Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Aynen oyle.
TRT Belgesel yayin yapiyor, Zanzibar adasi. ( Tanzanya )
Balikcilikla geciniyorlar, inanilmaz bir fakirlik var.
Yine Islam propagandasi, bir yurttasla sohbet ediyorlar, tek umudum cocuklar diyor adam, okuyorlar. 6 cocuk var.
Sonra okulu gosteriyor, Medrese diyorlar, sadece din egitimi.
"iterim böyle ülkeyi len, cemaatinizle tarikatınızla torpilinizle ne haliniz varsa görün" demesin de ne desin.
Altın rallisi son yüz yılda 2 kez olmuş.Biri 1929 krizi sonrası,diğeri 1970 1980 arası.birinde 50 dolarlardan 850 dolara kadar gitmiş diğerinde de 7 kat artış vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yani altın rallisi olağanüstü zamanlarda olabiliyor.Dünyada son yüzyılda iki kez olağanüstü koşullar oluşmuş bu ralliler olmuş.Üçüncüsünün içinde olmadığımızı nerden biliyorsunuz.Amerikan ekonomisi 100 yıldır 800 milyar dolarla dönmüş,üretmiş,büyümüş,son 10 yılda ne oldu da bu miktar 7 trilyon dolara çıkmak zorunda kaldı.1.5 trilyon dolarda yolda.Eğer bu olağanüstü durum değilse olağanüstü durum ne olabilir ki.Ben herkesin dediğine şüpheyle bakarım elbet bu adamların bu işten çıkarı olabilir,ama olan bitene bakıyorum fiyatlara bakıyorum,aklım 3. rallinin içinde olduğumuz fikrine yatıyor.
Bence dusunceniz yerinde Hocam,
Ama guc en ahlaksizin, yani ABD'nin elinde olunca, insan iki defa dusunuyor.
Gecen bir soru sordum.
IsBank'tan 280 gr. altin aldiniz, baktiniz, karsiligindan gram altin TL. fiyati yaziyor.
Bu hesapta altin nerde ?
Ekonomide para baslica ikiye ayrilir, ayni para, nakdi para.
Piyasadaki nakit miktarini, cek yazdiginizda artirirsiniz, bankalar elektronik ortamda para arzini artirabilir, ayni olarak.
Simdi bu islemin tamamen aynisini, 280 gram altin aldiginizda, yapmiyormusunuz.
Piyasada dolasan nakit artiyor ve dolayisiyle, nakit degersizlesiyor da, altin neden degersizlesmiyor.
Ralliler, ABD isterse yasanir, tam tersi de oyle.
Mart ayında gümüş 12 dolardı,şimdi 27 dolar.Demek ki ucuza mal vermenin baskılamanın da bir sınırı var.10 yıldır 15 ila 20 dolar arasında tuttukları gümüşü son 2 ayda 27 dolara getirmek zorunda kaldılar.Neden,çünkü global anlamda çok az da olsa gümüş yatırımcısı olmaya başladı,ucuza nmal vermek istemediler.Piyasa kendi çalıp oynadıkları piyasadan az bişi çıkınca rakamlar değişiyor,aynı şey altında da oldu,paladyum zaten malum,platinde de benzeri bir hareket bekliyorum.Bu fiyatlarda emtia olmaz.Sen 800 milyar doları para basıp 10 katına çıkaracaksın altın gümüş aynı fiyatta kalacak,olur mu hiç.
Yer İmleri