Sayfa 441/494 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491 ... SonSon
Arama sonucu : 3951 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. Bu düşündügumuz yaşanılan olmuş gerçekleri hadi senaryo adını koyarsak. Bundan önce mevduat faiz vs yokken dersek şirkette böyle bir güçu yokken o gücü aynı şekilde birlestirdiyse suanki dususun sebebi savaş mı? Kriz mi? Kurlar mı? Ülkenin durumumu? Emtia mı? Altın mı? Trump mı? Pandemi mı? Elektrikli araç mı?
    Ne???
    Yahu bu durumlar yıllardır gelgitli birsekilde zaten var. Hiç mi duze cikmayacaz.
    Hadi dolar oldu 40-45 lira hisse bu seviyelerde kalsa oldu 80-90 cent demek. Bu adamlar neye bakacak bu sefer 2 dolardan sattigini 90 centten yerine koymaya mı bakacak yoksa mevduattaki parasini yükseltmeye mı bakacak? O mevduat ayağı olacak adamların.
    Aaa dolar 40-45 olmuş ihracaat yapan şirket dövizle satıyor kasası döviz dolu mu diyecek.
    Bu da bir ilizyon olacak yine bizlere sanırım.
    Dolar öyle olduğu için cirolar artıyor gibi görünecek.
    Aslında ilizyondan ziyade bakmamız gereken satılan ürünler ton bazlı yani tonajlarda artış var mı diye bakmak olmalı.
    Biz yatırımcılar ağırlıklı olarak ya da ben diyim işin ilizyon kısmına kanalize olurken diğer olması gereken realitiyeyi kaçırıyoruz sanırım. Tonaj bazlı, şirketin kapasite bazlı durumlarına odaklanmak yerine parite kur vs ilizyon kısımları daha cazip ve kolay geliyor..
    Ama şirketin asıl faaliyet gösterdiği kısımları görmezden geldiğimizden olabilir bu durum.
    Hoj bu faaliyetlerinde sirket zaten 3 ayda bir aktarıyor, üç bej oradan suradan makale okumazsak kaciriveriyoruz bi haber..
    Umarım duZelir global piyasalar.. ytd

2. Spenc kardeş sabancının dediği gibi alırken kazanmak lazım hos sabancı demişken sabancı holdıng ile aynı fiyattaydaydı bir ara bu silecam

Maliyeti dolar a göre yaparsın faize göre yaparsın altın veya başka bir şey

Benim vurgulamak istediğim enflasyonun gercek bir canavar oldugu ve patronlar tarafından temettülerin faizlerden yuksek kalacağı dönemde değerli sayıldığıdır

50 maliyetle 100 bin lot alan adam 3 seneye girmiş bekliyorsa

Sade mevduatta kalan biri benim 50 tl ile aldığum malı bugun alsa bana göre maliyeti 12-13 Tl. … biraz daha beklese belki 5-6 tl maliyete gelecek

Velhasıl konuşulacak çok sey varda boşver

Cam firmasımu al saint cobain gec 1 haftada 10 dolardan fazla getirdi ..

3. Halkevi hc ben senin söylediklerini 2 yıla yakındır söylüyorum. Şuana dair değil. Hatta kızan bile olmuştu bana. Sürünüyoruz ve epey bir süre surunecegiz bir çok kez söylediğim için.
    Aslında şuanda da yazılarım geçmişe bir sitemle aktarimlar ve geçmişten bu yana beyin jimnastiği yapmak adına. Yanlış anlamış olabilirsiniz.

Sabancı kısmını kiyaslaminiz büyük hata olur. Neden? 5 dolarlar dan pandemide 70 cente düşmüş sahol ve muhtemeldir ki o düşüşün canagini tamamlıyor tipki bankalarda olduğu gibi örnek Akbank. Yani sahol dustugunde fiyatlar şişe ile bir dönem cakismistir ve akıllarda bir zamanlar aynı fiyatta kalmıştır. Ama gecmistem bu güne grafiğe bakınca hiçte öyle olmadığı aşikardır.
    Aslında bir çeşit bu yazılar benim için dejavudur. Daha önce de peyderpeyi yazdım..
    İşin özü ve kisaca tonajlari gecmisle kiyaslamak daha doğru olacaktır.. ytd

4. Halkevi hc faiz olmadığı dönemi de örnek vereyim. Pandemiye kadar 7-8 yıldır soda da (öncesinde birleşti şişe oldu) kalındığını düşün ister dolar bazlı ister TL bazlı şak fiyat pandemide o yıllarca beklediğini aldı götürdü, o dönem girenler geçmişte girenlerin beklemesine kıyasla öyle fiyat imkanı sundu ki sonrasında aldı başını yürüdü. O süreçte girebilene ve kalabilene göre durumlar göreceli. Yani ne faiz ne bir şey di sebebi , o süreçte sadece mücbir sebeplerdendi.
    Ha bu arada Sahole bir bakın ondan sonra kıyaslayın bazı şeyleri, aslında çoğu şeyi derim. Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    O meşhur haftalık 37.58 desteği yarında haftanın son günü sebepli direnç olarak üstüne atabilecek mi acaba! Üstünde ise ilk etapta 37.70 günlüğü var. Ha tabi olsa ne olmasa ne kısmı da var, kalıcı bir trend görmedikten sonra. Sadece fikrim olsun yatırım tavsiyesi neyim olmasın. Ytd
    Sohbete yazılara dalınca üste salto yapmış bizimki😊 geri almasza bu sefer bilancoyu biraz yukaridan karsilayalim demek istemiş olabilirler.. Beklentiden iyi geleceği için mi aliyorlar? Yoksa
    Beklentiden kötü gelecekte biraz marjmi yapayım diyorlar acaba?
    Tarih bir yerlerde yazmıyordu iş bankasının açıklaması sebepli bekle gör izle modu yapmislarsa eğer, bugün yarın eli kulağında o zaman ... Kimbilir.. ytd

6. Ama yine soyliyim hacimde öyle bir kabarma ve abartma yok vesselam.. ytd

7. Ne bilancoymus arkadaş. Tarihini bildirmemek nedir? Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Ama yine soyliyim hacimde öyle bir kabarma ve abartma yok vesselam.. ytd
    Bugünkü hacimsizlik ABD borsaları kapalı diye sanırım. Her zaman bir kulp bulunur ama bir kulp takmadı gitti. Gaplar olsa da.. uyuz.. ytd

Sayfa 441/494 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •