Sayfa 43/356 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon
Arama sonucu : 2845 madde; 337 - 344 arası.

Konu: TRGYO - Torunlar GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku

şirketin karnesi ortada.
    yılbaşından bu yana,,%19
    aylık........................%10
    haftalık....................%5.57

prim yapmış,,,,,şu tablo hiç de kötü değil,,,parayı bankaya koysan yıllık %10 veriyor,,şirket ise bunu 1 ayda vermiş.
    neden şikayet edelim ki o zaman.

Bakış açısına göre değişir bu, yılbaşında dipten alan için iyi getiri olabilir büyük resme bakınca özellikle halka arzdan alanlar yada geçen sene Aziz Torun'un sözlerine bakıp alanlar açısından daha farklı görünüyor. Dediğim gibi herkes dipten alıp zirvelerden satamıyor yapabilen olursa ne ala herkesin farklı yatırım anlayışı var.

Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Bakış açısına göre değişir bu, yılbaşında dipten alan için iyi getiri olabilir büyük resme bakınca özellikle halka arzdan alanlar yada geçen sene Aziz Torun'un sözlerine bakıp alanlar açısından daha farklı görünüyor. Dediğim gibi herkes dipten alıp zirvelerden satamıyor yapabilen olursa ne ala herkesin farklı yatırım anlayışı var.
    Borsa hayatımın ilk yılları 1998 de işgyo halka arzı vardı,,çok methetmişlerdi,,,,neyse girdik,,,o yılda borsa dip olmuş,ralli yapıyordu,,bütün kağıtlar uçuyor,,işgyo bir türlü gitmiyordu,,,o gün bugündür daha halka arzlara girmiyorum,,girsemde yarı fiyatına düşmeden alış yapmıyorum.
    En son örnek mistral gyo,,kağıdı düşürmeyeceğiz,geri alım garantisi vereceğiz dediler,5.52 halka arz,,bugün 5.32,,,aradan 4 ay geçmiş,,,hani nerede taahhüt,sözleşme,,,,lafta kaldı,,yatırımcılar perişan.
    Bu yüzden,kimsenin lafına inanmamak lazım.Patron bile parayı gördüm mü,yalan söyleyebiliyor,,burada spk uyuyor,,yalana karşı bir ceza yok,müeyyide yok,,yatırımcı adeta cezalandırılıyor.

3. Tartışmaya gerek yok herkes para kazanmaya yada birikimlerini değerlendirmeye çalışıyor, hissenin büyüme hikayesi güzel son 3-4 yıl içinde tamamlanan projeler (Mall of İst. Torun Tower, Torun Center) milyar TL üzerinde çok ciddi projeler ancak bu büyümenin finansmanı döviz cinsinden olması (özellikle usd) 2013'ten sonra Fed kararları ile doların güçlenerek 1.70'lerden 3.90'lara zirve yapması şirket için ciddi bir şanssızlık oldu, tamamlanan projelerin döviz cinsinden gelirleri olsa da bunların gelir etkisi uzun vadede oluyor. Dövizde her sert yükselişin bilançolar üzerinde ciddi olumsuz etkisi oluyor kaşıkla toplayıp kepçe ile vermek gibi bu da hisse fiyatına yansıyor. Burada şirket yetkililerinin, patronların 3-5 yıldır dövizde yaşanan bu ataklara karşı döviz riskini hedge etme gibi herhangi bir önlem almamaları hissenin performansında doğrudan etken, Aziz TORUN bu borçları hiç dert etmiyor anlaşılan tabi birde Torun Center'da yaşanan asansör kazasının olumsuz etkileri oldu.

4. Bu hissede olanlardan bazılarını biraz gergin görüyorum. Umarım bizi de germez bu hisse

5. 5g338R.jpg

bak bakalım gecen yıl mayıs ayında kaçmış bu gun kaç

Ne yapalım yani,memnun olmayan sensin,ben mi yükseltecem kağıdı,,git kim yükseltmiyorsa, ona kuduz k...k gibi saldır.
    benim ne suçum var,hakaret ediyorsun.

7. Arkadaşlar sakin lütfen.

Daha dün kandildi, yapmayın.

Maalesef ben de bu kağıtta görece zarardayım amma ilerisi için, sabit gelirleri olan, borçları bittiğinde (Sahipleri 2018den borçlar bitecek diyor, inşAllah) düzenli temettü geliri olan sağlam bir hisse olarak görüyorum.

Allah nasip ederse, bir kaç yıl sonra harika temettülerle düzenli gelir getiren nadide bir hisse olacak umudundayız.

Allah sağlık sıhhat afiyet nasip etsin, güzellikle yemeyi, dostlarla paylaşmayı, zekatını dağıtmayı da..
    Himmete muhtaç bir dede, gayrıya nasıl himmet ede.
    Yazdıklarımız hiç bir şekilde YTD.

8.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Ne yapalım yani,memnun olmayan sensin,ben mi yükseltecem kağıdı,,git kim yükseltmiyorsa, ona kuduz k...k gibi saldır.
    benim ne suçum var,hakaret ediyorsun.
    Önce sen saldırdın karşılık verdım ben.

Sayfa 43/356 İlkİlk ... 3341424344455393143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •