraz okuyunca şimdilik kenardan izleyeyim bakalım. Haftalık kapanışı nasıl yapacak.

4.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Ak yatırım öneri listesinden çıkartmış. Koyu kısım dikkat çekici.

Tekfen' i de taahhüt iş kolundaki öngörülebilirliğin ciddi ölçüde azalması nedeniyle portföyden çıkartıyoruz. Şirketin 2022 için
    beklenti paylaşmamasını da negatif yönlü risklerin ağır basmasına yoruyoruz.
    Tekfen' in taahhüt hariç değerinin oldukça ucuz olduğunu düşünmekle beraber, taahhüt tarafı kaynaklı risklerin kısa vadeli performansı baskılayacağını düşünüyoruz.
    Ak yatırım dibine kadar haklı

Nereye gittiği konusunda bilgisi, planı ve hedefi olmayan şirket mi olur ?

Kendi yönetim kurulları için de bütçe hazırlamadılar mı?, şirketleri neye göre yönetiyorlar ?, “Elhamdulillah bugün de böyle” diyerek şirket mi yönetilir ?

Beyaz atlı Pandorra’ dan balkon konuşması bekliyoruz artık…

5. Bunlar kureselcilerin adami , konjoktur degisimi kokusu alinmadan sirket yonetimi paralari almaz, aciklama yapmaz . Acin bakin Berker kizinin Twitter’ina full imamoglu gonderileri begenilmis paylasilmis . Bunlar ukraynada zelenskiyi getiren aklin turkiyedeki sirket ayaklari , hepsi parallel . Yoksa bill gates in fonunun ortak oldugu Pivot bio vs gibi firmalara bunlari ortak ederler mi ?? Hepsi birbiriyle baglantili isler . Ya konjoktur degisimi ya da batiya asiri yanlanma sonucu olusacak gelismeler sirketin ana plani . Siz bakmayin Azerbaycan falan is yapiyorlar oralar da ingilizlerin kontrolunde Petrol sirketleri. Bu sirket tahmin ettigimizden de derin

6. Bireysel ortakların bir kısmı, tekfende hakim ortakların usulsüzlük yaptığını düşünüyor. bunu da inşaat işi üzerinden yaptığını düşünüyor. hukuki bir süreç başlasa bile (ki elde "şüpheye mahal vermeycek deliller" olmadan) sonuç almanın zor olduğu bir dava olur. bu başlıkta ve sosyal medyada yazılanlarda bunu gözlemliyoruz.

bu konuda; şirketi, hukuk yolu ile sonuç almadan "hizaya getirmek" uzak olasılık olduğuna göre (aksiyon olmadan sonuç olmaz, aksiyon olsa bile ıspat konusu muğlak); ortaklar, şu bakımından mülkiyet haklarını korumaya çaba sarfedebilir:

Zarar eden iş ünitelerinin (inşaat şirketleri) işlerinin devamında ısrar ederek, azınlık hissedarların zararına yol açılmıştır. firma yöneticileri "basiretli ve tedbirli bir tüccar" gibi davranMAMAktadır. Bu konuda şirketin karar ve planlarının incelenmesi, proje fizibilitelerine verilen onayların değerlendirilmesi için hukuki inceleme talebi yapılabilir. Hukuksal zemini oluştuturulup, inşaat işi tasfiye ettirlebilir (mi?)..

Aramızda hukukçu var mı? değerlendirilebilir mi?

Usulsüzlük bağlamında değil ama bu bağlamda dava açarak şirketin hukuki takibe alınması değerlendirilebilir.

Benim görüşüme göre, inşaat işinin tasfiye edilmesi firmanın bist değerlemesine ileri derecede katkı sağlar. tek başına Toros dahi kalsa mevcut seviyenin 4-5 katı olması dahi mümkün.. burda ya da sosyal medyada yazan bir ortak demişti ki inşaat işi tasfiye edilirse usulsüzlük yapacak alan kalmaz.. ben de diyorum ki zarar, ister usulsüzlük ister basiretsiz davranma sonucu olsun; inşaat işinşin tasfiyesi bireysel yuatırımcının lehine olur. belki de tekfen yatırıcısının sorunlarının çözümü budur. yani;

zararın kaynağı, ister inşaat işinin modelinin veya konjonktürünün karsız olması olsun, ister usulsüzlük olsun; "belayı def etmekte" (inşaat işinin tasfiyesi) bireysel yatırımcının menfaati maksimumdur..

7. yani şunu diyorum:

Eyy tekfen yönetimi, diyorsun ki "ortada usulsüzlük" yok.. tamam eyvallah; öyle olsun.. ama gani gani zarar var.. bu işi (inşaat) niye yapmaya devam ediyorsunuz? bu zararlar nasıl ortaya çıktı, kimlerin dahli var bunda? fizibilteleri, YKK kararlarını, muhasebe kayıtlarını özel mahkeme kararı ile atanmış bir denetçi ile denetlettirelim. bu işten kara geçme umudu ile beklemek istemiyoruz; tasfiye edelim..

özeti budur

8. Sayin Maslak
    Insaat isinin tasfiyesi cok radikal karar olur ki bunca senenin know how ini terk etmek bence hata olur . Sirket yaptigi islerden zarar etmiyor, bu para kacirilma taktigi olarak kullaniliyor . Gercekten zarar edilen bir yapi olsa Levent Kafkasli ve insaat ekibi hala o koltukta oturabilir mi . Yapilan isler kar marji yuksek isler , pandemi donemi zarar edilmesi normaldir ancak bunlarin miktari ve bizlere yansitilma tarzi saibelidir. Zaten zarar edilecek islere girmedikleri icin de yeni is almadilar dogru duzgun. Enerji konusunun bu kadar sicak oldugu bir ortamda Bu sektoru terk etmek hata olur , ancak bu isler asiri siyasi baglantili olup rusvet ve benzeri usulsuz para transferleri kacinilmazdir. Halka acik bir insaat sirketi o yuzden seffaf olamaz . LIMAK ronesans cengiz falan Niye halka acmadi sirketlerini cunku hepsinin para akislari kirli . Socar polymer in peskes cekilmesi birilerine de bu rusvetin odemesi . Yatirim firmalari insaat islerinde ongorulemezlik derken aslinda bunu soylemek istiyorlar da soylemiyorlar. Santiyelerde zarar vardir isin geregidir ama arabistandaki zarari neden 1 sene sonra yazarsin mesela son ceyrekte bunlar hep saibedir. Tasfiye etmek cozum degil , cozum hirsizliklarinin cezalandirilmasi , dediginiz gibi bazi kayitlarin defterlerin denetlenmesinin saglanmasi. Bakin pandemide kimse babasinin oraya hatrina gitmedi is yapmadi Force major var tazminat mutlaka alinacaktir ancak 170 milyonluk iste 110 milyon dolar zarar yazmak icin catiyi 3 kere monte etmeniz betonlari kirmaniz etmeniz gerekir , butun santiye 1 sene otursa o zarari edemezsin. Yuksek zarar , az tazmin ve geriye kalan paralar kime peskes cekiliyor gormek gerekir . Ne yazik ki bu sirket beceriksizliginin yaninda tescilli hirsizdir artik . Beyaz turk plaza delikanlilari da bu hirsziligin yardim yatakligini yapan gizlemeye calisan profesyonellerdir. Yoksa ceyar levent simdiye 10 kere kovulurdu

Sayfa 425/805 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •