Sayfa 441/662 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. ABD'de faizler 5 puan (500 baz puanı) arttı, banka hisseleri fena dayak yedi. 50 doların üstünde olan Bank Of America hissesi 25 dolara düştü. TR'de faizler 5 ayda %8.5 dan %35 e 2650 baz puanı arttı ama banka hisseleri düşmek bir yana faizlerin çok kısa sürede böylesine devasa adımlarla artış sürecinde roketledi durdu. Hareketli ortalamaların eşliğinde Haziranın başından bu yana bu hissedeki çıkış trendini destekleyen Directional Movement DMI da günlük kapanışlar bazında "orta vade bazlı trend değişti" mesajı veriyor artık. Tedbirli olmakta fayda var.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Mevcut çıkış trendinde aşağı salınımlar destekten hep geri döndü. Mesela şu anki destek bölgesi olan 21-22 aralığı güzel çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek taa 21 in altında kapanışlar gelene kadar. Buralardan verilecek tepkiler 24 tl ye kadar sürebilir, üst sınır orası gözüküyor. Mevcut çıkış trendi devam ederken hep düşüşleri feyk edip "destekten yukarı tepkiye" oynadık. Ancak trend değiştiği taktirde bu strateji de 180 derece değişir, o zaman da çıkışlar feyk edilip "dirençten aşağı yönde geri dönüşlere" oynanır. Bu tür stratejiler; yatırımcılıkla ilgisi olmayıp da kısa vade bazlı al-satçılık veya sat-alcılıkla meşgul olan spekülatörler için geçerlidir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yapilan cok yerinde bir hamle TREND.

Sise'yi hatirlayalim, onun devami. Banka temeline yapilan tehdite karsi bu girisimleri yapiyor. Yasama-yurutme-yarginin tek yer oldugu, her gun coktuk cokecegiz diyenlere karsi yabanci ortak alacak en son hamlede.

Ben daha seneler alir bu asamaya gelmesi diye dusunuyordum ama secimin hemen sonrasinda yapilmasin bence niyeti belli etti. Benim gorusum budur.
    İnşallah dediğin gibi olur 666 kardeşim ve bankaya katma değer sağlar ama benim şahsi beklentim bundan hiç bir cacık olmayacağı yönünde. Yurtdışı kurumsal piyasalarla aşina biri olarak bu tür bir girişimi daha önce duymadım ve böyle matruşka türü bir adım atarak değer yaratılması hususunda olumlu düşünemiyorum. Bankanın bünyesindeki mevcut bağlı ortaklıkları sıfırdan kurulacak olan yeni bir bağlı ortaklığa bağlamanın getirisini çözemedim. Belki de senin dediğin gibi yapısal olmayan stratejik bir hamledir.

4.  Alıntı Originally Posted by marangoz Yazıyı Oku
    açıkçası imha söz konusu olursa kasadan para çıkacağı için uzun bir dönem isctr de baskı olacağını düşünüyorum. konu ile ilgili bilginiz yoksa hissenette iskur isatr isbtr sayfalarını okuyabilirsiniz.
    Banka YK bunların imhası ile ilgili hiç konuşmuyor. Bence doğrusunu yapıyorlar. Zaten bu hisselerin ne yönetim ne de kurumsal açıdan hiç bir etkisi yok, hatta İSKUR sermaye yapısında bile yer almıyor. Hukuki açıdan araştırsınlar ve eğer mümkün olursa halka açık olan İSKUR İSATR İSBTR hisselerini zorunlu olarak belirli dönüşüm oranlarıyla ISCTR ye dönüştürsünler, böylece tek tip hisse olsun, imtiyazlılar kaldırılsın aynen diğer büyük özel bankalarda olduğu gibi.

5. Ağustosun 2. yarısında hisse harika bir performans yakalayıp 3 haftada 16 dan 25.30 a kadar %60 çıkmıştı. Tabii bunun akabinde kar satışları geldi ve 25.30 dan 20.72 ye kadar geri çekildi hisse hem de 4 günde (not: hisse bu 3 haftada yaptığı 9.3 tl lik primin 4.58 tl sini yani tam tamına yarısını geri verdi). İşte bu geri çekilme sırasında 23 tl civarından MACD sat verdi ama akabinde DMI ile HO lar bunu desteklemedi ve çıkış hareketinin devam ettiği mesajını verdiler. Nitekim 20.72 den hisse geri döndü ve tekrar yukarı çıkmaya başlayarak 29 Eylülde 26.52 ye yani tarihi gün içi zirvesine çıktı. Ancak daha önceki zirvesi olan 25.30 a göre sadece %5 gibi bir iyileşme vuku buldu ki pratik anlamda TA açısından bu bir çift tepe sayılabilir. Sonra hisse 3 hafta boyunca dar bir kanal içinde en tepede yataya sardı ki bu bir uyarıdır. Nitekim MACD bunu sezerek 4 Ekimde hisse 25 tl civarında oynaşırken sat verdi. Kısa bir süre sonra da DMI ve 10/40 WMA (ağırlıklı HO) kesişmesi MACD'ı sat yönünde teyit etti.

6. İstanbul'da Büyük Filistin mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu ilan edeceğiz

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Pazartesi sabah çarşı yine karışacak gibi.. YTD....

Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    İstanbul'da Büyük Filistin mitingi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu ilan edeceğiz

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Pazartesi sabah çarşı yine karışacak gibi.. YTD....
    bırak karışsın çocukların bebelerin öldürüldüğü bir dünyada kimse kendini huzurlu hissetmesin zalimler katiller uyuyamasın gün yüzü görmesinler tüm insanlık utanana kadar Allah size ağız tadı vermesin Amin...

8. https://www.ensonhaber.com/dunya/isr...engelleyecegiz

Hiç yurtdışında yatırım yapmak gibi bir niyetim yoktu bilen bilir.Zamanı ne zaman bilemem yurt dışı ile uğraşan arkadaşlarım var ilk işim Elon Musk ın şirketlerine evladiyelik yatırım yapmak olacak.

Herkes burada safını belli etsinde kim neyin tarafında görelim. Kayıtlı kuyutlu olsun. Herşey para değil bu hayatta.

Birileri olacakları zaten biliyordu seans kapanışından sonra amma vade sonudur diye mi oldu bilmem Viopta satış oldu. Çok mu önemli benim için değil.

Ekstra alımlarımı hep borsalar düşerken yaparım yükselirken hiç alış yapmam. Ama bu sefer farklı, alım yapmayacağım. Yaratılan bu ortamdan faydalanmaya çalışmak istemiyorum.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 441/662 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •