Sayfa 433/898 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 7180 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Asıl soru ..P.tesi ne olur.

2. cezaya iyi yönden bakmak gerekiyor... en azından bir ay daha açığa satış yapanların gazabından kurtulduk...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

3.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    cezaya iyi yönden bakmak gerekiyor... en azından bir ay daha açığa satış yapanların gazabından kurtulduk...
    zaten hisse alım programıda yok açığa satışları resmi olarak karşılayamazdı patroın el atından ne yapar bilemem tabi

4. Adamlar Bu yılın ikinci yarısında petrokimya tesisi temellerini atacaklarını duyurdu...
    yılın ilk yarısının sonunda da PTA tesislerini devreye alacaklarını açıkladı...
    Önümüzde bilanço dönemi var, bedelsiz bölünme beklentisi var...
    Brüt takas uygulamasının uzatılması yatırımcıyı değil, borsayı kumara çevirenleri etkiler...
    Aslında açığa satış işlemi tamamen borsamızdan kalkmalı... kredili işlemlere de ciddi sınırlar konulmalı...

Alıntı Originally Posted by borspack Yazıyı Oku
    Asıl soru ..P.tesi ne olur.
    İlk etapta panik satışları olabilir(-3,-4 civari )kapanışı ise artı olur kişisel tahminim...

6. Açık söylemek gerekirse, brüt takas uygulaması kalksaydı, pazartesi olacak işlemlerden daha çok tedirgindim...
    Bence şirkete güvenen orta ve uzun vadeli yatırımcıyı korumaya dönük bir uygulama... Şu anda içim daha rahat...

7.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    ANADOLU AJANSININ DÜNKÜ HABERİ

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinde yol haritası belli oldu.

SASA'dan yapılan açıklamaya göre, son olarak, Yumurtalık'ta Özel Endüstri Bölgesi çerçevesinde arazinin önemli bölümünün tedarikini tamamlayan şirket, kalan bölüm için son adımda beklenen acil kamulaştırma kararı ile birlikte de bu yılın ikinci yarısının başlarında temel atmayı planlıyor.

Daha önce 11,8 milyar dolar olarak kararlaştırılan yatırım tutarının 20 milyar dolara yükseltildiği projede tesis inşa yol haritası da netleştirildi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun verdiği bilgiye göre, 1. fazda; 2023-2026 arasında 1 milyon ton kapasiteli PDH ve polipropilen üretim tesisi, 2 milyon ton kapasiteli paraksilen ve aromatik üretim tesisi ve liman yapımı, 2. fazda; 2025-2028 arasında 1 milyon ton kapasiteli PDH ve polipropilen üretim tesisi, 200 bin ton kapasiteli SAP, 100 bin ton kapasiteli 2-EH, 300 bin ton kapasiteli ACN, 1,6 milyon ton kapasiteli PTA ve 700 bin ton kapasiteli MEG üretim tesisleri, 3. fazda ise 2027-2032 arasında 12 milyon ton kapasiteli rafineri tesisi ile entegrasyon tamamlanarak 2 milyon ton kapasiteli 2. faz aromatik ve paraksilen, 700 bin ton kapasiteli MEG üretim, 1 milyon ton kapasiteli polietilen ve 600 bin ton kapasiteli PVC üretim tesisleri planlanıyor.

SASA, Honeywell UOP ile Yumurtalık yatırım alanında, 1,5 milyar dolarlık yatırım tutarı ile propilen üretim tesisi kurulması ile ilgili lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşması imzaladı.

2026'nın ilk yarısında bitirilerek ciroya katkısı 1,2 milyar dolara ulaşması beklenen, yıllık 1 milyon ton kapasiteli propilen üretim tesisi ile Türkiye'nin ithalatı da önemli ölçüde aşağıya çekilmiş olacak.

Tekstil ülkesi Türkiye'de üretilmeyen ve yıllık yaklaşık 2,5 milyon ton ithalatı yapılan propilenin 1 milyon ton üretimi ile ihtiyacın yüzde 40'ı milli kaynaktan karşılanmış olacak.
    kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sas...i-oldu/2791731
    Anadolu ajansının şu dünkü haberi, brüt takas mevzularından dolayı gargaraya geldi ve hisse bunu fiyatlayamadı... Haberde yatırımlara dönük bütün cevaplar var...

8.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    İlk etapta panik satışları olabilir(-3,-4 civari )kapanışı ise artı olur kişisel tahminim...
    inşallah ...

Sayfa 433/898 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •