bizim dediðimiz de farklý deðil,,,,ama ats buna da bir kulp bulur þimdi,,yok az prim yapmýþ bilmem ne,o zannediyorki kaðýt sürekli artsýn,o da kazansýn,,,,,,,,,,millet para baðlayacak,kaðýdý yükseltecek,o da kazanacak,,var mý böyle bir þey.
ats sen prim yaptýr kaðýdada biz kazanalým biraz![]()
Mall of Antalya avm bu ay sonu açýlýyor mevcut avm'ye göre kiralanabilir alan 3 katýna çýkmýþ olacak %90-95 gibi bir doluluk oraný ile açýlýrsa 2.çeyrekten itibaren kira gelirlerini artýracak ayrýca Torun Center'daki kiralama ve satýþlar nasýl belirsiz, sektöre destek için bir sürü teþvik vs açýklandý orada da olumlu geliþmeler yaþanýrsa hem satýþ cirosu hemde kira gelirlerine ciddi olumlu etkisi olur.
ytd..
Aslýna bakarsan çok haksýz deðil millet þirkete güvenmiþ halka arzdan almýþ elimdeki birikimle bir yatýrým yapayým demiþ bekliyor ne hisse fiyatýnda ciddi bir artýþ ne de ciddi bir temettü var herkes böyle borsada hisse peþinde koþturup al sat yapmýyor ki kýzýp kýzmamak kiþinin kendine göre deðiþir. Geçen sene Aziz Torun daire alamayan hissemizi alsýn þöyle olacak böyle olacak diye atýp tutuyordu hisse 5 lira civarýndaydý o sýralara sonrasýnda 4'lerin altýna gitti insan biraz utanýr yüzü kýzarýr da bir þeyler yapar yatýrýmcýsýna karþý biraz sorumlu olmalý.
Halka arzlarýn amacý belli,,,,kimse kimseye para kazandýrmak için halka arz yapmýyor,,nakit sýkýntýsý olan þirket,,bankalardan borç para almak yerine halka arz yapýp,vatandaþýn parasýna göz dikiyor.
Dolayýsý ile halka arzlarýn genellikle iskontolu falan yapýldýðý yok,,,ben halka arz edilen þirket,,yarý yarýya fiyatý düþmedikçe asla bulaþmýyorum.Son 5 yýldýr halka arzlara güven kalmadý.
Nitekim trgyo halka arz fiyatý 2.90 dan 1.54 lere kadar düþüp,oradan 5.50 lere yükseliyor.
Binalialeyh,,þikayet,alýnan fiyat ile ilgili,,,adam,,,1.54 den aldý ise þikayet etmez,,,ama 5 lerden aldý ise basar yaygarayý."yok prim yapmadý,yükselmedi,çýkmadý"diye.
her zaman söylüyorum,,þirketin gelecekteki beklentisi olumlu,,adam bir sürü yatýrým yapmýþ,hala yapmaya devam ediyor,,1-2 yýl sonra dünyanýn kirasýný alacak,,hisse durur durur,bir bakmýþsýn,1 ayda uzaya çýkmýþ,,büyümeyle ilgili bir durum bu.
karlýlýk varsa,büyüme varsa,eninde sonunda hisseye mutlaka yansýr,,,,beklemesini bilmek lazým.
torun center da yürütmeyi durdurma ile ilgili mahkemelik bir durum var,hissede sýkýntý bu,,,,bunu aþarsa zaten gidecek.
Yer Ýmleri