Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Anadolu banka geçtim üstadlar ne kadar güvenlidir, bir yorum var mı. Yeni giriş 160 k 14.30
garanti hoşgeldin beşgittin 13,85
gayet iyi. ING'de 13,75 i bitenler için gelsin
çok pardon, garanti 13,85 oranı 366 gün ve üzeri vadede 500 bin üzeri tutarda veriyormuş
Böyle patlayan konut balonuna can kurban en kötü günde bile %8 fiyatlar artmış (Kira getirisini nedense hesaba katmadığı halde). Adam bir de 10-15 yıllık değil de 2 yıllık grafik koymuş sanki vob grafiği. Konut için analiz en az 10 yıllık olmalı. Türkiyede konut balonu diye birşey yok ve konut balonu Türkiyede asla patlamaz.
Bizde konut kutsal bir yatırım aracı haline dönüşmüştür. Başka ülkelerle karıştırmayın. Türkiyede büyük bir kesim sırf faiz haram diye parasını konuta yatırır kalan diğer kesim de ev almak için canını dişine takar. Kiracı oturmak bizim toplumda aşağılanmakla eş değerdir. Misal Avrupada öyle değildir. Gayrimenkul bizim ülkede gösteriş ve varlıklı olma sembolüdür. O yüzden gayrimenkule neredeyse sınırsıza yakın talep var bu ülkede.
2007 den beridir konutta balon var patladı-patlıyor-patlayacak yalanları sinek vızıltısından öteye geçmedi geçmeyecek. Gayrimenkul bu topraklarda her zaman en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam edecek.
Patlamış gayrimenkul balonu öyle olmaz böyle olur aşağıda Japonya gayrimenkul fiyatlarının düşüşü var (artış hızı düşmemiş fiyat düşmüş) Bizde asla böyle olmaz çünkü biz japon değil türküz ve gayrimenkul sahibi olmaya bayılırız.
![]()
Buraları da takip ederek yıllarca konut fiyatlarının düşmesini bekledim. Ne yazık ki hep tam tersi oldu. Ha piyasaların durgun olduğu zamanlarda fiyatlar yerinde saydı ya da çok az yükseldi. Ama bir müddet sonra kaldığı yerden fiyat artışı roket hızıyla devam. Biz millet olarak emlak yatırımını severiz. Mecbur olmadıktan sonra da kolay kolay satmayız. Hele şehir merkezlerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan dairelerin fiyatlarını bir sorun. Fiyatlar asla düşmez. Satılığa çıkan daireler de en fazla bir hafta içinde satılır. Satılık emlak çok olabilir ama fiyatlarına ne dersiniz? Bu işleri bu forumda en iyi Kentuf bilir. Bir de ona sormak lazımDudu bu işleri senin de bilmen lazım. Yoksa yazının içeriğine katılıyor musun? iyi günler.
Yer İmleri