Sayfa 428/1002 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    https://twitter.com/fonlabirikim/sta...181590016?s=19
    Gedik portföy ile ilgili bir ceza.
    Gbg biriktiriyordum acaba çıksam mı diye düşündürdü.
    kapatılır mapatılırsa paran uzun süre mahsur kalabilir ben olsam çıkardım. yıllık milyarlarca kar açıklayan şirketin kendi itibarına yaptığına bak. demek ismini o yüzden değiştirmiş. isim değiştirerek nereye kadar kaçacan. milletçe açgözlülük küçük hesapçılık insanların kanına işlemiş. reel sektör farklımı her sene yeni otel açar ama işçisinin ek mesaisini ödemez, kaleiçinde 200 lira hesap öder 20 lira bahşiş bırakır ama halk pazarında yumurtayı 3 lira ucuza almak için pazarlık yapar. hayatın genel kalitesini düşüren akılsızca tavırlar bunlar.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kapatılır mapatılırsa paran uzun süre mahsur kalabilir ben olsam çıkardım. yıllık milyarlarca kar açıklayan şirketin kendi itibarına yaptığına bak. demek ismini o yüzden değiştirmiş. isim değiştirerek nereye kadar kaçacan. milletçe açgözlülük küçük hesapçılık insanların kanına işlemiş. reel sektör farklımı her sene yeni otel açar ama işçisinin ek mesaisini ödemez, kaleiçinde 200 lira hesap öder 20 lira bahşiş bırakır ama halk pazarında yumurtayı 3 lira ucuza almak için pazarlık yapar. hayatın genel kalitesini düşüren akılsızca tavırlar bunlar.
    Yeni ismi ne oldu?

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Yeni ismi ne oldu?

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    İnveo oldu

Ceza verilen olayın fonlarla ilgisi yok
    Muhtemelen aracılık işlemleri sırasında kendi hesaplarında tuttukları bakiyelere eksik nema vermişler
    Basit bir olay
    Para cezasınıda almışlar zaten
    Panik yapmaya gerek yok
    Yönettikleri fonlar zaten bu şirketten ayrı bir varlığa sahipler

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Fonlarınız Takasbank güvencesinde. Sadece aracılık yapıyorlar. Firma kapatılsa bile fonlarınız için virman yapabilirsiniz. Anlamsız telaş yapmaya gerek yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Fonlarınız Takasbank güvencesinde. Sadece aracılık yapıyorlar. Firma kapatılsa bile fonlarınız için virman yapabilirsiniz. Anlamsız telaş yapmaya gerek yok.
    ya telaş yapmayın tabi koskoca 30 yıllık gedik de.. olmaz da diyelimki gedik kapatıldı artık yönetilmeyen fonu daha doğrusu yok olan fonu nasıl virmanlıycaz? fon zaten gedik yatırımın oluşturup yönettiği fon. parasını virmanlıycaz anlamındamı söylediniz? fonların ne kadar garantili olduğuyla ilgili geçen sene ben hem ziraatle hem azimutla hem tacirlerle konuşmuştum hepsi de devlet garantisi sadece 100 bin liraya kadar mevduata var başka yok diyor ppf de devlet tahvili içeren kısmı kesin alırsınız diyor ara sor. diğer kısmı nolur bilmiyorlar. onbinlerce insan sırf kottan atıldı diye hala faaliyet gösteren şirketlerdeki payını bile kaybetti. paraları buharlaştı. aslında afaki konuşmak doğru olmaz fonun takasbank garantisiyle ilgili bildiğiniz bir kanun veya yönetmelik maddesi varsa paylaşırsanız herkes için çok makbule geçer.

Pazartesi piyasalar yarım gün açık olacağı için döviz bazlı fonlarda esas alınacak döviz kuru hesaplaması yapılmayacak, cuma günü oluşan fiyat esas alınacak diye hatırlıyorum. Bir ara sanırım sn. myfinans bu konuya dair bir şeyler yazmıştı. Hatırlayan veya doğrusunu bilen varsa ve burdan paylaşırsa çok sevinirim.

"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya telaş yapmayın tabi koskoca 30 yıllık gedik de.. olmaz da diyelimki gedik kapatıldı artık yönetilmeyen fonu daha doğrusu yok olan fonu nasıl virmanlıycaz? fon zaten gedik yatırımın oluşturup yönettiği fon. parasını virmanlıycaz anlamındamı söylediniz? fonların ne kadar garantili olduğuyla ilgili geçen sene ben hem ziraatle hem azimutla hem tacirlerle konuşmuştum hepsi de devlet garantisi sadece 100 bin liraya kadar mevduata var başka yok diyor ppf de devlet tahvili içeren kısmı kesin alırsınız diyor ara sor. diğer kısmı nolur bilmiyorlar. onbinlerce insan sırf kottan atıldı diye hala faaliyet gösteren şirketlerdeki payını bile kaybetti. paraları buharlaştı. aslında afaki konuşmak doğru olmaz fonun takasbank garantisiyle ilgili bildiğiniz bir kanun veya yönetmelik maddesi varsa paylaşırsanız herkes için çok makbule geçer.
    Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez.
    Yani fonun içinde yer alan hisse senetleri, tahvil ve bonolar TAKASBANK nezdinde, fonlar adına açılan hesaplarda, yabancı menkul kıymetler içtüzükte belirtilen uluslararası saklama kuruluşlarında saklanır.
    Müşteriye ait katılma belgeleri ise Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde müşteriye açılmış hesaplar altına kaydedilir.

Dayanak:
    --6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu
    --YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (III-52.1)'in 5. maddesi...

"Fonun malvarlığına ilişkin esaslar

MADDE 5 – (1) Fonun malvarlığı, kurucunun ve portföy saklayıcısının malvarlığından ayrıdır.

(2) Fon malvarlığının, fonun yönetim stratejisi doğrultusunda, fonun yatırım yapabileceği varlıklar konusunda yeterli bilgi ve sermaye piyasası alanında en az beş yıllık tecrübeye sahip portföy yöneticileri tarafından, yatırımcı lehine ve yatırımcının çıkarını gözetecek şekilde Kurulun portföy yöneticiliği hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde yönetilmesi zorunludur.

(3) Fon portföyündeki varlıkların, Kurulun portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde saklanması zorunludur.

(4) Fon malvarlığı, fon hesabına olması ve içtüzükte ve izahnamede hüküm bulunması şartıyla kredi almak, türev araç işlemleri, açığa satış işlemleri veya fon adına taraf olunan benzer nitelikteki işlemlerde bulunmak haricinde teminat gösterilemez ve rehnedilemez. Fon malvarlığı kurucunun ve portföy saklayıcısının yönetiminin veya denetiminin kamu kurumlarına devredilmesi halinde dahi başka bir amaçla tasarruf edilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir konulamaz ve iflas masasına dahil edilemez.

(5) Kurucunun üçüncü kişilere olan borçları ve yükümlülükleri ile fonların aynı üçüncü kişilerden olan alacakları birbirlerine karşı mahsup edilemez."

8.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Pazartesi piyasalar yarım gün açık olacağı için döviz bazlı fonlarda esas alınacak döviz kuru hesaplaması yapılmayacak, cuma günü oluşan fiyat esas alınacak diye hatırlıyorum. Bir ara sanırım sn. myfinans bu konuya dair bir şeyler yazmıştı. Hatırlayan veya doğrusunu bilen varsa ve burdan paylaşırsa çok sevinirim.

"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
    Doğrudur.
    Cuma günkü MB kur fiyatından işlem görecek yabancı fonlar.

Pazartesi düşüş varsa Cuma kurundan satan
    Yükseliş varsa alan kazanabilir.

Sayfa 428/1002 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •