Sayfa 436/777 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye karşı, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

Senato'nun da kabul etmesinin ardından, Türkiye'ye F-35 yaptırımlarını da öngören kararın yürürlüğe girmesi için tek onay mercisi ABD Başkanı Donald Trump kaldı. Trump'ın imzalaması halinde, Türkiye'ye F-35 yaptırımı da resmileşecek.

Hamleler ufak ufak. Sadece piyon hamleleri. İlginç...

2.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye karşı, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

Senato'nun da kabul etmesinin ardından, Türkiye'ye F-35 yaptırımlarını da öngören kararın yürürlüğe girmesi için tek onay mercisi ABD Başkanı Donald Trump kaldı. Trump'ın imzalaması halinde, Türkiye'ye F-35 yaptırımı da resmileşecek.

Hamleler ufak ufak. Sadece piyon hamleleri. İlginç...
    Önce piyonları yerleştirirsin..

Herşey bu görüşme ile başladı..
    RTE ile olmaz dendi..Bence üzeri çizildi..

Şimdi ilk düşündükleri dolar artışı üzerinden toplumsal hareketler..
    Bunu enflasyon ile falan yapmaya kalkarlarsa olmayabilir..
    Bizim toplum ses etmez idare eder..

Ama dolar borçlu enerji firmaları çok hassas noktada..
    Botaş elektrik üreticilerine doğal gaza yüzde 50 zam yaptı..
    elektrik bu sene yüzde 20 zamlandı..
    daha doğal gaz zammı kapıda ama rusya bize bi güzellik yapabilir mi acaba..
    benzin zamlarını şimdilik durdurdular..

http://www.sonhaberler.com/ekonomi/b...i-h647993.html

Çinden bulunan kredinin özellikle enerji firmalarına harcanacak denmesi düşündürücü..
    Resmen bir ekonomik savaş söz konusu..

Buradan çıkacak sonuç şu anda batı dünyası kredi musluklarını tamamen kapamış durumda bize..

3.6 milyar gibi bir dış borcu anca çin den buluyorsan ..
    Durum budur..

3. Amerikanın istediği nedir?
    Pastör denen şahıs mı? Ev hapsine alındıktan sonra zaten Türkiye geri adım atmışken
    hamle sırasını beklemeden yapılan bu hamlenin amacı gerçekten pastörü geri almak mıdır?
    ABD otoriter olmayan bir lidere bile bunu yapsa gerçek amacı işaret ettiği olabilir mi?
    Buna inanacak kadar budala olamam...
    Bu Türkiyeyi yalnızlığa itmekten başka amacı olmayan bir karar. Amaç ne pastör ne de s400 ler.
    Amaç ortadoğuda size ihtiyacımız yok. Ya biat edersiniz yada karşınızda bizi bulursunuz demek.
    Bizden değilsiniz demek.
    Bunları yazarken milliyetçi duygularımla değil tamamen yapılan stratejik hamleyi mantığımla yorumluyorum.
    Sn Cumhurbaşkanının kişiliği ortada. Birinci hamle sonrasında ev hapsine alınan biri için sonraki
    hamleler biz pastörü falan istemiyoruz derdimiz başka demek. Kim olursa olsun o makamda bu kadar kısa sürede
    erk i elinde bulunduran geri adım atamaz.Dertleri açık ve net; biz orta doğuda bize
    köstek olacak bir Türkiye istemiyoruz, sadece bu...

Uyku girmedi gözüme....
    Sabah ola hayrola yine de...

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Şimdi ilk düşündükleri dolar artışı üzerinden toplumsal hareketler..
    Bunu enflasyon ile falan yapmaya kalkarlarsa olmayabilir..
    Bizim toplum ses etmez idare eder..

Ama dolar borçlu enerji firmaları çok hassas noktada..
    Botaş elektrik üreticilerine doğal gaza yüzde 50 zam yaptı..
    elektrik bu sene yüzde 20 zamlandı..
    daha doğal gaz zammı kapıda ama rusya bize bi güzellik yapabilir mi acaba..
    benzin zamlarını şimdilik durdurdular..

http://www.sonhaberler.com/ekonomi/b...i-h647993.html

Çinden bulunan kredinin özellikle enerji firmalarına harcanacak denmesi düşündürücü..
    Resmen bir ekonomik savaş söz konusu..

Buradan çıkacak sonuç şu anda batı dünyası kredi musluklarını tamamen kapamış durumda bize..

3.6 milyar gibi bir dış borcu anca çin den buluyorsan ..
    Durum budur..
    Elektrik fiyatlarini kasim ayindan sonra gorun. Enka nin elektrik uretim satin alim anlasmasi ekimde bitiyor. Enka disinda bir kac sirket daha var (toplamda 5000 mw civarinda). Bu sirketler kar etmiyorsam uretim yapmam derse, elektrik spotta 50 60 kuruslari gorebilir.

Eger bu durum olursa(kesinlikle olacaktir) dolar yukseldi ihracat artti diye sevinenler enerji maliyetlerinin artmasi ile hangi sekile girecekler merak ediyorum.

Euas a yurt disinda sirket acip elektrik ihracati ve ithali icin bakanlar kurulu yetki verdi. Ilk basta bunu ihracat icin verdiklerini dusunmustum ancak yakinda guney komsularimizdan elektrik ithal etmeye baslarsak hic sasirmayacagim.

Dolar tl kuru yukselmeye basladigindan beri bir sinir harbi yasaniyordu. 5 seviyesinin bir milat olacagini dusunuyorum. Bir sure sonra gerilen sinirlerin kopmasi muhtemel.

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

.

Onun için pastöre gerek yoktu. Halkbank davasında istedikleri gibi at oynatırlardı. Ve tek bir vezir hamlesi ile şahı devirirlerdi.
    İsteselerdi...
    Yavaş olmasının sebebi genelde toplumsal refleksleri yok etmek içindir. Piyonlarla önemsiz hamleler...

6.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Onun için pastöre gerek yoktu. Halkbank davasında istedikleri gibi at oynatırlardı. Ve tek bir vezir hamlesi ile şahı devirirlerdi.
    İsteselerdi...
    Yavaş olmasının sebebi genelde toplumsal refleksleri yok etmek içindir. Piyonlarla önemsiz hamleler...
    Olabilir..
    Ağır ağır..
    Belkide bir ihtimal diyorlar..
    Her halükarda bu borç yaptık FED faiz artırdı yok DXY yok ABD 10yr lardan..
    Öte bir durum..
    Daha evvel buralarda çok yazdım..
    Bu FED faizleri bir bize mi artırıyor diye..
    BRL MXN RUB ZAR hepsi 2016 seviyelerinde..

2013 2014 den itibaren fetö ile mücadele kapsamında ABD ile derinden derine papaz!!! olma durumları mevcut..
    Bir çizgi değiştirme söz konusu TR için..
    Biz saga geçiyoruz ABD ve batı hayır soldayız diyo
    Biz sola geçiyoruz hayır sağdayız diyo..
    Bu arada rusya ve çin ile yedek kuvvet olarak yakınlaşma çalışmaları..
    Dikkat edilirse fetö rusya uçağını düşürerek (bir iddia) bizi rusya kampından uzaklaştırmaya çalıştı idi..

Oyun çok çok başka..

7. Günaydınlar
    Teknik olarak bakacak olursak kırmızı DD ve kırmızı trend direnci artık çooook önemli. Üzerinde günlük kapanışlar doları yukarıda yazdığım hedeflere uçurur.
    OV resimdeki bayrak formasyonuna PA kuralları ile baktığımda aşağı gelme ihtimali de küçümsenmemeli. Böyle bir formasyonu normal siyasal konjontürde değerlendirsem aşağı gelme ihtimali yüksek derdim, ancak ciddi savrulmalar olması mümkün bu ortamda böyle bir söz söylemek imkansız.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    ABD Türkiye'ye karşı yaptırımları sıralıyor.

Buna karşı yapabileceğimiz tek şey ilgililerin laf üretmesi.

"Biz yemeyiz o tehditleri" (Ne tehdidi adam resmen dövmeye başladı)

"Onu öyle demezler peynir ekmek yemezler...devamı malum" (F-35 leri vermeyeceğim)

"O lafları atlattık....." (Kredi kuruluşlarındaki ABD li üyeler Türkiye'nin kredi taleplerine zorluk çıkaracak)

"İçişleri ve Adalet bakanlarının mal varlıklarına el koydum, ABD ye gelirlerse de içeri atacağım) (Olsun bizim orada malımız yok. Zaten bundan böyle ABD ye gideni de bildikleri gibi yapsınlar)

ABD Erdoğan'ı indirmek için koca ağacı silkeleyip duruyor.

Bu ağaçta bizler (insanlar, kurumlar) yaşamaktayız. Pek yakında tutunacak dalı kalmayan sapır sapır dökülecek korkarım.

Sayfa 436/777 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •