Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: Viop - XIII

Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    normalde ben de pek hastalık bilmezdim. ocakta çok fena bir virüs mikrop her neyse geldi. 1 ay boyunca boğazlar ve lenf bezleri şiş dolaştım. arada öksürük krizleri ve sürekli hafif ateş. 1 ay boyunca gezip ayakta atlattım neyseki. ama ilaç çok içtim malesef. normalde ilaç da kullanmazdım ama 1 ay geçmeyince artık dayanamadım.

belki korona vs değildi ama son zamanların virüslerinden çok farklı dayanıklı bir illetti. bizdeki yayılma hızının düşük olması belki de aramızda koronaya bağışıklık kazanmış kişiler olduğunu gösteriyordur
    sars ile aynı yapı zannedersem bu ve mutlaka yakalanmıştır..2003 yılında sars demişlerdi bunun adına..
    suriye ile olan muhabbetten sonra (dün de yazdım) uzun süreli ve kuru oksuruklu olanını 1 yıl önce , inanılmaz şekilde hapsuruk tiksirik burun akıntısı olanini 3 yıl önce geçirdim..
    hastalığın iyileşme süresi : 30 gundu..
    ise yaramayacagini bildiğim halde 1000 lik antibiyotik verdi doktor , 2 kutu..
    anca duzeldim , faranjit (meslek hastalığı) eşliğinde..
    cigerlerde sıkıntı yok dedikten sonra doktor , iyileşiyorsun..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzey Ege - İstanbul
    Gönderi
    14,185
    Benimde bir ay önce boğazım kötü oldu. İlk defa böylesini gördüm. Yutkunurken bıçak batıyor gibiydi, yemek yerken ağlatacak derecedeydi. Antibiyotik aldım üç gün sonra düzeldi ama hala konuşurken bi anda tak diye sesimi kesiyor.
    Dünyada en zor şey kırılan bir kalbi onarmaktır...

yani öyle sadece ülkenin demografik yapısı değişmiyor mülteci ile ,envai türlü hastalık form değiştirerek sana geliyor..
    yine doğa kanunları işliyor , sonuç değişmiyor..vücut tepki gösterirse hayattasin ve direnç kazanıyorsun , yok değilse mortingen..
    insan vücudu her ortama adapte olmaya programlanmıştır..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

4. Virüs olayı, doğal seleksiyonda dunyanın kendini koruma sistemi. İnsanlık(hava kirliliği, savaşlar, aşırı tuketim, aşırı kimyasal salınımı) dunya için tehdit olmaya basladı. Buna benzer virus ve hastalıklarla daha çok uğrasacak. İnsanoğlu kendini geliştirdikçe viruslerde doğal olarak kendini geliştiriyor.
    İnsanlık için esas tehdit kapitalist duzen ve gelir dagılımında eşitsizlikte yatıyor.
    Bu virus olayından sonra gelişmiş ulke kategorilerinin guncellenmeye ihtiyacı doguracagini dusunuyorum. 1 milyarin ustunde nufusla çin bu olayı yaklasık 5 bin olumle atlatacak. Avrupa sinifta kaldı virusu yenmis ulke ornegi olmasina ragmen salgini onleyemedi. Abd de durum hala belirsiz. Bence bizdeki durumda gayet iyi onlemler cok gec kalmadan alindi.
    En onemli savunma vücudun kendi savunma sistemi, bu nedenle vucudunu koruyan ve iyi bakan ayakta kalir. Genetik yapida ciddi onem arz ediyor.
    Bence gocmenler turkiye için firsat oldu ve daha zayif ve farkli viruslerle karsilasarak vucut bagisiklik sistemi savasmayi onceden deneyimledi. Turkiyede virusun fazla yayilacagini dusunmedigim gibi olum oraninin da diger ulkelere kiyasla dusuk olmasini bekliyorum.
    Borsaya gelince 148 binlerdeyken buralari bekliyordum. Hedefim gerceklesti. Bundan sonra kisa vadede bist 30 için 128 binlere dogru bir cikis bekliyorum. Karar verme yeri orasi. Sonradan da gidisata bagli olarak yukari yada asagi yon belli olacak gibi.
    Butun kaoslar satin alindi gibi sira iyi haberleri satin almaya geldi.
    Bol sanslar..

5. Hac olayına hiç yorumum yok ama umre işine fena tilt oluyorum hele birden fazla gidene deliriyorum. Çevremde Kur'an'ın mealini belkide hiç okumamış içinde ne yazıyor kulaktaan dolma bilgilerle mişli mışli konuşup umreye defalarca gidip marifet yaptigini insanlar görüyorum. Üstüne birde hala yeniden gitme derdinde olanlarda var. Bu iş ibadetin ötesinde tatil yiyip içme etkinliğine döndü. Suudlar senin teroristini beslerken her türlü adiligi arkandan çevirirken bu adilere dünyanın dovizini veriyoruz. Verenleyinfe büyük cogunluguda ülke ekonomisine ufacık bir katkısı olmayan insanlar. Yapılacak en mantıklı şey her kişiye sadece bir 1 kez umre ye gitme hakkı verilmeli. Virüs içinde en az 2 yıl umre ve hac yasak olmalı.

Alıntı Originally Posted by Volna Yazıyı Oku
    Diyanet işleri başkanı hemen istifa etmelidir .

Bu ortamda 21.000 kişiyi umreye kim gönderdi .

Camiler de hemen kapatılmalı .

Herkes namazını evde kılsın
    +1000

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu asi olacaksa hebatit ya da tetenoz asilari gibi olmali. Titren iyi oldugu muddetce asiya ihtiyac duyulmamali.

Ben bu sene grip asisi oldum ama yine grip oldum. Belki olmasam daha agir atlatirdim. Asi hastaligi engellemiyor ama etkilerini zayiflatiyor.

Habertürkte izlemiştim. geçmiş yıllara göre aşının içeriği belirleniyormuş her yılın sonunda değerlendirme yapılıyormuş. Kimi zaman %70 kimi zaman %30 etkili oluyormuş. Etkisi grip sezonuna bağlı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Hac olayına hiç yorumum yok ama umre işine fena tilt oluyorum hele birden fazla gidene deliriyorum. Çevremde Kur'an'ın mealini belkide hiç okumamış içinde ne yazıyor kulaktaan dolma bilgilerle mişli mışli konuşup umreye defalarca gidip marifet yaptigini insanlar görüyorum. Üstüne birde hala yeniden gitme derdinde olanlarda var. Bu iş ibadetin ötesinde tatil yiyip içme etkinliğine döndü. Suudlar senin teroristini beslerken her türlü adiligi arkandan çevirirken bu adilere dünyanın dovizini veriyoruz. Verenleyinfe büyük cogunluguda ülke ekonomisine ufacık bir katkısı olmayan insanlar. Yapılacak en mantıklı şey her kişiye sadece bir 1 kez umre ye gitme hakkı verilmeli. Virüs içinde en az 2 yıl umre ve hac yasak olmalı.
    Annem yillardir hac a gitmek istiyor ama gidemiyor. Kurada cikmiyor. Gecen yil umreye gitti. Dedim gitmisken bir kurban keseydin, zaten her taraf seytan olmus al sana hac. [emoji3] Dedim allah kabul eder

Olmaz oyle sey dedi.

Sayfa 436/1002 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •