Sayfa 430/534 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon
Arama sonucu : 4270 madde; 3,433 - 3,440 arası.

Konu: Xu30 ve xu100 Hisseler ve Endeks

dow
    çıkış trendin kırdı
    muhtemelen tekrar 24 ü test edecek.
    bizde buna uyarız tahminimdeyim.

2. Ben nacizane pala yerine kendimi koyuyorum ve şöyle düşünüyorum.

Yeni diplere gelirsem şirketlerin değerleri çok çok çok ucuzlayacak. Bu durumda altta çok çok alıcı gelir ve elimdeki malı almaya çalışacaktır. Öyle bir durumda uzun yıllar yatay bir banda girip hisseleri geri toplamam gerekecektir. Bu durumda faizlerin de yüksek olduğunu düşünürsek çok uzun zaman diplerde kalmak paramin maliyetini kurtarmaz. Ayrıca da enflasyon karşısında erimeyi de engelleyen. Ayrıca elimdeki hisseler TL değer kaybettiği için dolar bazinda da zaten ucuzladı. O yüzden yeni yeni diplere gitmek hiç işime gelmez.

3. aynen dediğin gibi dostum...88560 altına gelmediği sürece(bence kesinlikle gelmeyecek) yukarı doğru bir -C- dalgası içindeyiz...endeksin sağlamasını GARANTİ bankasıyla yapıyoruz...oda bu düzeltmede 6.91 altını görmeyecek...görüntü çok net hedef 106500.

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Son olarak, kabaca
    20 Eylül - 1 Ekim, yukarı Ba,
    1 Ekim - 30 Ekim, aşağı Bb,
    30 Ekim - xxxxx, yukarı Bc
    yapısı devam ediyor
    diye düşünüyorum.
    Eğer bu doğru ise, Ba zirvesini geçmemiz gerek.

4.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    Ben nacizane pala yerine kendimi koyuyorum ve şöyle düşünüyorum.

Yeni diplere gelirsem şirketlerin değerleri çok çok çok ucuzlayacak. Bu durumda altta çok çok alıcı gelir ve elimdeki malı almaya çalışacaktır. Öyle bir durumda uzun yıllar yatay bir banda girip hisseleri geri toplamam gerekecektir. Bu durumda faizlerin de yüksek olduğunu düşünürsek çok uzun zaman diplerde kalmak paramin maliyetini kurtarmaz. Ayrıca da enflasyon karşısında erimeyi de engelleyen. Ayrıca elimdeki hisseler TL değer kaybettiği için dolar bazinda da zaten ucuzladı. O yüzden yeni yeni diplere gitmek hiç işime gelmez.
    Abi düşen bıçağı kimse tutmaz tutamaz insan psikolojisine ters 2016 heralde 68.500, 2017 70 bin, daha bu yaz 84.600. Bunlar endeksin tarihinde bir kez kırılmış 2008 yılı desteğine net temaslar. O günlerde mal alabilen kaç kişi var acaba. 100 de 1 yoktur. Forumda kıyamet senaryoları kopuyordu iyi hatırlıyorum. Pala zaten mal satmıyor. Elindeki malın bir kısmını dipten gerektiğinde kendi malıyla kapanabilmek için yerli taşeronlara aktarır. Satış görünen ekseriyetle açığa satışlardır. Kademe izleyenler farkeder bunu da anlamlandıramaz. 20 kademe yukardan 5 milyon lot alan adam 20 kademe aşağıdan 100 bin lotu kaldırmaz. Mal devri yapılmıştır karşı bacağa. Sonrası açığa satışlar.

Ha diyorum ben 5-7-10-15 dklığa göre işlem yapan daytradeçi vobçuyum. Longta açarım shortta.Endeks 150 bin olmuş 50 bin olmuş umrumda olmaz. Ama endeksin geleceğini parlak görmüyorum şu an için. Kırması aşması gereken yerler var. Oraları aşarsa yeniden değerlendiririm. Bence ytd.

5. Ben elliottan anlamam. Misal finansaltezler diye bir hesap bist aylıkta şöyle bir sayım yapmış.

6. Ve endeksin hareketleri aylar önce söylediğim gibi 2008 e çok benziyor. 60 binden 21 bine gelen bir yapı var o vakit.

7. hatalı bir sayım bence...5 dalgasının eğimi 3 dalgasının eğiminden daha dik olmaz...uzun vade sayımda ya 5.2 yapıyoz yada 4 bence...5.2 ye daha yakınım eğer öyleyse 68230 aşağı geçilemez.
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ben elliottan anlamam. Misal finansaltezler diye bir hesap bist aylıkta şöyle bir sayım yapmış.

Alıntı Originally Posted by altnygt Yazıyı Oku
    hatalı bir sayım bence...5 dalgasının eğimi 3 dalgasının eğiminden daha dik olmaz...uzun vade sayımda ya 5.2 yapıyoz yada 4 bence...5.2 ye daha yakınım eğer öyleyse 68230 aşağı geçilemez.
    Ben de farklı yaklaşımlarla BIST100 kabaca 71000 altına inemez diye bir sonuç bulmuş, burada yazmıştım.

Sayfa 430/534 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •