Sayfa 436/493 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486 ... SonSon
Arama sonucu : 3938 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1. stopajı burada anlattık, resmen bes soyguna dönmüş durumda.
    bence 6 yılı doldurup çıkın.
    fon alacaksanız gidip tefaştan alın, çıkarken %15 gibi fahiş bir stopaj ödemezsiniz ve istediğiniz zaman çıkabilirsiniz.
    devlet katkısı dediğiniz gibi enflasyonda çöp oluyor zaten hesaba bile katmaya gerek yok.

Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Selamlar, BES'e 2017 de girdim. Bu sene 6 yıl dolacak. 10 yıl beklemeyip bu sene çıksam BES'ten ne kadar zarar ederim? 4 sene daha beklemeye değer mi?

Not 1: Uygulamadan bugün ayrılsam ne kadar alırıma baktım. Şimdi çıksam 100 liram 80'e düşüyor. (2 ay sonra 6 yıl dolacak. O zaman kaç verecekler bilmiyorum.)

Not 2: Çıkarken getiri üzerinden hesaplanan stopaj vergisi de kesiliyor. Miktar çok fazla geldi. İnsaf diyorum.

Not 3: 10 yıl dolunca devlet katkısının %60'ını alınabiliyor. 6 yıl dolunca ise %35 i. Bu enflasyonist ortamda devlet katkısının %25'i zaten kuş olmadı mı? Aslında çıkmak için iyi bir zaman gibi. Ne dersiniz?

Uygulamadan baktım şimdi. Hesabın 6 yılı dolmadığı için %15 ini ancak alabilirsin diyor. O da 20K lira yapıyor. (Toplam 130K devlet katkım var) 2 ay sonra 6 yıl dolacak. O zaman (%35'i 45K yapıyor) verecekler. 10 yıl için 4 yıl daha beklemeye muhtemelen gerek yok. (%60'ı 80K yapıyor)

Asıl stopajdan gömüyorlar.
    Ama stopaj sabit mi acaba? 3 yıl sonrada aynı oranda stopaj kesilecek, 10 yıl sonrada doğru mu?

Hayatimda boyle bir kampanya ilk defa goruyorum.Kim yatirir o kadar tutari bir kerede merak ediyorum. Ben mi yanlis anliyorum acaba.

https://www.allianz.com.tr/tr_TR/faa...ampanyasi.html

3.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Hayatimda boyle bir kampanya ilk defa goruyorum.Kim yatirir o kadar tutari bir kerede merak ediyorum. Ben mi yanlis anliyorum acaba.

https://www.allianz.com.tr/tr_TR/faa...ampanyasi.html
    Bu mesaj bana da geldi. 4 milyon yatırınca IPAD veriyorlar. Kim IPAD almak için 4 milyon yatırır muamma.

4.  Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    dediğiniz gibi yapacağım.2024 devlet katkısını alıp ocak ayında çıkmayı planlıyorum.
    Hocam bes te yıl kavramı takvim yılı değil. Sözleşmenize göre değişebilir tarihler bilginiz oldu

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Merhabalar,
    2 senedir fiba emeklilik kullanıyorum. İnternet ve mobil kullanıcı ara yüzlerini bir türlü beğenemedim. Fonların detaylı olarak getirilerini göremiyorum. Çok ilkel olduğunu düşünüyorum. Sizin memnun olduğunuz ve önerebileceğiniz emeklilik şirketi var mı acaba ?
    Teşekkürler.
    Son düzenleme : onurbey; 15-10-2023 saat: 15:53.

Alıntı Originally Posted by Seiko299 Yazıyı Oku
    Hocam bes te yıl kavramı takvim yılı değil. Sözleşmenize göre değişebilir tarihler bilginiz oldu

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    benim sözleşmede 31 ekim 2023 yazıyor...2024 ocak gibi ayrılmayı planlıyorum.

7. Sözleşme yaptığınız bes şirketinin fonlarının harici fon koyulabiliyor mu portföye?
    Yani sözleşme Garanti bes ise sadece Garanti bes portföyden mi fon koyulabiliyor?

Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Sözleşme yaptığınız bes şirketinin fonlarının harici fon koyulabiliyor mu portföye?
    Yani sözleşme Garanti bes ise sadece Garanti bes portföyden mi fon koyulabiliyor?
    hayir diger sirketlerin fonlarini da alabilirsiniz. BEFAS diye aratabilirsiniz internette.

Sayfa 436/493 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •