Sayfa 435/494 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485 ... SonSon
Arama sonucu : 3947 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Şunu söyliyebilirim ne şirketler var parmakla gösterilen olmaması gereken yerleri gören, bırak pandemide bile ortalıkta sinek bile uçmuyorken ne fiyatlara düştüler ki icraatleride yoktu iş anlamında ve binlerce çalışan binlerce maliyet kalemi olmasına rağmen 1 veya 2 yıl içerisinde öyle bir toparladılar.
    Ama şuan öyle durumlar olmamasına rağmen ki arabalar, avmler, düğündü dernekti, eğlencesiydi, yemesiydi içmesiydi, yazlıgıydı tatiliydi beyaz eşyasıydı, inşaatıydı ve üzerine bu kadar hayat pahalılığı olmasına rağmen ki bunların hepsinin uçu şirketlerin finansallarına kadar dayanıyorsa!
    Sorun nedir? Bu kumar nedir demeden alamıyorum kendimi! Ytd

2. Örnek bugün AVM’lere gittiğinizde geçen sene dolar kuru yüzde 20 düşük olmasına rağmen 5 binlik ayakkabıyı 2 binliraya , 15 binlik montu 4- 5 binliraya alınabiliyorsa hani enflasyon nerede?
    Enflasyon bilinçli olarak şişirilmişse hani şirket karları nerede? Giyim tabi örnek bir çok şey için kanımca böyle!
    Dağ orada, ağaç nerede kedi nerede..
    ne diyim.. Ytd

3. Dün 2022-2023 ve 2024 ün 9 aylığını kıyaslama yaptım kurlar eşliğinde. Peki 2024 deki enflasyon fiyatlaması kur farkını da göstererek! Nerede bu enflasyon fiyatlarının karşılığı olan cirolar?
    O avmlerde sadece giyim yok ki hersey birbirine ilintili aldığın tavadan beyaz eşyasına kadar? Nerede bu cirolar? Cirolar yoksa peki o fahiş fiyat artışları neydi peki. Bugün 3 biri bırak belki 4 de biri daha uyguna alınıyorsa aradaki fark kime gitti?
    Varsa anlatabilen yazarsa sevinirim ama adını kampanya koymadan olursa lütfen! Ytd

4. Eeee madem 15-20 binlik montu 5-6 bin liraya, 6-7 binlik ayakkabıyı 2-3 bin liraya satabiliyordunuz kaldı ki geçen senenin emtiasına göre ve döviz kuruna göre bu sene ile kıyaslayınca bu senenin cirosuna nasıl yansıtacaksınız? Geçen senenin karı nerede bu sene ne olacak!
    Vay arkadaş kaldı ki lojistik maliyetleri taşıması vs bu sene artan akaryakıt fiyatları personel zamları olması vs vs bir sürü ilavesi kira zammı!
    Böyle iş mi olur anlamlandıramıyorum!
    Ha iyi birşey değil mi bu ucuzlama evet iyi birşey ama geçen yılın karı nerede o zaman diye düşünmeden edemiyorum.. Ytd

5. Var mı yanlışım! Gördüğümü aktardım görmediğimi zaten bende bilemem. Ytd

6. Ne film cevirdikleri belli değil , kamu kagıtlarından uzak durmalı , bakkal yada market rekabetin en yoğun oldugu bir firma bundan kat ve kat karlı, hakim olduğu piyasasını özel sektöre dagıtıyor yeni oyuncuları kendi eliyle besliyor, yakında araba cam piyasasını. Ambalaj piyasasını da kaptıracak görürsünüz ..siyasete girmek istemem ama bu yönetim de kar amacı gütmüyor besleme amacı güdüyor bu acık

Alıntı Originally Posted by halkevi Yazıyı Oku
    Ne film cevirdikleri belli değil , kamu kagıtlarından uzak durmalı , bakkal yada market rekabetin en yoğun oldugu bir firma bundan kat ve kat karlı, hakim olduğu piyasasını özel sektöre dagıtıyor yeni oyuncuları kendi eliyle besliyor, yakında araba cam piyasasını. Ambalaj piyasasını da kaptıracak görürsünüz ..siyasete girmek istemem ama bu yönetim de kar amacı gütmüyor besleme amacı güdüyor bu acık
    kamuda vakf ı beğeniyprum ama bu çekincelerden dolayı el gitmiyor üstelik dolar bazlı 5 te biri mi 0 da biri mi artık o kadar beleş geçmişe göre.

yönetim bi hissedarları beslemiyor zamanında dedik kar dağıtmamak için yatırım yapıyor işler bu noktaya geldi.

45 tane fabrikası var hocam şirketin pazar kaybetmesi bile yıllar alır....ancak hisse fiyatı ile bilançonun pazarın çok bi alakası yok bizim ülkede.10 milyar kar yaptı tskb az mı?en son %6-7 aşağı basıyorlardı.büyük bankalardan bile iyi karı var .pazara hakim olmak küçük olmak falan hepsi traş geliyor biri kaldırıp götürüyor.bu hisse de 100 lira olacak ve o zaman kimse pazar lideri ya da sonuncusu ne kadar kar etmiş falan umursamayacak illa bi kılıf bulacaklar

8. Değerli Üyemiz,

Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.

Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %9 azalış ile 86 milyon dolar olurken, miktar bazında da %6 oranında azalış gerçekleşmiştir.

Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %5 azalış ile 113 milyon dolar olurken, miktar bazında da %6 oranında azalış gerçekleşmiştir.

DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)

Düzcam ihracatı Ocak ayında;

• Yaklaşık %7 azalış ile 10 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında ihracat ise %1 azalarak 29 bin ton olmuş, ortalama birim fiyat 347 $/ton olarak gerçekleşmiştir.

• Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Romanya, Cezayir, Irak ve Fas olmuştur.

CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)

Cam Ev Eşyası Ocak ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla yaklaşık %1 azalarak 22,3 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.244 $’dan ($/ton), 2.228 $’a ($/ton) gerilemiştir.

• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, Almanya, İngiltere, Irak ve ABD olmuştur.

CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)

Cam Ambalaj Ocak ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla %22 azalma ile 12,5 milyon dolar seviyelerine gerilerken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 521 $’dan ($/ton) 497 $’a ($/ton) gerilemiştir.

• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, İngiltere, Irak, Bulgaristan ve Fransa olmuştur.

2024-2025 Ocak ayı ihracat verilerinin bulunduğu detaylı tablolar ekte verilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Sayfa 435/494 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •