Sayfa 43/1002 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 337 - 344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IX

1.  Alıntı Originally Posted by Sagittarius A* Yazıyı Oku
    guvenilir bir portfoy takip sitesi biliyor musunuz?
    hani farkli kurumlardaki hisse, doviz, fon, gibi yatirimlarimi tumunu adetleriyle birlikte elle girip de toplam degerlerini gunluk olarak takip edebilecegim bir yer bakiyorum. gecmiste vardi boyle servisler bircok 'portal' sitelerde ama simdi nedense bulamadim.
    İnvesting'de duzenleyebilirsin sanirim.

2.  Alıntı Originally Posted by Altaylı Yazıyı Oku
    Zamanını ... PS oynayarak değil ... çok okuyup, çok çalışıp, inci inci akıl ve alın teri döküp ... PS yapmak için harcayacak çocuklar yetiştirdiğimiz zaman ... bu ülkede de asgari maaşla 3-4 tane PS alınabilecek. Dolar da böyle artmayacak o zaman büyük ihtimalle.
    Hiç de öyle olmayacak.

Çok çalışıp alın teri döken çocuklarımızı TÜBİTAK reddediyor, NASA kapıyor.
    Çocuk da doğal olarak "iterim böyle ülkeyi len, cemaatinizle tarikatınızla torpilinizle ne haliniz varsa görün" deyip basıp gidiyor.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hiç de öyle olmayacak.

Çok çalışıp alın teri döken çocuklarımızı TÜBİTAK reddediyor, NASA kapıyor.
    Çocuk da doğal olarak "iterim böyle ülkeyi len, cemaatinizle tarikatınızla torpilinizle ne haliniz varsa görün" deyip basıp gidiyor.
    Aynen oyle.

TRT Belgesel yayin yapiyor, Zanzibar adasi. ( Tanzanya )

Balikcilikla geciniyorlar, inanilmaz bir fakirlik var.

Yine Islam propagandasi, bir yurttasla sohbet ediyorlar, tek umudum cocuklar diyor adam, okuyorlar. 6 cocuk var.

Sonra okulu gosteriyor, Medrese diyorlar, sadece din egitimi.

"iterim böyle ülkeyi len, cemaatinizle tarikatınızla torpilinizle ne haliniz varsa görün" demesin de ne desin.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Aynen oyle.

TRT Belgesel yayin yapiyor, Zanzibar adasi. ( Tanzanya )

Balikcilikla geciniyorlar, inanilmaz bir fakirlik var.

Yine Islam propagandasi, bir yurttasla sohbet ediyorlar, tek umudum cocuklar diyor adam, okuyorlar. 6 cocuk var.

Sonra okulu gosteriyor, Medrese diyorlar, sadece din egitimi.

"iterim böyle ülkeyi len, cemaatinizle tarikatınızla torpilinizle ne haliniz varsa görün" demesin de ne desin.
    Açıköğretim mezununun kurumlara amir olarak atandığını, ilkokul mezunlarının patron olduğunu gören işsiz Boğaziçi, ODTÜ mezunu ne yapsın, ne düşünsün.

Sizin hiç sizden daha donanımlı olduğuna inandığınız bir patronunuz yahut amiriniz oldu mu ?

Alıntı Originally Posted by milas01 Yazıyı Oku
    dolar altına bagımlılıgından ayrilalı 50 sene olmuş. Olay fizikiye dönerse uçuk fiyatlara gitmesi hep konuşulur, mantıklıda ama gitmez. Defineci rüyası olarak kalır. Altın ancak paranızın degerini korur belki dönem dönem de az biraz kazandirir. Ötesi zor. Dünya nüfusu düşünüldügünde var olan altın kimseye yetmez, hiç bir ülke yönetimi parayı tekrar altına baglayıp kargaşa istemez. Çin denedi denebilir ama onlarında asıl amacı altın degil, abd zıtlaşması yoksa imkanı olsa yuan, dolar yerine rezerv para deseler anında kabul eder, altına bagımlılıkta neymiş der.

Kısacası altın babanın bildigi dedemin bildigi kadar altındır bence, onun alabilecegi kadar ev araba alabiliriz hatta şu günlerde arabada oldugu gibi onuda alamayabiliriz. Bir kere mantıken elindeki kagıdı altına çevirmene izin verilen bir sistemde satarken çok fazla kagıt geri vermezler. Çünkü altın almak risk degil, riskten kaçmaktır. Riskin olmadıgı yerdede çok kazanılmaz. 2008 de risk alıp bitcoin alsaydık olurdu.(şahsi bir örnek, arkadaşım demişti alalım diye almamıştım). İnternetteki altın gümüş şarlatanlarına fazla takılmayın onların işi bu. İzlenip para kazanmak, dertleri farklı.

LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Altın rallisi son yüz yılda 2 kez olmuş.Biri 1929 krizi sonrası,diğeri 1970 1980 arası.birinde 50 dolarlardan 850 dolara kadar gitmiş diğerinde de 7 kat artış vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yani altın rallisi olağanüstü zamanlarda olabiliyor.Dünyada son yüzyılda iki kez olağanüstü koşullar oluşmuş bu ralliler olmuş.Üçüncüsünün içinde olmadığımızı nerden biliyorsunuz.Amerikan ekonomisi 100 yıldır 800 milyar dolarla dönmüş,üretmiş,büyümüş,son 10 yılda ne oldu da bu miktar 7 trilyon dolara çıkmak zorunda kaldı.1.5 trilyon dolarda yolda.Eğer bu olağanüstü durum değilse olağanüstü durum ne olabilir ki.Ben herkesin dediğine şüpheyle bakarım elbet bu adamların bu işten çıkarı olabilir,ama olan bitene bakıyorum fiyatlara bakıyorum,aklım 3. rallinin içinde olduğumuz fikrine yatıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Altın rallisi son yüz yılda 2 kez olmuş.Biri 1929 krizi sonrası,diğeri 1970 1980 arası.birinde 50 dolarlardan 850 dolara kadar gitmiş diğerinde de 7 kat artış vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yani altın rallisi olağanüstü zamanlarda olabiliyor.Dünyada son yüzyılda iki kez olağanüstü koşullar oluşmuş bu ralliler olmuş.Üçüncüsünün içinde olmadığımızı nerden biliyorsunuz.Amerikan ekonomisi 100 yıldır 800 milyar dolarla dönmüş,üretmiş,büyümüş,son 10 yılda ne oldu da bu miktar 7 trilyon dolara çıkmak zorunda kaldı.1.5 trilyon dolarda yolda.Eğer bu olağanüstü durum değilse olağanüstü durum ne olabilir ki.Ben herkesin dediğine şüpheyle bakarım elbet bu adamların bu işten çıkarı olabilir,ama olan bitene bakıyorum fiyatlara bakıyorum,aklım 3. rallinin içinde olduğumuz fikrine yatıyor.
    Bence dusunceniz yerinde Hocam,

Ama guc en ahlaksizin, yani ABD'nin elinde olunca, insan iki defa dusunuyor.

Gecen bir soru sordum.

IsBank'tan 280 gr. altin aldiniz, baktiniz, karsiligindan gram altin TL. fiyati yaziyor.

Bu hesapta altin nerde ?

Ekonomide para baslica ikiye ayrilir, ayni para, nakdi para.

Piyasadaki nakit miktarini, cek yazdiginizda artirirsiniz, bankalar elektronik ortamda para arzini artirabilir, ayni olarak.

Simdi bu islemin tamamen aynisini, 280 gram altin aldiginizda, yapmiyormusunuz.

Piyasada dolasan nakit artiyor ve dolayisiyle, nakit degersizlesiyor da, altin neden degersizlesmiyor.

Ralliler, ABD isterse yasanir, tam tersi de oyle.

Mart ayında gümüş 12 dolardı,şimdi 27 dolar.Demek ki ucuza mal vermenin baskılamanın da bir sınırı var.10 yıldır 15 ila 20 dolar arasında tuttukları gümüşü son 2 ayda 27 dolara getirmek zorunda kaldılar.Neden,çünkü global anlamda çok az da olsa gümüş yatırımcısı olmaya başladı,ucuza nmal vermek istemediler.Piyasa kendi çalıp oynadıkları piyasadan az bişi çıkınca rakamlar değişiyor,aynı şey altında da oldu,paladyum zaten malum,platinde de benzeri bir hareket bekliyorum.Bu fiyatlarda emtia olmaz.Sen 800 milyar doları para basıp 10 katına çıkaracaksın altın gümüş aynı fiyatta kalacak,olur mu hiç.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Mart ayında gümüş 12 dolardı,şimdi 27 dolar.Demek ki ucuza mal vermenin baskılamanın da bir sınırı var.10 yıldır 15 ila 20 dolar arasında tuttukları gümüşü son 2 ayda 27 dolara getirmek zorunda kaldılar.Neden,çünkü global anlamda çok az da olsa gümüş yatırımcısı olmaya başladı,ucuza nmal vermek istemediler.Piyasa kendi çalıp oynadıkları piyasadan az bişi çıkınca rakamlar değişiyor,aynı şey altında da oldu,paladyum zaten malum,platinde de benzeri bir hareket bekliyorum.Bu fiyatlarda emtia olmaz.Sen 800 milyar doları para basıp 10 katına çıkaracaksın altın gümüş aynı fiyatta kalacak,olur mu hiç.
    Is'te bu sizin subjective dusunceniz Doktor Bey,

Gumus yatirimcisinin almaya basladigi fiziki gumus degil, hesaptaki gumus.

20 Kilo gumus aliyorsunuz, bankada, 20 kilo gumus ile TL. degerini goruyorsunuz, bu hesapta gumus nerde ?

Sayfa 43/1002 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •