-
Norvecli ressam Johan Fredrik Eckersberg'in olum yildonumu (13 Temmuz 1870)
Bear-Hunting, 1858

Romsdalshorn in Rauma, 1865
-
Italyan ressam Giovanni Costetti'nin dogum yildonumu (13 Temmuz 1874)
Ritratto della suocera Anne Cathrine Aschehoug, 1924

Ritratto della moglie Mai Sewell Costetti, 1925
-
Italyan ressam ve heykeltiras Arturo Dazzi'nin dogum yildonumu (13 Temmuz 1881)
Natura morta, 1965 circa

Coro Forte dei Marmi, XX secolo
-
Turk ressam Ibrahim Calli'nin dogum yildonumu (13 Temmuz 1882)
Ada'da Sabah Gezintisine Cikan Kadinlar (Ladies Touring Ada in the Morning, 20th century)

Uskudar, 20th century

Ada'da Sandal Sefasi (Boating Pleasure at Ada, 20th century)
-
Rus gazeteci, oyun yazari, cevirmen ve kisa oyku yazari Isaac Emmanuilovich Babel’in dogum yildonumu (13 Temmuz 1894)
"Mektubumun ikinci satirinda sana, bundan tam bir yil once kardesim Fedor Timofeic Kurdyukov’u olduren babamdan soz edecegim. Yoldas Pavlicenko’nun yonettigi Kizil tugayimiz Rostov’a dogru ilerlerken, icimizden ihanet edenler cikti. Bu ihanet yuzunden hepimizi esir aldilar. Babam o zamanlar General Denikin’in emrinde bir boluk komutaniydi. Bir sure sonra Timofeic babamin gozune ilisti ve babam onu bir yandan kamciladi ve bir yandan kufredip durdu. Aptal, soyubelli olmayan kizil kopek, pic kurusu seni vb. bircok soz soyleyerek kirbaclamaya, karanlik basip da, Timofeic olene kadar devam etti. Sana Timofeic’in mezarinda bir hac bile olmadigini yazarken, babam tarafindan yakalandım. Kurtarici Isa’nin cektiklerini ben de onun elinden cektim... ” Mektup

"In these second lines of this letter I hasten to write you about Papa, that he hacked my brother Fyodor Timofeyich Kurdyukov to pieces a year ago now. Our Comrade Pavlichenko's Red Brigade attacked the town of Rostov, when there was a betrayal in our ranks. And Papa was with the Whites back then as commander of one of Denikin's companies. And Papa caught sight of my brother Fyodor Timofeyich. And Papa began hacking away at Fyodor, saying: you filth you, red dog, son of a bitch, and other things, and hacked away at him until sundown until my brother Fyodor Timofeyich died. I had started writing you a letter then, about how your Fyodor is lying buried without a cross, but Papa caught me. I had to bear suffering like our Savior Jesus Christ..."
“…Biz cahil insanlar degiliz. Enternasyonal nedir biliriz. Ben iyi insanlarin bulundugu bir enternasyonal istiyorum. Butun insanlarin dinlenmesini ve tumune gerekli belge ve yasam sartlarinin verilmesini istiyorum. Bana kalirsa insan yemeli, icmeli ve hayatini sevincle geçirmeli. 'Sen enternasyonalin neyle yendigini biliyor musun Pan yoldas?'
'Barutla yenir,' dedim yasli adama ve 'en iyi cins kanla lezzetlendirilir.' ” Gedali

"...We are not simpletons. The International, we know what the International is. And I want the International of good people, I want every soul to be accounted for and given first-class rations. Here, soul, eat, go ahead, go and find happiness in your life. The International, 'Pan Comrade, you have no idea how to swallow it!'
'With gunpowder,' I tell the old man, 'and seasoned with the best blood.' "
“Votka icmesini bilen insanlar vardir, votka icmesini bilmeyenler de, ama hepsi votka icer.”

[IMG] “There are people who know how to drink vodka, and there are those who do not know how to drink vodka but who drink it all the same.”[/IMG]
-
Fransiz ressam Robert Louis Antral'in dogum yildonumu (13 Temmuz 1895)
Rue Monte-au-Ciel à Douarnenez, XX e siecle

Le Chant du Toukan, 1937
-
Italyan ressam ve sair Bruno Rovesti'nin dogum yildonumu (13 Temmuz 1907)
Tomato factory in Boretto, 1948

Castelnovo Monti, 1949

Rice fields farm, 1949
-
Los Angeles'taki Hoolywood simgesi 13 Temmuz 1923 tarihinde acildi.

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri