Sayfa 431/610 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 4875 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Biz de Spk görev yapsın adalet dağıtsın diye bekliyoruz. Tuz kokmuş. Daha yakın döneme kadar SPK nın başındaki adam hakkındaki iddialara bak. Bir de bu sadece çıkar çatışmasından ortaya saçılan bir şey. Kimbilir uzun yıllardır neler oldu kimler geldi kimler gitti. Hakkımızı savunması gereken adamlar neler yapıyor. Ky işte bu yüzden kolayca ezilebiliyor, soyulabiliyor. Bu ülkede her şey yalan. Biz de hisse senedi yatırımcısıyız ya. O da yalan olmuş.

2.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Biz de Spk görev yapsın adalet dağıtsın diye bekliyoruz. Tuz kokmuş. Daha yakın döneme kadar SPK nın başındaki adam hakkındaki iddialara bak. Bir de bu sadece çıkar çatışmasından ortaya saçılan bir şey. Kimbilir uzun yıllardır neler oldu kimler geldi kimler gitti. Hakkımızı savunması gereken adamlar neler yapıyor. Ky işte bu yüzden kolayca ezilebiliyor, soyulabiliyor. Bu ülkede her şey yalan. Biz de hisse senedi yatırımcısıyız ya. O da yalan olmuş.
    Bu Eczacı hisseleri para kazanma isteğini ve işlem yapma kabiliyetlerini köreltti.
    Esasında, ne güzelya bugün ya da biraz daha bekleyip önümüzdeki haftaya açıkçılar kafilesine katılmak vardı.

Güzel olurdu, bayrak değişimi yapardık. Eğer gösterirlerse biraz daha yukarıdan, diyelim %10 civarında bir payla banka hissesi satmak Eylül Ekim aylarına neşeli bir giriş sağlardı.

Bence, ayıptır söylemesi, Eylül ortalarndan itibaren borsa " yengen" olacak.
    Evet, Eczacılar isterlerse RK onayı sonrası ilaç ve yatırım holding hisseleri başka bir sezona girip ayrışabilir.

Dedim ya, bankalarda büyük açığa satış fırsatı var. Açığa satış formum yokmuş, üşenmeyip gidip imzalasam belki de haftaya ilaç hissesinden yapamadığımız karları yapablirdim.

Neyse, olmayınca olmuyor veya olmasa da olur !
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

3. Bankaları bilmem. Büyük ihtimal ben de noreply gibi düşünüyorum. Endeks çöküşü öncesi birilerine banka hisselrini okutuyor olabilirler. Ekonomik gerçeklere ters bu yükseliş. 2001 deki demirbank olayını hatırlayalım.

İlaca gelince ben hala finansman konusundayım. Oradan bir hamle bekliyorum. İlaç hisse fiyatının da bunu önden fiyatlama durumu olabilir. Benim tanıdığım eczacı kardeşler KY aleyhine kullanabileceği bu fırsatı kaçırmaz. Ben bu adamlara güvenmiyorum. Eğer benim şüphemin tersi olur da KY dostu bir finansman modeli olursa 'hangi dağda kurt öldü' derim Ky a karşı tavırlarının değiştiğini düşünürüm. 5 Eylül de Rk süresi doluyor. Ek başvuru yapılmış. Bir arkadaş öğrenmişti. Yapılacak olanlardan durum açıklığıa kavuşacak. Hangi yolla çözülürse çözülsün bu işlemden sonra hissenin önü açılır.

4. Dostum suyunu çıkarmadan haberini vermez
     Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Bankaları bilmem. Büyük ihtimal ben de noreply gibi düşünüyorum. Endeks çöküşü öncesi birilerine banka hisselrini okutuyor olabilirler. Ekonomik gerçeklere ters bu yükseliş. 2001 deki demirbank olayını hatırlayalım.

İlaca gelince ben hala finansman konusundayım. Oradan bir hamle bekliyorum. İlaç hisse fiyatının da bunu önden fiyatlama durumu olabilir. Benim tanıdığım eczacı kardeşler KY aleyhine kullanabileceği bu fırsatı kaçırmaz. Ben bu adamlara güvenmiyorum. Eğer benim şüphemin tersi olur da KY dostu bir finansman modeli olursa 'hangi dağda kurt öldü' derim Ky a karşı tavırlarının değiştiğini düşünürüm. 5 Eylül de Rk süresi doluyor. Ek başvuru yapılmış. Bir arkadaş öğrenmişti. Yapılacak olanlardan durum açıklığıa kavuşacak. Hangi yolla çözülürse çözülsün bu işlemden sonra hissenin önü açılır.
    Adamlar ufakçı
    Sadece fabrikanın devredilmesi olayı değil burada yeniden değerleme bedelsiz yedek akçeler vs bir sürü konu var ve hepsinin temelinde hareket bu satın alma ile başlayacak bu nedenle ufakçılık yapıyor ortada ederinin çok üzerinde bir firma ama bir o kadar çapı düşük yönetim var bilmedikleri için değil ahlaksızlıktan yapıyoruz diyemiyorlar

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hiç bir fikrim ve önerim yatırım tavsiyesi değildir. Ciddiye alınmasın sorumluluk kabul etmiyorum

5. Biz bu banka rallisini yanlış yorumlamış olabilirmiyiz. Geçiçi olduğunu düşünüyoruz. Peki kalıcı olabilir mi. Mümkün. Ama olmayabilir de. Mümkünse nasıl mümkün. Biliyorsunuz ABD den Türk iş dünyasına bir uyarı geldi Rusya ile ticaret konusuna. Yaptırımlar Türkiye tarafından yaygın olarak delinirse Türk şirketlerinin de yaptırım konusu gündeme gelebileceği. Bu esnada RTE acil bir çağrı yaptı seçim için toplantı yapıyor. Kendi kurmaylarıyla. Şu çok açık Türkiye ekonomisi bu kışı çıkartamaz. Hem ekonomi çıkmazda hem de Türkiye bu yeni dünya kapışmasında tarafını belirlemeli. Yok öyle ben tarafsızım deyip Nato da kalmak. Bu sürdürülemez.Buna dünya sermayesi izin vermez. Türkiye kendine yetebilen bir ülke değil. Kendi başına kaldığında bugünkü fakir halini bile arar olur. Bu kış halkın öfkesi, hem de NATO mekaniği Türkiye'yi sallar. Hükümet bunu görüyor olmalı. yoksa ilkbahar da seçimde iktidar tam silinir. Silindir gibi bir kış bizi bekliyor. Erken seçim ya da silindir gibi bir kış hem ekonomik hem iç siyasal hem de dış politik açısından. Erken seçimi tercih ediyor olabilir. Bankalardaki alım belki kalıcı, seçim sonrası batının büyük desteği ile Türkiye'nin ayağa kaldırılması ve gerekli güvencelerin verilmesi fiyatlanıyor olabilir.(Bu yol tabi ki geçici bir çözümdür ve yeniden sömürgeleşme yoluna dönüştür fakat konumuz bu değil.)

Bu mümkünse bizim bankalar yeniden düşer fikrimiz züğürt tesellisi olarak kalır. Ekonomik şartların ve dünya siyesetinin dayattığı bu satranç partisinin kazanca giden yoluna RTE ne cevap verecek. Kaybettiği bir oyunu tersine çevirecek şapkadan yine tavşan çıkartabilecek mi. Hem Rusya hemde Batı ona istediği Suriye savaşını vermiyor. Bunu planlamıştı. Suriye savaşı ve sonrası seçim. Bakalım bu yeni duruma bir cevap bulabilecek mi. Yoksa artık erken seçimden başka hamle yok mu? Satrançta bazen hemle yoktur. Hamle yapacak oyuncu ne yapsa kayba götürür. Zugwang hamle yoksunluğu. Evet bu son ralli belki bunu fiyatlıyor olabilir mi?

Dünya kapitalist işbölümüne kimse direnemez. Direneni zamana bağlı olarak dünyanın taşrası yaparlar. Bu koalisyona SSCB direnemedi. Biz hiç direnemeyiz.
    Son düzenleme : bezginbekir; 27-08-2022 saat: 13:45.

6.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Biz bu banka rallisini yanlış yorumlamış olabilirmiyiz. Geçiçi olduğunu düşünüyoruz. Peki kalıcı olabilir mi. Mümkün. Ama olmayabilir de. Mümkünse nasıl mümkün. Biliyorsunuz ABD den Türk iş dünyasına bir uyarı geldi Rusya ile ticaret konusuna. Yaptırımlar Türkiye tarafından yaygın olarak delinirse Türk şirketlerinin de yaptırım konusu gündeme gelebilirceği. Bu esnada RTE acil bir çağrı yaptı seçim için toplantı yapıyor. Kendi kurmaylarıyla. Şu çok açık Türkiye ekonomisi bu kışı çıkartamaz. Hem ekonomi çıkmazda hem de Türkiye bu yeni dünya kapışmasında tarafını belirlemeli. Yok öyle ben tarafsızım deyip Nato da kalmak. Bu sürdürülemez.Buna dünya sermayesi izin vermez. Türkiye kendine yetebilen bir ülke değil. Kendi başına kaldığında bugünkü fakir halini bile arar olur. Bu kış halkın öfkesi, hem de NATO mekaniği Türkiye'yi sallar. Hükümet bunu görüyor olmalı. yoksa ilkbahar da seçimde iktidar tam silinir. Silindir gibi bir kış bizi bekliyor. Erken seçim ya da silindir gibi bir kış hem ekonomik hem iç siyasal hem de dış politik açısından. Erken seçimi tercih ediyor olabilir. Bankalardaki alım belki kalıcı, seçim sonrası batının büyük desteği ile Türkiye'nin ayağa kaldırılması ve gerekli güvencelerin verilmesi fiyatlanıyor olabilir.(Bu yol tabi ki geçici bir çözümdür ve yeniden sömürgeleşme yoluna dönüştür fakat konumuz bu değil.)

Bu mümkünse bizim bankalar yeniden düşer fikrimiz züğürt tesellisi olarak kalır. Ekonomik şartların ve dünya siyesetinin dayattığı bu satranç partisinin kazanca giden yoluna RTE ne cevap verecek. Kaybettiği bir oyunu tersine çevirecek şapkadan yine tavşan çıkartabilecek mi. Hem Rusya hemde Batı ona istediği Suriye savaşını vermiyor. Bunu planlamıştı. Suriye savaşı ve sonrası seçim. Bakalım bu yeni duruma bir cevap bulabilecek mi. Yoksa artık erken seçimden başka hamle yok mu? Satrançta bazen hemle yoktur. Hamle yapacak oyuncu ne yapsa kayba götürür. Zugwang hamle yoksunluğu. Evet bu son ralli belki bunu fiyatlıyor olabilir mi?

Dünya kapitalist işbölümüne kimse direnemez. Direneni zamana bağlı olarak dünyanın taşrası yaparlar. Bu koalisyona SSCB direnemedi. Biz hiç direnemeyiz.

Ne olup bittiğini henüz anlayan yok, 600 milyon dolar civarı bir paranın girdiği söyleniyor, takaslar artıyor ama bankalardaki net takas alıcıları çok büyük değil, yani öyle kar adam yeti denilebilecek bir ayak izi yok.
    Yabancı banka hisseleri likit olduğu için pozisyonlanabilir ama Katarlıların böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum, onlar Türkiye'yi iyi tanıdıkları için doğrudan şirket yatırımı yapıyorlar. Batılıdan da para gelmez.
    Geriye kalan baş şüpheli de hükümetle ilgili kesimlerin içeriye para sokmalarıdır.

Eğer giren para borsayı kaldırmaya ve erken seçime gtürmeye yönelik bir planın parçasıysa belki işe yarayabilir ama yatırım tercihi olarak yanlıs seçimdir. AKP seçimleri kazanırsa bankalara şimdi olduğu kadar vitrin düzenlemesi imkanı vermez. Eğer seçimi kaybederse yeni gelenler en başından bir orta vadeli program uygulayacakları için normalleştirilmiş bir para politikasında bankalar bugünkü karlılıklarını tamamen kaybederler.
    Yani bankalar için hikaye iyi durmuyor.

Kısacası henüz manzara net değil, tam tersine, bulanık. Eylül Ayı içinde daha net belli olur.
    Bu arada bankalar Merkez Bankasının selektif kredi kurallarından kaçmak için yeni yerler bulmuşlar,
    ticari kredi kartı limitleri dahilinde bireysel kredi teklif eder gibi nakit para teklif ediyorlar.

Deveye sormuşlar, boynun neden eğri diye
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Gensenta alimı için; 1- Ecilic de eczyt kasasındaki dövizi hüpletmek için bedelli sermaye artırımı yaparmı. 2-Ecilc bilançosundaki kardan kısıtlanmış yasal yedekleri kullanabilmek için bedelsiz sermaye artırımı yapmak zorundamı Aklımda deli sorular. Hazır burada bezginbekir, noroply gibi tecrübeli arkadaşları bulmuşken sorayım dedim. YTD

8. BU haberin yanısıra sosyal medyada polat holding ile ilgili satın alma, Kazakistan maden şirketi haberleri(yada hikayeleri) Vardı. Ayazağa , kartal , monrol ilaç fabrikası yapımı herşeymi fluğ olur. HAA birde ne demişlerdi yönetim ve yatırımcı bilgilendirmede tam şeffalık ilkesi gibi birşeyler zırvalamışlardı. Bindik bir alamete sonu hayır olur inşallah ytd

Sayfa 431/610 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •