Sayfa 439/1000 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Son durumunu bilmiyorum,öğrenirsem burada paylaşırım.
    BBHT'de tarım programı vardı orada haraç veriyoruz tekrar gelip tekrar istiyorlar, çalışan elemanlar zaten kabilelerin adamı dediler.

Etiyopya'da büyük bir baraj yapılıyormuş, Mısır itiraz ediyormuş, orada da karşılıklı problem varmış. O baraj ile Sudan'da su problemi olabilir deniyor.

Suriye'nin kuzeyi daha fizibıl ama uluslararası hukuk da var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Çandarlı limanı 2-3 yıldır ilerleme yok, mendirek yapılmış kalmış. 2011'de proje başlamış.

Oraya bağlanan paranın getirisi yok, üste faiz ödeniyor.

İzmir limanı özelleştirilmesi iptal edildi ve İzmir Kemalpaşa da lojistik depolama alanı yapılıyor,konteynerlar trenle buraya taşınıyor,bu limana etkisi varmıdır bilmiyorum.

3. Kanal İstanbul köprüsü şeklinde lanse edilen otoyol köprüsü ilerliyor. Ne kadar çabuk yapar ise o kadar otoyala müşteri çekecek muhtemelen.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    BBHT'de tarım programı vardı orada haraç veriyoruz tekrar gelip tekrar istiyorlar, çalışan elemanlar zaten kabilelerin adamı dediler.

Etiyopya'da büyük bir baraj yapılıyormuş, Mısır itiraz ediyormuş, orada da karşılıklı problem varmış. O baraj ile Sudan'da su problemi olabilir deniyor.

Suriye'nin kuzeyi daha fizibıl ama uluslararası hukuk da var.
    Kahya (diyelim) kabile reisi demişti.(galiba)
    Son durumlarını öğrenirsem yazarım.

5.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    İzmir limanı özelleştirilmesi iptal edildi ve İzmir Kemalpaşa da lojistik depolama alanı yapılıyor,konteynerlar trenle buraya taşınıyor,bu limana etkisi varmıdır bilmiyorum.
    Geçen demiryolu haritası yayınlamıştım. Özellike Doğu Avrupa ülkelerinde nerede ise her ilçeye demiryolu yapılmış, fabrikaların içine demiryolu giriyor.

Zamanında o şekilde palanlama yapılmalıydı. Aliağa'dan Çandarlı'ya demiryolu projesi var, otoyol da yapılmış ama şu an liman olmadığı için işe yaramıyor gibi.

Volkswagen fabrikasının içine tren giriyordu, hattan çıkan araba vagona giriyor, orada bile verimlilik olsun diye değişik mühendislik işleri yapılmış. Dünyanın en verimli fabrikası diye br kaç kez Discovery ve Nat. Geog. da gösterildi.

6. Bizde de tren,fabrikaların içine girmeye başladı,Ege seramik te var,Batı söke çim.fab.da bağlanmış olabilir.
    Daha önce İzmir de,Batı çim,Çimentaş ve Metaş(kapandı)bu fabrikaların limana demir yolu bağlantıları vardı,sonradan iptal edilmiş.

Eski Sscb ülkelerinde de böyle,hat boyunca büyük fabrikalar kurulmuş.

7. Geçen yazmıştım, çoğu ülkede tren standartı 1500 ton iken Türkiye'nin engebeli yapısı nedeni ile standart 750 ton. Bir de tek hat olunca demiryollarından yeterli verim alınamıyor. Bu arada Tüpraş TCDD'den sonra en fazla yük taşıyan şirket. Yani demiryolu ile aslında maden dışında bir şey pek taşınmıyor, vagonlar bence taşıtan için bedava depo yerine kullanılıyor, ne kadar yavaş ise o kadar iyi oluyor.

Hzlı tren hatları gece yük taşımacılığında kullanılacak deniyor, şu an yatırılan paranın faizinin dahi karşılayabildiğini sanmıyorum. Karayolu parça parça işletmeye alıabiliyor ama demiryolu uzun soluklu bir iş.

8. Söke-Aliağa arası tonu 3 dolar cıvarı idi,güncel fiyatı bilmiyorum.
    Çimento ihraç fiyatı 3 yıl önce 40 dolar cıvarı idi,çimento için tren ile nakliye ucuz değil.

Nuh çim alırken hepsini incelemiştim,en avantajlı Nuh.

Ytd

Sayfa 439/1000 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •