Bugünüde para piyasalarına bakmadan geçirdim. Bu akşam biraz baktım. Sanırım yarın yeniden BIST de long kovalamaya başlayacağım. XBANK taki endişe geçmişe benziyor. Endişe neydi, niye geçti orasıda benim için muallak.
Son bir kaç günde neler oldu.? Aşı etkisini göstermeye başladı. Aşının çok yapıldığı abd, Almanya, israil de, son 3 günde Vaka sayıları düşmeye başladı. Hisse borsaları için iyi.
abd'de piyasaların sevdiği yellen başa geçti. Ve abd finans devlerinin istediği ilk açıklamayı yaptı, "güçlü dolar hedeflememeliyiz, PİYASAYA bırakmalıyız" demiş. Piyasa kim.? ibrani kökenli siyonist finans devleri. biden ve yellen kim.? İkiside ibrani asıllı, yahudilerin yukarı çıkardığı 2 elemanları. Hali ile Efsane keçi ne derse onu yapacağız diyecek halleri yok.
yellen ve biden hisse piyasaları için iyi. yellen piyasa ne isterse yapacak, biden da trump gibi kavga etmek yerine diyalog yolunu seçecek gibi görünüyor. Herkes "biden gelirse ayvayı yeriz. tayyip, trump ile kanka, bidenla değil, kaçııın" dendiğinde. Aptal dost yerine akıllı düşman daha iyidir başlığı ile bir yazı yazmıştım ve devamında trump döneminde başımıza gelenleri hatırlatmıştım. Sizde göreceksinizki "hırsız aptal deli dost" yerine "aklı başında düşman" iyidir. trump az vergi kaçırmamış o sebeple hırsız dedim, ayrıca çamaşır suyu içerseniz virus ölür dediği için deli dedim. Sağa sola saldırdığı ve hakaretler yağdırdığı içinde aptal dedim. "deli ve aptal" nasıl olurda abd ye başgan olur ve bu kadar zengin olur. AŞIRI Zenginliği getiren akıl değil AŞIRI HIRS dır bunu daha kaç kere açıklayayım bilemiyorum. Çiftlikbankın tosunu şu an çok zengin. 2 yılda zengin oldu.? Sizce o adam akıllımı.? Akıllı zengin olamazmı.? Olur ama fazlasını paylaşır. Bakın Atatürk, bakın Tesla. Aptal paylaşmaz. neden.? Çünki zenginliği azalırsa adam yerine konmayacağını düşünür. Neden.? Çünki mutluluğu getirenin para olduğunu düşünür. Bakın Marilyn Monroe. Neden.? Çünki sebeplerle sonuçları DOĞRU bağlayamaz, yaptıklarının sonucunun nereye varacağını kestiremez.
MB'nin faiz kararına yaklaştık. Perşembe açıklayacak. Bu seferki çok önemli değil. Son 2 faiz kararı, tamamen TV den açıklama yapan 3 siyonist bankanın istediği miktardaydı. Önce 500 istediler MB yaptı. Sonra 200 istediler MB yaptı. Bu sefer kaç istediler acaba.? Bir kaç gündür piyasa takip etmediğim için bilmiyorum.
Ons da kenardayım, henüz ona kafa yormadım. Yukarı gitmesi içinde sebep var, aşağı gitmesi içinde. yarın biraz detaylı incelemeye çalışayım.
Yer İmleri