Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 434/1002 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534934 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
    2007 yilinda 4 milyon dolar simdi 20milyon dolar

Biz yanlis meslekteyiz

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...rildi-5759166/

2.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bizim tek avantajımız var. Borç tl bu nedenle bu miktar bir güzel enflasyona yedirilecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    borcu enflasyona yedireceksinde maaşlar ne olacak
    taş mı kemireceksin

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    borcu enflasyona yedireceksinde maaşlar ne olacak
    taş mı kemireceksin
    Maaşlar enflasyona göre arttığı için yüzdesel olarak maaştaki taksit tutarı azalıyor. Ancak kirada oturursanız. Maaşınızdaki oran ev sahibinizle arasınızdaki ilişikiye bağlı olsada, yüzdesel olarak en iyi ihtimalle ev taksidine göre daha fazla oluyor. Seçim sizin isterseniz kredi çekin, isterseniz kirada oturun.

Burada daha öncede belirtildi. İkamet için bir ev almak gerekliliktir. Eskiden yatırımlık ev alınmaz. Çocuklar ileride kirada oturmasın diye ev alınırdı.

O egeli ben değilim

4. Urlayı düşünenler güzelbahçeye baksın.
    Bahçeli, havuzlu, otoparklı bir sürü müstakil ev var.
    Fiyatlarını bilmiyorum fakat bir izmirli olarak oraları çok beğeniyorum.
    Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Maaşlar enflasyona göre arttığı için yüzdesel olarak maaştaki taksit tutarı azalıyor. Ancak kirada oturursanız. Maaşınızdaki oran ev sahibinizle arasınızdaki ilişikiye bağlı olsada, yüzdesel olarak en iyi ihtimalle ev taksidine göre daha fazla oluyor. Seçim sizin isterseniz kredi çekin, isterseniz kirada oturun.

Burada daha öncede belirtildi. İkamet için bir ev almak gerekliliktir. Eskiden yatırımlık ev alınmaz. Çocuklar ileride kirada oturmasın diye ev alınırdı.

Bundan anladığım çalışanlar aldıkları zam ile alım gücünü koruyor.
    örneğin, çalışan maaşı ile geçen sene 1000 simit alıyorsa, bu sene de 1000 simit alıyor. Gelecek sene de 1000 simit alacak.
    Aramızda böyle biri var mı?
    2 sene önce 950 tl aldığım PS4 geçen gün gördüm Hp'de 5000 tl ye satışa sunulmuş.
    sana göre benim maaşım 5 kat artmış olmalı değil mi

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    örneğin, çalışan maaşı ile geçen sene 1000 simit alıyorsa, bu sene de 1000 simit alıyor. Gelecek sene de 1000 simit alacak.
    2 sene önce 950 tl aldığım PS4 geçen gün gördüm Hp'de 5000 tl ye satışa sunulmuş.
    İstatistiklere göre hane halkı toplam gelirinin %20 ile %30 unu barınma giderine harcıyor herhangi bir " t " anında. Şayet enflasyon kadar geliriniz ve kira gideriniz artıyorsa bu oran hep sabit kalacaktır, oturmak için kredi ile ev almanın esprisi bu oranı yıldan yıla azaltmak ve sıfırlamak.
    Bu arada oyun konsollarına %50 gümrük vergisi geldi sanırım, tam almaya niyetlenmiştim

7.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    İstatistiklere göre hane halkı toplam gelirinin %20 ile %30 unu barınma giderine harcıyor herhangi bir " t " anında. Şayet enflasyon kadar geliriniz ve kira gideriniz artıyorsa bu oran hep sabit kalacaktır, oturmak için kredi ile ev almanın esprisi bu oranı yıldan yıla azaltmak ve sıfırlamak.
    Bu arada oyun konsollarına %50 gümrük vergisi geldi sanırım, tam almaya niyetlenmiştim
    alım gücünü korumaktan bahsediyorum.
    18 tl aldığım tereyağı 45 e çıkmış,
    20 tl aldığım peynir 40 tl ye çıkmış.
    7-8 aldığım yumurta 15 tl ye çıkmış
    kim 2 sene de % 100 zam aldı.
    % 30 nasıl bulacak diye sorayım o zaman

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Ben zenginleşiyoruz demiyorum. Göreceli olarak oran düşüyor diyorum.
    Bakın benim ailem 90larda ev almaya çalışıyordu. Biz para biriktirdikçe ev fiyatları yükseliyordu. Biriktirdiğimiz para eve yetmiyordu.
    Şu andada yetmiyor ama şu anda kredi ile kendinize oturmak için ev almak mantıklıdır.

Ancak hepimizin haddimizi bilmemiz gerekiyor. Gereksiz lükslere, ihtiyacımızın fazlasına, ödeme gücümüzün üstünde bir eve para yatırmak bizim ileride taş kemirmemize neden olabilir.

Yatırım için ev tavsiye etmiyorum. Kiracı için hiç tavsiye etmiyorum. Ama oturmak için alın.

O egeli ben değilim

Sayfa 434/1002 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •