bizim dediğimiz de farklı değil,,,,ama ats buna da bir kulp bulur şimdi,,yok az prim yapmış bilmem ne,o zannediyorki kağıt sürekli artsın,o da kazansın,,,,,,,,,,millet para bağlayacak,kağıdı yükseltecek,o da kazanacak,,var mı böyle bir şey.
ats sen prim yaptır kağıdada biz kazanalım biraz![]()
Mall of Antalya avm bu ay sonu açılıyor mevcut avm'ye göre kiralanabilir alan 3 katına çıkmış olacak %90-95 gibi bir doluluk oranı ile açılırsa 2.çeyrekten itibaren kira gelirlerini artıracak ayrıca Torun Center'daki kiralama ve satışlar nasıl belirsiz, sektöre destek için bir sürü teşvik vs açıklandı orada da olumlu gelişmeler yaşanırsa hem satış cirosu hemde kira gelirlerine ciddi olumlu etkisi olur.
ytd..
Aslına bakarsan çok haksız değil millet şirkete güvenmiş halka arzdan almış elimdeki birikimle bir yatırım yapayım demiş bekliyor ne hisse fiyatında ciddi bir artış ne de ciddi bir temettü var herkes böyle borsada hisse peşinde koşturup al sat yapmıyor ki kızıp kızmamak kişinin kendine göre değişir. Geçen sene Aziz Torun daire alamayan hissemizi alsın şöyle olacak böyle olacak diye atıp tutuyordu hisse 5 lira civarındaydı o sıralara sonrasında 4'lerin altına gitti insan biraz utanır yüzü kızarır da bir şeyler yapar yatırımcısına karşı biraz sorumlu olmalı.
Halka arzların amacı belli,,,,kimse kimseye para kazandırmak için halka arz yapmıyor,,nakit sıkıntısı olan şirket,,bankalardan borç para almak yerine halka arz yapıp,vatandaşın parasına göz dikiyor.
Dolayısı ile halka arzların genellikle iskontolu falan yapıldığı yok,,,ben halka arz edilen şirket,,yarı yarıya fiyatı düşmedikçe asla bulaşmıyorum.Son 5 yıldır halka arzlara güven kalmadı.
Nitekim trgyo halka arz fiyatı 2.90 dan 1.54 lere kadar düşüp,oradan 5.50 lere yükseliyor.
Binalialeyh,,şikayet,alınan fiyat ile ilgili,,,adam,,,1.54 den aldı ise şikayet etmez,,,ama 5 lerden aldı ise basar yaygarayı."yok prim yapmadı,yükselmedi,çıkmadı"diye.
her zaman söylüyorum,,şirketin gelecekteki beklentisi olumlu,,adam bir sürü yatırım yapmış,hala yapmaya devam ediyor,,1-2 yıl sonra dünyanın kirasını alacak,,hisse durur durur,bir bakmışsın,1 ayda uzaya çıkmış,,büyümeyle ilgili bir durum bu.
karlılık varsa,büyüme varsa,eninde sonunda hisseye mutlaka yansır,,,,beklemesini bilmek lazım.
torun center da yürütmeyi durdurma ile ilgili mahkemelik bir durum var,hissede sıkıntı bu,,,,bunu aşarsa zaten gidecek.
Yer İmleri